sm4kosz Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Mój napinacz prawdopodobnie się kończy ponieważ na zimnym po uruchomieniu jest wszystkim dobrze znane brzęczenie przez 2-3 sekundy a po rozgrzaniu słychać z tyłu silnika brzęczenie. Postanowiłem podczas uruchamiania zimnego silnika (brzęczenia) zlogować nastawnik by wiedzieć co się tam dzieje. Potem zrobiłem krótką rundkę. Z tego co zauważyłem podczas uruchamiania wartość CF była wysoka. Gdy brzęczenie ustało, wartość spadła. Podczas jazdy widać, że te bity się zmieniają czyli nastawnik chyba działa prawidłowo. Proszę o ocenę VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
motor144 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 U mnie jest sterownik nieco inny 8D0 907 558 B ale te grupy które zlogowałeś bardzo mnie zaciekawiły, jeśli by faktycznie dawały możliwość zdiagnozowania w jakimś stopniu nastawnika. U mnie też występują ale wyników do tej pory z nich nie sczytywałem bo wydawało mi się, że dotyczą 1,8T Jak ktoś z Kolegów Forumowiczów , zorientowany w tym temacie, może coś powiedzieć to przyłączam się do powyższej prośby:decayed:
Rekomendowane odpowiedzi