Skocz do zawartości
IGNOROWANY

granica światlo cienia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. jak powinna wygładac linia odciecia światła w lewej lampie przy xenon d1s. byłem dzisiaj na przegładzie i gośc mi powiedział ze mam lewa lampe od anglika swiatło świeci prosto i na końcu troche na lewo. miał racje?

Opublikowano

Miał racię ma świecić równa linia i uskok do góry w prawo i dalej prosta linia w prawo

Trzeba przełożyć przesłonę i po sprawie

Opublikowano

a da sie ja wyciagnąc? i tak nie kupie samej przesłonki tylko cała soczewke:/

---------- Post dopisany 10-09-2012 at 12:01 ---------- Poprzedni post napisany 07-09-2012 at 15:41 ----------

czyli w lewej lampie przesłonka powinna być prosto tak?

Opublikowano

jak prosto?? tak samo jak i prawej lampie

Opublikowano

Sprawdz soczewke czy nie masz wajchy do przeslony - jak nie masz to nie musisz kupowac soczewki - miedzy odblysnikiem a soczewka masz blaszke z wycietym katem padania swiatla czy jak to nazwac :kox: i przekrecaswz ja o 180 i masz gotowe - tylko pozniej musisz jeszcze ustawic wysokosc swiecenia wzgledem swiatel tzw "dlugich" co juz jest troszke wq...e

Opublikowano

ten uskok do góry w lewej lampie mam o połowe mniejszy niz w prawej lapie. czy mogł by mi ktoś zrobić zdjecie jak to u was wyglada bo nie wiem czy mam dobrze czy zle wkońcu:)

Opublikowano

Zro zdjecie albo podaj nr lamp

Opublikowano

wielkie dzieki Rpalka!:) mialeś racje wystarczyło ja odwrócić. teraz jest wszystko ok. a juz miałem lampe kupować