OGr Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Witam, kiedyś kupiłem auto na pół z ojcem, a chciałbym teraz mieć całe auto na siebie. Czy ktoś z Was przechodził tą procedurę ? Jak to wygląda ? Czy obie osoby muszą być przy tej procedurze bo nie ukrywam że dzieli mnie z ojcem 320km :/
devon00 Opublikowano 9 Września 2012 Opublikowano 9 Września 2012 nie nie musi byc twojego ojca wystarczy oswiadczenie na pismie twojego taty ze przekazuje na twoja rzecz polowe wartosci auta..z takim papierkiem idziesz do wydzialu komunikacji i po sprawie..nie wiem jak jest teraz ale kiedys zglaszalo sie darowizne w urzedzie skarbowym...z racji ze jest to twoj ojciec jest bliskie pokrewienstwo wiec podatku od wzbogacenia placic nie musisz ale zglosic chyba trzeba...musial bys sie dopytac w wydziale komunikacji najprosciej chyba telefonicznie sa w internecie gotowce odnosnie darowizny auta
blazej25 Opublikowano 9 Września 2012 Opublikowano 9 Września 2012 Jeżeli kwota darowizny nie przekracza bodajże 9400zł to urząd skarbowy nie potrzeba odwiedzać.
Rekomendowane odpowiedzi