Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ A4 B5 ] Grafitowa Audi A4 1.8 T 150 KM !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, rozpoczynam wątek z moją świeżo zakupioną A4 B5 1.8T. Autko z Niemiec na zawieszeniu BIELSTEIN. Przejechało na kołach około 1000km i narazie wszystko w porządku, miejmu nadzieje, żę tak zostanie:) Ostatni przegląd TUV robiony w 2012 r, ważny do 2014.

W pierwszej kolejności do naprawy centralny zamek - prawdopodobnie uszkodzona pompka,

Oraz wskaźniki od paliwa i temperatury - błędne wskazania (temperatura wskazuje pomiędzy 70 a 90, ale w większości na 70, natomiast paliwo około połowy cały czas).

Zdjęcia poniżej:

C25773700_1.jpg

<br /><br />

C25773700_3.jpg

<br /><br />

C25773700_7.jpg

<br /><br />

C25773700_8.jpg

<br /><br />

Opublikowano

ładna sztuka jakieś plany odnośnie przeróbek :naughty:

Opublikowano

Welurek widzę :wink:

Opublikowano

najładniejszy kolor w B5:jerk::decayed:

Opublikowano
najładniejszy kolor w B5:jerk::decayed:

Podpisuje się pod tym całkowicie :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Na samym początku te dwa remonciki, o których napisałem:) nie wiem czy tak łatwo pójdzie z tym czy nie...

Dziś B5 dostanie nowy olej + wszystkie filtry.

Wczoraj na przeglądzie zawieszenie wyszło tak jak w nowym egzemplarzu:))

Plany na modyfikacje to napewno alu i może w przyszłości 180km, muszę też odnowić tunel w środku bo jest trochę zniszczony(porysowany)...macie jakieś pomysły co z tym zrobić?

Opublikowano

Ładna fura ale udało Ci się wyhaczyć ładną

Opublikowano
  • Autor

Też jestem zadowolony. Mechanicznie idealna, blacharka też w bdb stanie, szyby wszystkie oryginalne Audi ten sam rocznik. Tylko te problemy elektroniczne do rozwiązania.

Opublikowano

Ładna,jak się trafi dobry egzemplarz to złego słowa o nim nie można powiedzieć,sam tuv już świadczy o stanie technicznym auta:wink:

Opublikowano

Wszystko git ale welur na siedzeniach mnie razi:kwasny: no i jak by to ujac Twoj kolor jakis taki jakby ladniejszy(zywszy) niz moj czy inne szaraki:wink:

Opublikowano

Wczoraj na przeglądzie zawieszenie wyszło tak jak w nowym egzemplarzu:))

u mnie też tak było przez pierwsze 2 miesiące:) potem się zaczęło po kolei wahacze poczuły polskie dziury i się wysypywały jeden po drugim.

A jak je wymieniałem wszytskie były oryginalne.

Opublikowano

ładna jest ;)

Opublikowano
  • Autor

Właśnie jestem w trakcie zmiany boczków w drzwiach przednich, ponieważ niemiec wyciał drugie dziury na głośniki i założył jakieś tragiczne;/ strasznie to wygląda;/ załatwiłem niebieskie boczki od anglika i przerabiam:) wczoraj pozbyłem się tapicerki z anglika, dziś po pracy wycinam swoją i zakładam do anglika:) myślę, że będzie dobrze.

Poza tym następne plany to:

- obklejenie półki pod popielniczką, tej koło lewarka alkantrą

- usunięcie zbędnego okablowania w aucie

- w dalszym ciągu problem z centralnym;/ - próbowałem już różne pompki i żadna nie chodziła tak jak powinno;/

- jak tylko znajdę więcej czasu to biorę się za kompleksowe czyszczenie wnętrza i polerkę mechaniczną i ręczną karoserii

- led'y do środka(przód+tył)

- chip na 180 KM

- koła zimowe + felgi

- po zimie 17' + opony

---------- Post dopisany 13-09-2012 at 07:22 ---------- Poprzedni post napisany 12-09-2012 at 07:24 ----------

Boczki z anglika przerobione i założone. Wyszło idealnie:) Usunięte zbędne okablowanie z drzwi.

W najbliższym czasie alkantra na półkę + usunięcie schowka na kasety + jak pogoda dopisze w najbliższą sobotę zabieram się za pranie i czyszczenie wnętrza i polerkę Mojej A4.

---------- Post dopisany at 07:24 ---------- Poprzedni post napisany at 07:22 ----------

Może któryś z Klubowiczów byłby w stanie pomóc mi z nr fabrycznym pompki centralnego, potrzebuję nr pompki jaki ma iść do mojej A4.

Moje autko to Audi A4 B5 z 1999r, 1.8T 150KM seden, z 10xAirbag, xenon, grzane fotele, welur, środek niebieski, kluczyk scyzoryk z otwieraniem klapy - nie wiem czy te informację są przydatne, ale może któryś z Klubowiczów ma taki model i pomógłby mi z nr fabrycznym pompki.

Nr vin mojego autka to: WAUZZZ8DZXA221831

Proszę Klubowiczów o pomoc, będę bardzo wdzięczny za pomoc i stawiam duuużą flaszke;d

Opublikowano

Fajna sztuka, już widzę go z dokładkami w kolorze, na jakiejś 18stce i konkretnej glebie :kox::naughty:

Opublikowano
Fajna sztuka, już widzę go z dokładkami w kolorze, na jakiejś 18stce i konkretnej glebie :kox::naughty:

ooo taaak inne auto:naughty:

Opublikowano
  • Autor

właśnie mam dylemat czy 18 czy 17 kupić na wiosne;d jaki wzór polecalibyście do mojej A4?;)

Opublikowano
właśnie mam dylemat czy 18 czy 17 kupić na wiosne;d jaki wzór polecalibyście do mojej A4?;)

jakieś pełne 18 cali :decayed: może moje merce? :wink:

---------- Post dopisany at 12:55 ---------- Poprzedni post napisany at 12:53 ----------

na Twoim miejscu poszedł bym w ten deseń co masz teraz na aucie - jakieś pełne koło, na pewno 18 cali. może to co michał ma u siebie:

sadasvdaa.jpg?t=1338042772

Opublikowano

to jest idealna szaraczyna:wink:

Opublikowano
  • Autor

Racjaa ;d BBS'y piękne i pasują za***iście. Będę coś w tym stylu szukał na wiosnę. Na tą chwilę największy problem to centralny zamek (pompka). Info wyżej, może macie jakieś porady? wskazówki?

Dzięki z góry za pomoc.

Opublikowano

A nie masz aktualnej pompki ? Na obudowie są numerki :)