piness Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Witam Od pewnego czasu mam problemy z autem (Audi A4 2000 r. silnik 1.9 TDI AJM 85kW 320tys. przebiegu) a mianowicie po odpaleniu w trakcie jazdy 1-3 minuty zapalają mi się kontrolki ABS i ESP i zaczyna delikatnie drgać silnik. zdjęcia poniżej. Podpowie ktoś czy wtryskiwacze są do wymiany czy do przeczyszczenia, wymiany gumek itd, ustawienia. Dziękuję z góry za pomoc Dodam jeszcze, że błędy występują różnie np. jednego dnia 1 cylinder, kolejnego dnia 3 cylindry. Problemy zaczęły się w momencie gdy padł mi akumulator. Mało używam auta czasami podładowałem żeby pojechać czasami na kable i wtedy od samego zapalenia auta błędy występowały. Po wymianie aku problem występuje po pewnym czasie w trakcie jazdy. Czytając forum i analizując Grupe 013 i w trakcie jazdy wszystko mieści się w normach. Grupa 018 wiem, że na każdym cylindrze powinno być 0 u mnie występuje wynik wyższy 0 i o co tu chodzi jak to zmienić ustawić czy to skutkuje wymiana pompowtrysku jak również Grupa 023 tolerancja jest pomiędzy +30 a - 30 u mnie występują na 1,2 i 3 cylindrze wyższe wyniki i tu też jest problem:/ Bardzo proszę o pomoc w zdiagnozowaniu problemu ostateczność wymiana 3 pompowtrysków:( <br /><br /> <br /><br />
przemik Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Pompki na 2 i 3 cylindrze wyraznie mają juz dosc. Sprawdz dla porządku kontakt na wtyczkach ew. czy uklad nie jest zapowietrzony. Nastepnym razem zamieszczaj wyniki jako logi a nie jako screen shoty.
Rekomendowane odpowiedzi