Arkadiush Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Witam. Posiadam Audi 1.8 125 km. Zauważyłem że na 1 i 2 biegu auto nie ma takiego dobrego przyspieszenia.. Wymieniłem świece ale nadal problem jest ... Przykładowo jechałem Hondą 125 km i na 1 ma lepsze przyspieszenie co może być powodem ??
Arkadiush Opublikowano 7 Września 2012 Autor Opublikowano 7 Września 2012 Ogólnie jakoś od kiedy ją mam jakoś dziwnie przyspiesza... elektryka pytałem to powiedział wymień świece wymieniłem ale nadal to samo ;/ ale od 3-4-5 normalnie przyspiesza ... na 5 biegu 223 km a koleżanka w A3 z takim samym motorem 240 i w czym tkwi problem ?
pox Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Ogólnie 1 i 2 w tych sinikach są krótkie i dlatego takie wrażenie. Vmax katalogowo to 205km/h, ale liczniki maja zwyczaj ostro zawyżać prędkość. Prędkość mierzyłeś na liczniku czy innym urządzeniu? Licznik potrafi ostro zawyżać.
Arkadiush Opublikowano 7 Września 2012 Autor Opublikowano 7 Września 2012 Ogólnie 1 i 2 w tych sinikach są krótkie i dlatego takie wrażenie.Vmax katalogowo to 205km/h, ale liczniki maja zwyczaj ostro zawyżać prędkość. Prędkość mierzyłeś na liczniku czy innym urządzeniu? Licznik potrafi ostro zawyżać. na liczniku mi pokazał taką prędkość.. a mogłem spojrzeć w climatronicu przez kod ciekawe ile tam by pokazało...
Roberto90 Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 tak juz jest, to nie mały samochod a koni mogłoby byc wiecej. To nie problem tylko taki juz ten motor niestety :/
Arkadiush Opublikowano 7 Września 2012 Autor Opublikowano 7 Września 2012 tak juz jest, to nie mały samochod a koni mogłoby byc wiecej. To nie problem tylko taki juz ten motor niestety :/ no w sumie racja... a wirus da więcej koni czy co trzeba zrobić żeby trochę dołożyć koników?
WhiteBeezy Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Jakbyś miał turbo to by starczył. A poza tym jakby miał długie pierwsze dwa biegi to byłoby wrażenie słabego przyspieszania...
Arkadiush Opublikowano 7 Września 2012 Autor Opublikowano 7 Września 2012 Jakbyś miał turbo to by starczył.A poza tym jakby miał długie pierwsze dwa biegi to byłoby wrażenie słabego przyspieszania... no w sumie i racja.. ale turbo nie znalazłem wtedy... i tak lipa lekko
Roberto90 Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 słyszałem ze z silnikiem ADR nie można za bardzo nic zrobic zeby dodac mu koni. Ale pytaj moze ktos wie cos o tym.
Arkadiush Opublikowano 7 Września 2012 Autor Opublikowano 7 Września 2012 słyszałem ze z silnikiem ADR nie można za bardzo nic zrobic zeby dodac mu koni. Ale pytaj moze ktos wie cos o tym. zapytam ale jak nic to zostanę przy 125 km
Marko42 Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 nie jest wcale tak tragicznie do normalnego w miarę żwawego poruszania się starczy a jak chcesz popedałować bardziej to coś mocniejszego
moskal Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 To nie awaria tylko ten silnik tak ma. Do przemieszczania sie z pktA do pktB jest idealne , ale do szaleństw juz nie wystarcza.
Arkadiush Opublikowano 8 Września 2012 Autor Opublikowano 8 Września 2012 To nie awaria tylko ten silnik tak ma. Do przemieszczania sie z pktA do pktB jest idealne , ale do szaleństw juz nie wystarcza. no to nic musi starczyc 125 km
Woyciech13 Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 Podepnę się do tematu. Mój ADR powyżej 160 km/h to nie za bardzo chce się rozpędzać na 5. Co może być przyczyną? Na VAG zero błędów.
ŁYSY44 Opublikowano 9 Września 2012 Opublikowano 9 Września 2012 ale nie przyspiesza wcale powyżej czy po prostu wolniej ?
Woyciech13 Opublikowano 9 Września 2012 Opublikowano 9 Września 2012 Nie szedł więcej - na 5 gaz do spodu na autostradzie - było bardzo lekko pod górkę.
Arkadiush Opublikowano 11 Września 2012 Autor Opublikowano 11 Września 2012 Nie szedł więcej - na 5 gaz do spodu na autostradzie - było bardzo lekko pod górkę. u mnie w avancie poszedł na autostradzie 225 km i dalej nie chciał ;/ ---------- Post dopisany 11-09-2012 at 14:34 ---------- Poprzedni post napisany 10-09-2012 at 13:55 ---------- a czy swappa można zrobić ?
mloody_s-line Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 mam też adr i na moje to kiepsko przyśpięsza. mógł by lepiej. Kiedys Patrzyłem to też trochę więcej jak 220 pociągną. Ale strasznie słaby jest tak do 3tys obr mi się wydaje później jak przekroczy 4tys to lepiej idzie. Też tak macie?
Woyciech13 Opublikowano 12 Września 2012 Opublikowano 12 Września 2012 U mnie najlepiej ty wyglada na 2-ce pomiędzy 5tys. a 6,5tys. obrotów. Jeździłem różnymi autami z silnikami 1,6 16v - to były rakiety w porównaniu z moim paliwożernym mułem.
Rekomendowane odpowiedzi