Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż oryginalnej kamery cofania oraz blendy Audi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie jest to samo, ale kodowanie na Lambo sprawę załatwia......

Pozdrawiam, Woszu

Opublikowano
12 minut temu, woszu napisał:

U mnie jest to samo, ale kodowanie na Lambo sprawę załatwia......

Pozdrawiam, Woszu

A może być to wina kabla że za słaby i nie koduje ?

Opublikowano

Wątpię

Pozdrawiam, Woszu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
A może być to wina kabla że za słaby i nie koduje ?

Puść 2 razy kodowanie [emoji4] czyli daj 1 ok i potem to samo tylko że dajesz 0 i odrazy 1 za 2 razem dopiero przy 1 akceptujesz

Jak nie lapnie to zrób to samo tylko na końcu przytrzymaj 30s guzik wyłączenia aż usłyszysz taki trzask w głośnikach :)

Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Chłopaki kamerka z all.....express jak lepiej podlaczyc bezprzewodowe czy po przewodzie jest lepsza jakosc ?

Opublikowano

Panowie pytanie czy ta kamerka w uchwyt od otwierania podchodzi do B7 sedana?

Opublikowano

Tak, jeśli piszesz o tym chinczyku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
2 godziny temu, cinkers napisał:

Tak, jeśli piszesz o tym chinczyku

Tak dokładnie chodzi mi o chińczyka bo jak będę wymieniał wykładzinę w swojej furze to przy okazji wyciszę podłogę i położę przewody pod kamerę :D 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

może mi ktoś podpowiedzieć, jak zdemontować blendę z b7 sedana?

4 śruby w okolicach lampek znalazłem

1 dłuuugą przy zamku też a mimo to zamek nie chce puścić - blenda od strony lampek wyłazi, ale zamek wyraźnie trzyma, czy tam jeszcze jakaś  śruba jest czy jak to wyjąć? z 2h kombinowałem i nic...

Opublikowano

Zamek trzeba pod katem wyciagac. Wydaje sie ze cos trzyma ale nie. Spróbuj okrecic go o 90 stopni w jedna czy w druga. Ja pamiętam coś jeszcze odkrecalem dodatkowo co mi pomoglo bardzo z wyjeciem tego ale już nie pamiętam co to było.

Opublikowano

kombinowałem tak mniej więcej, ale rusza się może o 15stopni w lewo patrząc od strony kluczyka i nic więcej siedzi mocno aż mnie kusiło, żeby młotka użyć :D ale nie wierzyłem, że nie ma opcji by coś przekombinować a własnie żadnych innych śrub nie widziałem w okolicy

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Od pewnego czasu zauważyłem, że obraz z kamery cofania  z alliexpres jest jakby fioletowy, różowy. Początkowo było to sporadycznie, natomiast ostatnio obraz mam praktycznie cały czas w tych kolorach. Czy miał ktoś z was podobny problem, jak go można rozwiązać, czyżby kamera się psuła ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Chłopaki potrzebna pomoc... moduł od kolegi woszu, pod piety według schematu schemat.png

I za przeproszeniem du*a... nie reaguje... RNSE 192 Q , kodowanie na tunerTV + blok 4 zmieniony na 1 i 0 reakcji na wsteczny... oraz brak opcji wyboru TV w navi...

ps. kabelek nr3 nigdzie nie wpinamy?

Edytowane przez tazzi
zpytanie

Opublikowano

Jakiś dziwny ten schemat RFLS  powinien być podpięty pod zasilanie ze wsteka najczęściej dodatkowo przez przekaźnik..

Po drugie ten kabelek 3 to raczej zasilanie kamery  + - 12 volt a z rysunku nie wynika to tak jak by masa nie była podana...

Po trzecie jeśli nie masz wyświetlanego  TV  na RNSie to możliwe że nie przyjmuje Ci kodowania

Opublikowano

A więc może wypowiem się jako twórca tego adaptera.

Schemat podłączenia jest dobry. Kabelka nr 3 nie trzeba podłączać, bo to masa kamery, a masa do kamery idzie też po kablu sygnałowym. Nie zaszkodzi podłączyć tej 3 do karoserii samochodu.

Sygnał na RFSL jest podłączony przez przekaźnik wewnątrz adaptera. Pojawia się tam 12V po podaniu 12V ze światła cofania.

TV w menu nie będzie, bo to jest zestaw pod samą kamerę, a nie pod TV i nie ma w sobie emulatora TV.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Słuchajcie, a jak z kamerką współpracuje RNSE-led 3R0 035 192  z exeo? Czy tez ma problem z automatycznym przełączaniem się na kamerę po włączeniu wstecznego?

Opublikowano

Testował ktoś bezprzewodowe kamerki z aliexpress?

mam na oku coś takiego

kamera

lub taki zestaw :)

modul wifi

kamera

Wiem, że oryginał będzie lepszy tylko jeszcze nie mam RNS :)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Wrzucam sposób podłączenia kamerki kablowej, bo czasem ktoś pyta:

podłączenie kamery.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie gdzie na blendzie wybity jest numer..nigdzie nie moge znales

,mam blende z kamera z audi a8 d3,numer kamery sie zgadza 4l0980551,tylko nie wiem jak z blenda?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam chciał bym podłączyć kamerę cofania tak aby sama się załączała podczas włączania wstecznego mam oryginalne radio RNS-D z tunerem 4DO 919 146B i czy  ktoś wie pod jakie piny podpiąć ?? Nie interesują mnie Adaptery które podpinasz zamiast zmieniarkę lub kostka AV1 AV2. Z góry dzięki !