Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

H&R, Eibach, Weitec... ile faktycznie obniżają?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
ja ze swoich H&R też jestem mega zadowolony jeśli chodzi o prowadzenie i komfort. No troche za nisko, ale może trzeba się przyzwyczaić:wink::decayed:

gdzie tam za nisko:wink: 3 sezon na tym smigam i na wiosne mysle o zakupie gwintu

gwint to gwint:good::decayed: wtedy to może być nisko, bo nie ma takiego ugięcia jak na zwykłym zawiasie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam u siebie h&r i poszedł w doł tyle co producent mowi 35 mm , czy jest za nisko , nie !! przydał by sie gwint :P hahh

Opublikowano
  • Autor
Ja mam u siebie h&r i poszedł w doł tyle co producent mowi 35 mm , czy jest za nisko , nie !! przydał by sie gwint :P hahh

nie twierdzę, że -35 to za nisko, jak na zwykły zawias jest ok. Mówiłem jedynie, że ja mam za nisko bo moje H&R siadły z -50. Na gwincie byłoby te -50 spokojnie do jazdy ale na zwykłym trzeba uważać:wink:

Panowie ponawiam pytanie czy ma ktoś porównanie eibach/weitec -30 lub -35 do zawiasu 1BE?

jest znacząca różnica na +?

Opublikowano

długo na tym jezdzisz? mysle ze sie jeszcze ułozy i siadzie swoje i bedzie jak u mnie czy u innych kolegów . - 45/50 mm:decayed:

Opublikowano

a jezdził ktoś na APEXach?? kolega z forum ma na sprzedaz i sie zastanawiam nad kupnem

Opublikowano

długo na tym jezdzisz? mysle ze sie jeszcze ułozy i siadzie swoje i bedzie jak u mnie czy u innych kolegów . - 45/50 mm:decayed:

Juz z 7 miesiecy !

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam amory 1BE i amory eibach -30. Komfort jak dla mnie super do tego jeżdze na 18. Siadło fajnie tyle że lewa strona auta tak jak ma byc -30 a prawa siadła tylko -20 i nie mam pojęcia dlaczego tak się stało. Nawet do eibacha pisałem i też nie wiedzą.

Opublikowano
Ja mam amory 1BE i amory eibach -30. Komfort jak dla mnie super do tego jeżdze na 18. Siadło fajnie tyle że lewa strona auta tak jak ma byc -30 a prawa siadła tylko -20 i nie mam pojęcia dlaczego tak się stało. Nawet do eibacha pisałem i też nie wiedzą.

może amory są bardziej z jednej strony zużyte.

Opublikowano

Ja mam Eibacha Pro Kit -30mm amor 1BE i auto poszło mi równo o 1cm niżej od zawiechy 1BE. Na Eibachu mam 64cm od podłoża do krawędzi błotnika, a na 1BE miałem 65cm.

Opublikowano

Właśnie nie wiem ale akurat i przód i tył z jednej strony by się zużył więcej? Jak będe na przeglądzie to zobacze co wyjdzie. Choć z ostatniego przeglądu pamiętam że chyba powoli będzie mnei czekała wymiana amorów.

Opublikowano

Ilu Użytkowników ,tyle opinii :decayed:

Opublikowano

A ja miałem Eibach ProKit i siadł mi równe -30mm ale po prawie roku jazdy jeszcze przód siadł -5mm czyli w sumie miałem -35/30 (przód/tył)

Jako że było za wysoko założyłem Eibach Sportline -50/40 i tak na początku siadło ale po pół roku usiadł cały jeszcze 5 mm czyli mam (-55/45)

Opublikowano
A ja miałem Eibach ProKit i siadł mi równe -30mm ale po prawie roku jazdy jeszcze przód siadł -5mm czyli w sumie miałem -35/30 (przód/tył)

Jako że było za wysoko założyłem Eibach Sportline -50/40 i tak na początku siadło ale po pół roku usiadł cały jeszcze 5 mm czyli mam (-55/45)

Te sportline masz założone na seryjne amorki ?

Opublikowano

pokaz foto - jestem ciekaw jak wygląda na aucie Eibach Sportline??

i powiedz jakie masz amorki

Opublikowano

Mam na amorkach 1 BV ale mam krótkie odboje. Jeżdżę już tak rok i nic nie dobija ani się jakoś szybciej nie zużywa. Dla niedowiarków (przed założeniem sprawdzałem ile tłoczysko mc-persona wystaje po wciśnięciu na maxa (tzn ile maks. może się schować) i okazuje się że wystaje tyko gwint i może 2 cm tłoczka. Więc żeby dobiło musiało by nie być sprężyny. Jeździ się naprawdę super. Poniżej fotki troch z ukosa ale może zrobię dziś jakąś lepsza to jeszcze wkleję

SNV35352.jpg

<br /><br />

SNV35388.jpg

<br /><br />

Opublikowano

To foto za duzo nie pokazuje:wink:

Opublikowano

Cyknąłem dziś na szybko lepszą fotę. Jak auto jest zatankowane na full to tył siedzi jeszcze pół centa niżej niż na fotce i wtedy przód jest niżej tylko pół centymetra od tyłu.

SNV35419.jpg

<br /><br />

Opublikowano

Pewnie, że siądzie, ja mam H&R i z czasem tak jak napisałeś wszystko się ułożyło, ale u mnie do wysokości zaplanowanej :naughty:

Opublikowano
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie w pierwszym poście pisałem, że założyłem sobie H&R 29369-1 i siadło ok 45 mm. Teraz zamieniłem je na H&R 29369-2 (są to dla wyższej kategorii wagowej).

I co? siadło dokładnie tyle samo:shock3:. Oczywiście prowadzenie jest jak dla mnie lepsze, jeszcze mniejsze przechyły i przez to, że są sztywniejsze nie na takiego ugięcia.

Także w przypadku H&Rów 29369 czy to jest 1 czy 2 siada bardzo podobnie, nie tak jak jest to w przypadku oryginalnych sprężyn gdy weźmie się te z wyższej kategorii wagowej to auto stanie wyżej.