Jay_Z Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Witam. Zauważyłem że gdy auto stoi na wolnych obrotach z wciśniętym hamulcem zaczyna nim telepać. Gdy puszczę hamulec i zaciągnę ręczny jest wszystko ok. Co może być przyczyną?
Tobike Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Wspomaganie hamulców wyciąga podciśnienie i zwiększa się obciążenie silnika, co powoduje drgania. Co najbardziej drga? może układ wydechowy?
Jay_Z Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2012 no możliwe że układ wydechowy, jest to odczówalne na kierownicy i fotelu.
Tobike Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Sprawdź czy układ wydechowy nie drga za mocno, jeśli go rzuca to plecionka przed katem do wymiany, ja też mam drgania wydechu, spróbuj jeszcze wszystkie odbiorniki prądu wyłączyć i klimatyzację jak masz i wtedy sprawdź.
Jay_Z Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2012 plecionka jest wymieniona bo wcześniej cały czas drgało na wolnych. Teraz tylko z wciśniętym hamulcem.
Dev Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Witam.Zauważyłem że gdy auto stoi na wolnych obrotach z wciśniętym hamulcem zaczyna nim telepać. Gdy puszczę hamulec i zaciągnę ręczny jest wszystko ok. Co może być przyczyną? sprawdz szczelnośc dolotu i uzupełnij profil albo odwrotnie, jak wolisz
Jay_Z Opublikowano 3 Września 2012 Autor Opublikowano 3 Września 2012 Chodzi Ci o dolot, czy o węże podcisnieniowe? Dolot raczej szczelny, bo nie kopci przy butowaniu.
Rekomendowane odpowiedzi