Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 2.0TQ] vs [B6 S4] Avant - mini test porownawczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszedł nowy model A4 wiec pewnie można sie spodziewać "lepszych" upustów niż zazwyczaj. Porównaj cenę A4-B7 i A4-B8 może warto jednak pomyśleć o nowym modelu.

Opublikowano

Wszedł nowy model A4 wiec pewnie można sie spodziewać "lepszych" upustów niż zazwyczaj. Porównaj cenę A4-B7 i A4-B8 może warto jednak pomyśleć o nowym modelu.

przyznam, że trochę na to licze ;)

dowiadywałem sie juz troche na ten temat, jednak nie mam w miare konkretnych informacji :)

nowy jest naprawe piekny, ale przyznam, że wahałem sie pomiedzy 1-2 letnim a nowym-b7 i ta a4-b7 to w tym momencie i tak jest juz na skraju wytrzymalosci budzetu :>, oczywiscie dodaje jeszcze koszty sprowadzenia, koszty "polskie", ubezpieczenie i dlatego tez musze przyhamowac :)

jeszcze mam troche czasu na decyzje, sam jestem ciekawy jaki bedzie efekt :)

Opublikowano

No jak tak sprawę stawiasz to nie gdybaj tylko szukaj roczniaka jakiegoś - będzie to "prawie" nówka a w niczym gorszy od nowego a do tego wyraźnie taniej. Może będzie mialo lepsze wyposażenie itp. Mowa oczywiście o B7.

Nie wiem jak wyglądają koszty sprowadzania nowego i używanego bo to też nie jest bez znaczenia. W przypadku używanego pewnie łatwiej w jakiś sposób zaniżyć cenę (niższe koszty importu) - np. mówiąc aby odliczyli przynajmniej cenę wyposarzenia itp itd.

Opublikowano

No jak tak sprawę stawiasz to nie gdybaj tylko szukaj roczniaka jakiegoś - będzie to "prawie" nówka a w niczym gorszy od nowego a do tego wyraźnie taniej. Może będzie mialo lepsze wyposażenie itp. Mowa oczywiście o B7.

Nie wiem jak wyglądają koszty sprowadzania nowego i używanego bo to też nie jest bez znaczenia. W przypadku używanego pewnie łatwiej w jakiś sposób zaniżyć cenę (niższe koszty importu) - np. mówiąc aby odliczyli przynajmniej cenę wyposarzenia itp itd.

sytuacja wygląda w tym momencie tak, że firma, która będzie mi auto sprowadzać ma dokładnie rozeznać 2 opcje.

1. to nowa a4-b7 w przypadku atrakcyjnej oferty dealera na b7 własnie ze wzgledu na nowa b8.

2. ta sama b7 tylko roczna np.

transport auta jest uzalezniony od miejsca gdzie go kupisz i odleglosc jaka jest do wschodniego wybrzeza.

czyli nowe ma przewage bo mozna kupic ja juz na wschodzie, a roczne mozna trafic np na zachodzie lub w centrum i wtedy transport lądowy waha sie nawet do 500 usd.

nie zasmiecam watku tej slicznej a4 z tytulu :)

pewnie im blizej kupna tym wiecej bede pytal :)

a potem jeszcze wiecej :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy w 2.0t mniej wyjezdza przodem niz s4? czy odczuwasz jakies lepsze zachowanie tego lub tego silnika na zakretach??

Czy 2.0t modowales moze??

Czy gdybys mial do wyboru :

5 letnie s4 i 4 letnie 2.0t oczywiscie oba w Q ktore byś na chwile obecną wyrwal mowa o aucie w tej samej cenie.

A co powiesz o nowy s3 8p ? jechales moze bo ponoc chwala strasznie tego haldexa ze to juz prawie jak torsen ze nie lapie juz po uslizgu tylko jak wchodzi mocniej w zakret to juz automatycznie przed poslizgiem lapie?

Generalnie podobaja mi sie 3 autka s3 jest najszybsze ale nie wiem jak z haldexem a 2.0tfsi napewno jest bardziej rozwojowe niz s4 a napewno bym chcial miec z 5,5 do setki ewentualnie lekko modojac a4 2.0tfsi np na osprzecie s3.[br]Dopisany: 12 Wrzesień 2009, 21:05_________________________________________________cisza jak w polu..........

Opublikowano

coś Ty za kotleta odgrzał?

Opublikowano

Dla mnie ktos kto mial 2.0tfsi i s4 jednoczenie nie jest kotletem i takiego znalesc to nielada wyczyn.]

Jesli chodzi o ten porownawczy bedzie to najbardziej wiarygodna osoba lecz narazie szukam wiecej opini bo bede stac przed takim dylematem.

Jestem wegeterianem nie jadam kotletow.

Opublikowano

kotlet to znaczy stary temat , ten założony został w 2006 roku :gwizdanie:

Opublikowano

qpa ja tam zdjęć nie widzę :confused4:

Opublikowano
Jestem wegeterianem nie jadam kotletow.

Nie wiesz co tracisz.. :polew:

Opublikowano

co by nie bylo malo jest osob co ma 2.0tfsi i s4 jestem ciekaw i tyle reszta postow to szmata gdzie jest gdybania i teori duzo to jest wartosciowy post ale niestety autor siedzi cicho.

Opublikowano

co by nie bylo malo jest osob co ma 2.0tfsi i s4 jestem ciekaw i tyle reszta postow to szmata gdzie jest gdybania i teori duzo to jest wartosciowy post ale niestety autor siedzi cicho.

wszystko w porządku?

a nie lepiej odezwać się do autora osobiście, przez PW?

Opublikowano

Tak czy siak ja dalej nie widzę fot. Czy one jeszcze są ?

Opublikowano

Zobacz kiedy autor wątku sie ostatnio logował, w profilu ma tez juz inna marka wiec zapomniał o tym forum raczej :gwizdanie:

Opublikowano

Nie pozostaje nic innego jak do kosza :gwizdanie:

Opublikowano

zamiast do kosza to lepiej postraszyć, żebyście nie robili :ot:

Opublikowano

no to przepraszam za zamieszanie nie zauważylem odnosnie autora a na pw nie chce wstydze sie :( .Co by nie było lepsza jest rozmowa na temat niż wkraczac w niego bez tematu.