boseron Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 podczas jazdy przy wrzuceniu na bieg jałowy (luz) spadek obrotów silnika do 800 troche telepie lewarkiem auto zachowuje sie jakby miało zaraz zgasnąć ale po kilku sekundach obroty wskakuja na ponad 900 i juz jest wszystko ok, dzieje sie tak sporadycznie najczęsciej na zimnym silniku ale na ciepłym tez sie zdarza. zastanawiam sie czy moze to być klapa gasząca bo ktoś mi powiedział ze mam ją do czyszczenia lub wymiany ?
rakud29 Opublikowano 15 Września 2012 Opublikowano 15 Września 2012 tez mam taki problem moze ktos cos doradzi . bledow nie ma
martinus Opublikowano 15 Września 2012 Opublikowano 15 Września 2012 Dobrze by było jak by nam ktoś tu potwierdził wymianę wiązki wtrysków...
martinus Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 bo bardzo często na tej drodze skopane jest połączenie z pompkami...
boseron Opublikowano 18 Września 2012 Autor Opublikowano 18 Września 2012 i od tego mogą spadać obroty..... ?
rakud29 Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 czyli co trzeba zrobic zeby pozbyc sie tego problemu
STANIV Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 na początek sprawdźcie czujnik sprzęgła -(tempomat nie działa jak uszkodzony czujnik )
Wihajster Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Nie wiem dlaczego tak sie czasem dzieje ale znalazłem "przyczyne"tego zjawiska.Po prostu żeby to zjawisko wyeliminowac wystarczy zmienic "styl"jazdy. Przy wrzuceniu na luz sprzęgło przytrzymac wcisniete o doslownie sek dłuzej i puścic i nigdy obroty nie spadną.
boseron Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Opublikowano 6 Listopada 2012 i to faktycznie pomoaga ale to chyba nie normalne zeby tak sie działo kiedys tego nie miałem a puszczałem sprzęgło jak chce i kiedy chce, zastanawiam sie ze moze to filtry zabrudzone ? moze przewody napięcia...?
Matty93 Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 Cześć, Odgrzeję kotleta - mam identyczny problem, kiedyś tego nie było - dzieje się sporadycznie , wrzucam np. z 2 na luz i spadek obrotów poniżej normalnych na jałowym jakby na 3 gary chodził po chwili obroty podnoszą się i jest okej, 4 pompki po regeneracji i sprzęgło + dwumwas nowe ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukać?
Wihajster Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 5 minut temu, Matty93 napisał: Cześć, Odgrzeję kotleta - mam identyczny problem, kiedyś tego nie było - dzieje się sporadycznie , wrzucam np. z 2 na luz i spadek obrotów poniżej normalnych na jałowym jakby na 3 gary chodził po chwili obroty podnoszą się i jest okej, 4 pompki po regeneracji i sprzęgło + dwumwas nowe ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukać? podobno to wina czujnika pedału sprzęgła
Matty93 Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 22 minuty temu, Wihajster napisał: podobno to wina czujnika pedału sprzęgła Chodzi o: 8E0927189B ? Dziwne że nie ma błędu jak czujnik nie domaga
Wihajster Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 2 minuty temu, Matty93 napisał: Chodzi o: 8E0927189B ? Dziwne że nie ma błędu jak czujnik nie domaga 7H0927189
Rekomendowane odpowiedzi