klaudik Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 witam panowie co oznacza ta zielona naklejka od strony pasazera z liczba 4 ? wyczytalem ze to emisja spalin a czy te auta posiadaj filtr dpf? bo mialem juz to w jednym aucie i dziekuje bardzo i jakie sa tego plusy i minusy oczywiscie?
Marko42 Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 jak się nie mylę to spełnia tam jakieś normy ekologiczne
A4_Dominik_WAW Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 Pewnie jest gdzieś w kodach wyposażenia napisane czy masz DPF. Jedne posiadały drugie nie, ale wydaje mi się że Ty możesz mieć to ustrojstwo u siebie.
dziadek Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 oznacza to że twój silnik spełnia normę EURO4 a tak ogólnie to 2.0TDI z 2007 mają DPF
Lukasz_N Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 Wujek Google Twoim przyjecielem: Rodzaje nalepek ekologicznych
Rosemeyer Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 nalepki zezwalają lub nie (auta starsze) do wjazdu do centrów miast w Niemczech. W skrócie, nowe nie kopcące mogą, a kąpcące szroty nie.
klaudik Opublikowano 11 Września 2012 Autor Opublikowano 11 Września 2012 a w audi a4 b6 z 2004 moze byc ten syf dpf?
dziadek Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 a w audi a4 b6 z 2004 moze byc ten syf dpf? fabrycznie nie miały ale niektórzy w Niemczech sobie dokładali żeby spełniać właśnie normę EURO4
Lukasz_mk2 Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 inna sprawa jest taka że na stacjach też można kupić takie naklejki sugerując się tylko kolorem , gorzej jak POLIZE zatrzyma do kontroli i sprawdzą że naklejka jest nie taka jak powinna być, to wtedy mandaty dają potężne. A wiem to z doświadczenia ojca. Jak ojciec sprowadzał audi to kolega który mieszka w niemcowni powiedział mu o naklejce, więc poszedł na stacje, a sprzedawca kazał mu wybrać jaka mu pasuje, dobrze, że ojciec był przytomny i pokazał sprzedawcy brief i jakiś inny dokument samochodu i dobrali naklejkę do auta.
Lukasz_N Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 Dolozenie DPF to nie taka prosta sprawa, obojetnie czy suchy, czy mokry.
Rosemeyer Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 inna sprawa jest taka że na stacjach też można kupić takie naklejki sugerując się tylko kolorem , gorzej jak POLIZE zatrzyma do kontroli i sprawdzą że naklejka jest nie taka jak powinna być, to wtedy mandaty dają potężne. A wiem to z doświadczenia ojca. Jak ojciec sprowadzał audi to kolega który mieszka w niemcowni powiedział mu o naklejce, więc poszedł na stacje, a sprzedawca kazał mu wybrać jaka mu pasuje, dobrze, że ojciec był przytomny i pokazał sprzedawcy brief i jakiś inny dokument samochodu i dobrali naklejkę do auta. naklejka jest jak winieta - kupujesz ją sam i masz obowiązek kupic ja zgodnie z parametrami auta. Kupić możesz na stacji w Niemczech lub w PL (bliżej granicy) lub w PZMocie. Kombinowanie imo jest bez sensu - winietę też możesz kupić na tydzień i jeździć na niej rok... Możesz też nie kupować nalepki wcale i wjeżdzać do centrów miast. Tak czy siak, prędzej czy później zakończy się to mandatem
klaudik Opublikowano 11 Września 2012 Autor Opublikowano 11 Września 2012 czyli mam rozumiec ze nikt by sie nie bawil w wkladanie tego gowna do b6
Biszczan Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 czyli mam rozumiec ze nikt by sie nie bawil w wkladanie tego gowna do b6 To zależy; u nas pewnie nikt by się w dołożenie DPF nie bawił, ale za granicą... Najlepiej sprawdź po wlepce w książce kody wyposażenia jak kolega wyżej zasugerował. Jak masz kanał to pod auto i się wyjaśni.
kkam Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 ja u siebie w b6 1.9 awx tez miałem zielona wlepkę. Poprzedni właściciel dołożył DPF, ale to nie taki DPF jak w nowszych. Wygląda jak zwykły dodatkowy katalizotor, po prostu jeszcze jedna pucha na wydechu. Bez problemu można wyciąć
klaudik Opublikowano 11 Września 2012 Autor Opublikowano 11 Września 2012 bo zamiar mam kupic wlasnie bryczke z ta wlepka a tego dpf-a to mam naprawde dosc przerabialem to juz w b7 BRD i mam dosc
fileo Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 ja u siebie w b6 1.9 awx tez miałem zielona wlepkę. Poprzedni właściciel dołożył DPF, ale to nie taki DPF jak w nowszych. Wygląda jak zwykły dodatkowy katalizotor, po prostu jeszcze jedna pucha na wydechu. Bez problemu można wyciąć Tak jest. B6 nie było DPF tylko montowany dodatkowy katalizator przed właściwym katalizatorem. Wycinasz, wstawiasz rurę i heya.
kkam Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 Dodatkowo w b6 nie ma wypalania i tym podobnych spraw. Jeżeli DPF jest zapchany to tylko wymiana.
sokal Opublikowano 12 Września 2012 Opublikowano 12 Września 2012 No ale przecież zielona wlepka euro 4 wcale nie musi oznaczać zamontowanego dpf'a, koledzy wyżej napisali co i jak więc wiesz na co zwrócić uwagę przy oględzinach
Rekomendowane odpowiedzi