Skocz do zawartości
IGNOROWANY

+ 12 po stacyjce w komorze silnika dla swiatel dziennych?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie moze ktos czy w B6 jest + 12 po stacyjce w komorze silnika? Chcialem wywalic halogeny i w ich miejsce wrzucic okragle dzienne...Pytanie czy w miare prosty sposob bez ciagniecia kabli do srodka da sie to polaczyc. Z tego co sie orientowalem to sa 3 kabelki:

1. masa wiadomo.

2. wylacznik dziennych pod pozycje z lampy planuje

3. Plus po stacyjce myslalem o alternatorze....Tylko nie mam miernika aby sprawdzic wtyczke od alternatora aby sprawdzic na ktorym przewodzie bedzie + 12, montowal juz ktos w ten sposob?

Prosze o wskazowki,

Pozdr

Opublikowano

Tak o czyms takim mysle jak w tym poscie:

B6/B7 A4/S4: CityLight with Fog Mod

Tylko nie kumam jak on to zrobil... Myslalem ze da rade bez dobierania sie do srodka auta. Wie ktos moze gdzie moze byc ten + 12 po stacyjce w komorze silnika?

Ewentualnei w ktorym miejscu i w jaki sposob sie przebic przez sciane grodzeniiowa do bezpiecznikow

Opublikowano
Tak o czyms takim mysle jak w tym poscie:

B6/B7 A4/S4: CityLight with Fog Mod

Tylko nie kumam jak on to zrobil...

We włączniku świateł odciął kabelek od styku nr 2 i połączył styk 2 ze stykiem 1.

Opublikowano

W sumie nie o to mi chodzi, bo tu swiatla siweca na stale bez mijania, po wlaczeniu mijania rowniez. Ja chce to zrobic zgodnie z przepisami, czyli montaz dziennych z homologacja, po przekreceniu stacyjki wlaczaja sie dzienne, po wlaczeniu pozycji, wylaczaja sie dzienne.

Opublikowano

Pierwsze co dyskwalifikuje tą przeróbkę to to, że świecą też pozycyjne. Jest to niezgodne z polskimi przepisami.

Poza tym, można ten sam efekt uzyskać odpowiednio kodując mce ( jako kraj wybrać Canada ). Sprawdziłem - halogeny zapalają się po przekręceniu stacyjki i gasną po włączeniu świateł mijania ( powinny po włączeniu postojowych ).

Opublikowano

Za szybko zmodyfikowalem swoj wpis, w sumie mozna pokombinowac z tym kodowaniem... Chyba nie koniecznie musza sie wylaczyc na pozycjach, a napewno musza sie wylaczyc na mijania... Mozesz podac to kodowanie co i jak zmienic? Tak bym sobie podpial dzienne tylko pod instalacje halogenow.

09 -Elec. Ctrl. Mod. K1 - KWP1281

dla 000XY

X = 1 dla reflektory ksenonowe,

X = 0 do tradycyjnych halogenów.

Kraj DRLs: mgieł w / o mijania:

Y = 1 RDW (Reszta Świata) Nie Tak

Y = 2 NDL (Holandia) Tak Tak

Y = 3 USA No No

Y = 4 KAN (Kanada) Tak Tak

Y = 5 DAN (Dania?) Tak Tak

Y = SON 6 (inne?) Tak Tak

?

Mozesz opisac jak to dokladnie zrobiles? I czy to zrobie Vag'iem 3.11?

Opublikowano

Tym vagiem to robiłem

Wchodzisz w 09, kodowanie, przepisujesz liczbę, którą tam masz tylko na ostatniej pozycji dajesz 4 zamiast zapewne 1.

Nie pamiętam czy na przedostatniej pozycji też nie dawałem 1.

O ile pamiętam to w adaptacji na kanale 7 można przyciemnić te światła, zakres 51-100%

Zszedłbym do garażu i sprawdził, ale niestety jestem kontuzjowany. Sprawdź sam, raczej niczego nie zepsujesz, wszelkie zmiany zapisuj żeby można było odtworzyć stan pierwotny.

Opublikowano

Wchodze w 09 Cent. Elect. i co dalej?

recode -07? czy adaptation -10? W recode jak wchodze mam software coding 00001 i workshop coding 63351. Ktore mam zmienic? W adaptacji trzeba kanal podac, dla 00 ukazuje mi stored values "---", chyba malo kumaty w tym jestem, mozesz mi powiedziec co zmienic? Ten workshop coding 63351? przedostatnia cyfra powinna byc albo 0 albo 1, u mnie jest 5...czyli software coding na 00014 ??

Opublikowano

tak, recode 07, software coding na 00004 albo 00014 spróbuj.

Opublikowano

Sprawdzilem i u mnie same pozycje tylko sie zapalaja bez halogenow...sprawdzalem na 00004, 00014, 00005 i 00051 i na tych kodowaniach tylko pozycje sa po zaplonie...szkoda. Wiec temat poszukania plusa w komorze silnika nadal aktualny. Napewno juz nie jedna osoba podpinala dzienne na forum, nikt sie nie pochwali jak to zrobil?

Opublikowano

Szukaj we wtyczce na alternatorze.

Opublikowano

Pamietasz moze ktory kabelek? (nie mam miernika) Masz tak podpiete? Nie ma zadnych problemow?

Opublikowano

Nie, ja tam nie podpinałem ( cały montaż sd-2 mam w kabinie ), inni userzy meldowali że tam jest.

Ale bez miernika to ciężko będzie