Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z poziomowaniem lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mój problem polega na tym że autko oryginalnie posiadało lampy xenon niestety ktoś je wymienił na zwykłe z ledami i cały czas wyświetla mi błąd z poziomowaniem czy jest możliwość adaptacji jakoś zwykłych lamp i czy będą się też poziomowały albo jak zlikwidować ten błąd z wyświetlacza???

Opublikowano

odepnij sterownik lub wypnij bezpiecznik od samopoziomu nr.10

Opublikowano

no tak bezpiecznik wypiąłem błąd znikł ale czy jest opcja zeby to zrobić z poziomowaniem tzn adaptacje tych silniczków od zwykłych lamp

Opublikowano

nie jestem pewny na 100% ale w zwykłych lampach od ustawienia wysokości świecenia odpowiedzialne są inne silniczki niż w samopoziomie. W zwykłych lampach masz sterowanie wysokością ze środka autka, koło włącznika świateł jest pokrętło odpowiedzialne za to.

Opublikowano

tyle to wiem ze do xenon jest inny silniczek i ze do zwykłych lamp jest to pokrętło ale tak jak pisałem w tym aucie były oryginalnie xenony wiec czujniki na wahaczach są tylko moje pytanie brzmi czy wie ktoś czy jest szansa zeby zrobić automatyczne poziomowanie do tych zwykłych lamp ze zwykłymi silniczkami autko fajnie wygląda z tymi ledami i nie chce ich wymieniać a xenon trochę kosztuje

Opublikowano
no tak bezpiecznik wypiąłem błąd znikł ale czy jest opcja zeby to zrobić z poziomowaniem tzn adaptacje tych silniczków od zwykłych lamp

niebardzoo bo to zupełnie inne silniczki ponoć:wink:

Opublikowano

W ksenonie są silniczki krokowe a w halogenie normalne silniczki więc niema szans ich podmienić

Opublikowano

no szkoda ale wielkie dzięki jak na razie wyciągłem bezpiecznik i tak pozostawię