Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana drzwi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, że ktoś uczynny śrubokrętem potraktował moje drzwi dwie szerokie, głębokie rysy o dł ok 5-7 cm zastanawiałem się co można z tym zrobić żeby nie malować całych drzwi mam możliwość kupna drzwi w tym samym kolorze. Czy jest szansa że jak je założe nie będzie się odrózniać od samochodu?

Opublikowano

Też miałem rysy aż do podkładu, mój lakiernik bez problemu to zrobił, nie mam pojęcia jak, ale wygląda super, nie ma żadnej różnicy, więc można obejść się bez lakierowania. Co do wymiany drzwi, jeśli się na to zdecydujesz, to wszystko zależy od stanu lakieru na Twoim aucie i na tych drzwiach, najlepiej byłoby przepolerować, żeby kolor się ładnie zgrywał.

Polska to dalej kraj zawistnych kretynów i długo to się nie zmieni niestety...

Opublikowano

Też chyba jednak będe próbował to ogarnąć bez lakierowania całych drzwi. Wybiore się do lakiernika i popytam.

A ewentualnie sama polerka by wystarczyła by nie było znać różnicy?

Opublikowano

To wszystko zależy od stanu lakieru, wydaje mi się, że powinna wystarczyć jeśli drzwi nie są zajechane.

Opublikowano

Jak wymienisz na drzwi o takim samym kodzie koloru nie będzie żadnej różnicy. Ja testowałem na czarnych chociaż podobno na srebrnych może być różnica.

Jak blacha nie jest zagięta musi być dokładny lakiernik aby wypełnił rysę bazą i spolerował. Jak zrobi to dobrze nie będzie nic widać. Ale lekiernicy wolą zaszpachlować rysę i malować całe drzwi - mało roboty i większa kasa

Opublikowano

Włąsnie mam możliwość kupna drzwi o takim samym kodzie lakieru za 399 zł wiec myśle czy to nie najlepszy sposób na moje drzwi.

Opublikowano

Z tymi lakiernikami to roznie jest.... jeden bedzie chcial sie pawic w wypełnianie baza a drugi pomaluje cale drzwi.. Ja na Twoim miejscu kupiłbym te drzwi za 399kezeli maja ten sam kod farby- może wynegocjujesz taniej?

Opublikowano

Spróbuje coś ponegocjować. Ale sama polerka powinna wystarczyć jeśli mają ten sam kod?

Opublikowano

a możesz wrzucić fotkę tych rys?

Opublikowano

Zrobię jutro bo dzisiaj już za ciemno i od razu wrzucę. Poza tymi dwoma głębokimi rysami są jeszcze z dwa mankamenty i też trzeba coś z nimi zrobić żeby nie rdzewiało.

Opublikowano

ok to jutro zobaczymy co i jak.... a jak kupisz ten sam kod farby to podejrzewam ze jeżeli nie były malowane te "nowe" drzwi to nie powinno być różnicy... może trzeba bedzie spolerować pozostałe elementy ale to zobaczy sie po dopasowaniu drzwi

Opublikowano

Z tym kupnem drzwi w kolorze różnie bywa. Kupiłem 2 sztuki drzwi które miałem uszkodzone. Od 2 innych samochodów z takim samym kolorem lakieru. Założyłem tylko jedne ale i tak jesli ktos sie dobrze przyjzy zauwazy roznice. Ciezko dopasowac jest odcien. Jedne samochody stoja na słoncu drugie w garazu i stad problem z odcieniem. Nie polecam.

Opublikowano
Z tym kupnem drzwi w kolorze różnie bywa. Kupiłem 2 sztuki drzwi które miałem uszkodzone. Od 2 innych samochodów z takim samym kolorem lakieru. Założyłem tylko jedne ale i tak jesli ktos sie dobrze przyjzy zauwazy roznice. Ciezko dopasowac jest odcien. Jedne samochody stoja na słoncu drugie w garazu i stad problem z odcieniem. Nie polecam.

hmmm ok warunki atmosferyczne maja wpływ na lakier ale polerka poradzi sobie, a jezeli nie to papier 2000 -3000 element kupiony i elementy przylegające ->odcień sie straci :)

Opublikowano

Podjade jeszcze do lakiernika i pogadam o tej wymianie drzwi.