aborygen Opublikowano 5 Września 2012 Opublikowano 5 Września 2012 witam i proszę o radę dzisiaj robiłem zamianę tapicerki - zamiana boczków po zamianie okazało się że nie świeci mi lampka w drzwiach oraz nie mam info na wyświetlaczu o otwartych drzwiach szwagier przemierzył i nie mam zasilania na kostkach dodam że centralny działa ok wszystkie pozostałe drzwi są ok czyli świecą lampki i jest info na wyświtlaczu proszę o propozycje co może być nie tak - może jest uszkodzony przewód z zasilania ? jak to najlepiej sprawdzić
gudi Opublikowano 5 Września 2012 Opublikowano 5 Września 2012 jeśli zmieniłeś boczki z korbami na boczki z elektrycznymi szybami to musisz jeszcze zakodować to w module komfortu
aborygen Opublikowano 5 Września 2012 Autor Opublikowano 5 Września 2012 nie, też na korbe pozostałe drzwi ok tylko te jedne kaplica
domin79 Opublikowano 5 Września 2012 Opublikowano 5 Września 2012 nie, też na korbepozostałe drzwi ok tylko te jedne kaplica luknij czy na starym boczku wsio oki:wink:
aborygen Opublikowano 7 Września 2012 Autor Opublikowano 7 Września 2012 już dałem starą elektrykę a nowy boczek i zima coś czuję że jest przerwa na kabelku i będę musiał w słupku kabelki rozkopać i pomierzyć tylko dziwi mnie że centralny jest git więc chyba idzie innym kablem ---------- Post dopisany 07-09-2012 at 19:54 ---------- Poprzedni post napisany 05-09-2012 at 23:05 ---------- Panowie jak jest powiązany komp z drzwiami tzn. mam na myśli czy lampka w drzwiach jest powiązana z kompem ? bo jak już pisałem i tu ciemno a na wyświetlaczu zima - nie widzi otwartych drzwi jutro zaczynam akcje z rozbiórką przewodów w słupku
Lukasz_mk2 Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 u siebie miałem podobne, ale problem nie leży w przelotce między drzwiami a budą, a w mikrostyku zamka. Centralny będzie działał a kontrolka w tapicerce może się nie zapalać, a wraz z nią nie będzie informacji na FIS'ie o otwartych drzwiach
Lukasz_mk2 Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 w dziale FAQ masz o tym coś napisane, ale ja u siebie tego nie naprawiłem do końca tzn przedmuchałem tylko zamek oraz wlałem do niego trochę "kontaktu"(taki preparat w spray'u). Generalnie wcześniej lampka paliła mi się raz na 10 otworzeń drzwi, a teraz pali się 9/10 otworzeń czyli nie jest źle. A z wymianą mikrostyku sobie nie poradziłem (bałem się rozbierać zamek bo nie miałem 100% pewności że go dobrze złożę).
aborygen Opublikowano 8 Września 2012 Autor Opublikowano 8 Września 2012 dzisiaj zakończyłem walkę z drzwiami Kostka z drzwi została wyciągnięta, przedmuchana i wyczyszczona wszystko śmiga jak nówka dzięki za podpowiedzi narka
Lukasz_mk2 Opublikowano 9 Września 2012 Opublikowano 9 Września 2012 mówisz o kostce w słupku?? czy o kostce wchodzącej do zamka??
aborygen Opublikowano 9 Września 2012 Autor Opublikowano 9 Września 2012 ta która jest w zamku wyciągnięta kostka z zamka i przemierzona - okazało się że zasilanie jest więc powinno wszystko działać (dzień wcześniej byłem u mechanika w celu kasacji błędów) styki wyczyszczone i po ponownym montażu świeci lampka i komp pokazuje otwarte drzwi
Rekomendowane odpowiedzi