zbojna Opublikowano 5 Września 2012 Opublikowano 5 Września 2012 Wie moze ktos czy w B6 jest + 12 po stacyjce w komorze silnika? Chcialem wywalic halogeny i w ich miejsce wrzucic okragle dzienne...Pytanie czy w miare prosty sposob bez ciagniecia kabli do srodka da sie to polaczyc. Z tego co sie orientowalem to sa 3 kabelki: 1. masa wiadomo. 2. wylacznik dziennych pod pozycje z lampy planuje 3. Plus po stacyjce myslalem o alternatorze....Tylko nie mam miernika aby sprawdzic wtyczke od alternatora aby sprawdzic na ktorym przewodzie bedzie + 12, montowal juz ktos w ten sposob? Prosze o wskazowki, Pozdr
fahur Opublikowano 5 Września 2012 Opublikowano 5 Września 2012 A może coś takiego: B6/B7 A4/S4: CityLight with Fog Mod a Bit longer than 5 minute Fogs w JUST Parking/City Lights ?
zbojna Opublikowano 6 Września 2012 Autor Opublikowano 6 Września 2012 Tak o czyms takim mysle jak w tym poscie: B6/B7 A4/S4: CityLight with Fog Mod Tylko nie kumam jak on to zrobil... Myslalem ze da rade bez dobierania sie do srodka auta. Wie ktos moze gdzie moze byc ten + 12 po stacyjce w komorze silnika? Ewentualnei w ktorym miejscu i w jaki sposob sie przebic przez sciane grodzeniiowa do bezpiecznikow
zyzgak Opublikowano 6 Września 2012 Opublikowano 6 Września 2012 Tak o czyms takim mysle jak w tym poscie:B6/B7 A4/S4: CityLight with Fog Mod Tylko nie kumam jak on to zrobil... We włączniku świateł odciął kabelek od styku nr 2 i połączył styk 2 ze stykiem 1.
zbojna Opublikowano 6 Września 2012 Autor Opublikowano 6 Września 2012 W sumie nie o to mi chodzi, bo tu swiatla siweca na stale bez mijania, po wlaczeniu mijania rowniez. Ja chce to zrobic zgodnie z przepisami, czyli montaz dziennych z homologacja, po przekreceniu stacyjki wlaczaja sie dzienne, po wlaczeniu pozycji, wylaczaja sie dzienne.
zyzgak Opublikowano 6 Września 2012 Opublikowano 6 Września 2012 Pierwsze co dyskwalifikuje tą przeróbkę to to, że świecą też pozycyjne. Jest to niezgodne z polskimi przepisami. Poza tym, można ten sam efekt uzyskać odpowiednio kodując mce ( jako kraj wybrać Canada ). Sprawdziłem - halogeny zapalają się po przekręceniu stacyjki i gasną po włączeniu świateł mijania ( powinny po włączeniu postojowych ).
zbojna Opublikowano 6 Września 2012 Autor Opublikowano 6 Września 2012 Za szybko zmodyfikowalem swoj wpis, w sumie mozna pokombinowac z tym kodowaniem... Chyba nie koniecznie musza sie wylaczyc na pozycjach, a napewno musza sie wylaczyc na mijania... Mozesz podac to kodowanie co i jak zmienic? Tak bym sobie podpial dzienne tylko pod instalacje halogenow. 09 -Elec. Ctrl. Mod. K1 - KWP1281 dla 000XY X = 1 dla reflektory ksenonowe, X = 0 do tradycyjnych halogenów. Kraj DRLs: mgieł w / o mijania: Y = 1 RDW (Reszta Świata) Nie Tak Y = 2 NDL (Holandia) Tak Tak Y = 3 USA No No Y = 4 KAN (Kanada) Tak Tak Y = 5 DAN (Dania?) Tak Tak Y = SON 6 (inne?) Tak Tak ? Mozesz opisac jak to dokladnie zrobiles? I czy to zrobie Vag'iem 3.11?
zyzgak Opublikowano 6 Września 2012 Opublikowano 6 Września 2012 Tym vagiem to robiłem Wchodzisz w 09, kodowanie, przepisujesz liczbę, którą tam masz tylko na ostatniej pozycji dajesz 4 zamiast zapewne 1. Nie pamiętam czy na przedostatniej pozycji też nie dawałem 1. O ile pamiętam to w adaptacji na kanale 7 można przyciemnić te światła, zakres 51-100% Zszedłbym do garażu i sprawdził, ale niestety jestem kontuzjowany. Sprawdź sam, raczej niczego nie zepsujesz, wszelkie zmiany zapisuj żeby można było odtworzyć stan pierwotny.
zbojna Opublikowano 6 Września 2012 Autor Opublikowano 6 Września 2012 Wchodze w 09 Cent. Elect. i co dalej? recode -07? czy adaptation -10? W recode jak wchodze mam software coding 00001 i workshop coding 63351. Ktore mam zmienic? W adaptacji trzeba kanal podac, dla 00 ukazuje mi stored values "---", chyba malo kumaty w tym jestem, mozesz mi powiedziec co zmienic? Ten workshop coding 63351? przedostatnia cyfra powinna byc albo 0 albo 1, u mnie jest 5...czyli software coding na 00014 ??
zyzgak Opublikowano 6 Września 2012 Opublikowano 6 Września 2012 tak, recode 07, software coding na 00004 albo 00014 spróbuj.
zbojna Opublikowano 6 Września 2012 Autor Opublikowano 6 Września 2012 Sprawdzilem i u mnie same pozycje tylko sie zapalaja bez halogenow...sprawdzalem na 00004, 00014, 00005 i 00051 i na tych kodowaniach tylko pozycje sa po zaplonie...szkoda. Wiec temat poszukania plusa w komorze silnika nadal aktualny. Napewno juz nie jedna osoba podpinala dzienne na forum, nikt sie nie pochwali jak to zrobil?
zbojna Opublikowano 7 Września 2012 Autor Opublikowano 7 Września 2012 Pamietasz moze ktory kabelek? (nie mam miernika) Masz tak podpiete? Nie ma zadnych problemow?
zyzgak Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Nie, ja tam nie podpinałem ( cały montaż sd-2 mam w kabinie ), inni userzy meldowali że tam jest. Ale bez miernika to ciężko będzie
Rekomendowane odpowiedzi