tomasimo Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 Panowie juz przeczytalem cale forum i nic . Moj problem to nawracające co roku drgania budy na postoju w czasie gdy temperatura spada ponizej +10 stopni , oczywiscie im zimmniej tym gorzej . Mam pytanie odnosnie wieszaków i plecionki wydechu ? Czy od tego mogą byc drgania calej budy, bo czytałem na forum ze własnie plecionka jak jest zniszczona to auto drga ale na ciepłym silniku ?! A wieszaki ! Moze one są wyjechane !!! DZiwne jest to ze w lato nie ma drgań , wiec mysle ze to nie dwumas , itp . Problem leży raczej od strony elementów gumowych a moze od plecionki ( bo juz nie wiem czy ludzie piszą z wlasnych doswiadczen ) Prosze o pomoc
Pawloxx90 Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 A może najprościej kolego ----> świce sprawdzone?
tomasimo Opublikowano 25 Września 2012 Autor Opublikowano 25 Września 2012 od swiec by drgało? ---------- Post dopisany at 09:21 ---------- Poprzedni post napisany at 09:21 ---------- nawet nie wiem jak je sprawdzic , mam je wykrecic czy co ?
Homer Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 Bierzesz zwykły kabelek, jednym końcem do świecy drugim do klamy aku. Jeśli jest iskra to świece grają
tomasimo Opublikowano 25 Września 2012 Autor Opublikowano 25 Września 2012 Sprawdzalem swiece n tzw lapke w przysufitce i nie przygasa jak grzeja sie swiece . Ale czy tp jest powodem drgania budy podczas postoju
Lukasz_mk2 Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 może mi ktoś powiedzieć co świece żarowe mają do drgań budy?? Mam podobne drgania tylko gdy auto się nagrzeje (dwumas już wymieniłem i to nie to)
tomasimo Opublikowano 25 Września 2012 Autor Opublikowano 25 Września 2012 pompki pier...ą sie tylko w zimie ??? A co z ta plecionką ? Mam juz strasznie zniszczoną ale czemu w lato nie drga ? A wieszaki są gumowe moze one twardnieją w zimie Poduszki silnika wymienialem na jakies gówno nie oryginal ale nic sie nie zmienilo . Dodam ze jak dodaje gazu to w przedziale 1800-2100 drga delikatnie ale to juz caly rok i to faktycznie moze byc plecionka . A panowie jak sie odniesiecie do plecionki - drga jak jest zimno czy jak jest ciepło ? Bo przecież wydech jest juz gorący po 1 min od zapalenia auta wiec temperatura zewnetrzna nie ma kompletnie zadnego znaczenia na dzialanie plecionki !! A piszą ze fura drga tylko jak jest silnik cieply .
Pawloxx90 Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 Świece kolego mają to do drgania że jeżeli nawet jedna nie grzeje, to silnik chodzi przez chwilę nierówno, w lecie nie masz tego problemu bo rozruch nie jest tak ciężki dla diesla jak w zimie i świeczki muszą grać wszytskie 4. Co do sprawdzenia to nie partz na lampke w podsuwitce tylko zrób tak jak opisał to kolega Homer. Bierzesz zwykły kabelek, jednym końcem do świecy drugim do klamy aku(do plusa). Jeśli jest iskra to świece grają.
tomasimo Opublikowano 25 Września 2012 Autor Opublikowano 25 Września 2012 No dobra ale drgania budy są caly czas na postoju , a świece grzeja tylko chwilę . Wiec ja juz ku..wa nic nie kumam . Faktycznie ze w zimnie musze na dwa razy odpalac bo za pierwszym ni bata, ale drgania od swiec hmm ... No ale nie znam sie i moze kolega Pawloxx90 ma rację .
Pawloxx90 Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 Jak odpalasz na 2 razy to bankowo świece spalone... Sprawdź je to bardzo proste
tomasimo Opublikowano 25 Września 2012 Autor Opublikowano 25 Września 2012 3 przepalone , wlasnie sprawdziłem !! I Pawloxx90 myslisz ze to powód drgań budy?
machina Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 Wymień najpierw świece, tylko uwaga by nie ukręcić świecy i się okaże czy to była przyczyna. Nikt nie odpowie na Twoje pytanie ze 100% pewnością
tomasimo Opublikowano 25 Września 2012 Autor Opublikowano 25 Września 2012 przy odkrecaniu czym popsikac np wd 40 ?
Biszczan Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/all-tdi-problemy-zimnym-silnikiem-mroz-obsluga-momenty-dokrecania-swiec-zarowych-215760/
tomasimo Opublikowano 25 Września 2012 Autor Opublikowano 25 Września 2012 Dobry post , dziekuje koledze ale niestety nie ma odpowiedzi na moje pytania . A panowie swiece to od jakiej temp zewnetrznej grzeją , bo kumpel mówil ze w jego passacie AHU nie grzeją w lato , czy to prawda?
Spidan Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 Oczywiście że nie grzeją,nawet ranki jak są chłodniejsze i jest 6-8 stopni to świece nie grzeją.Odłącz czujnik temperatury i sprawdź wtedy świece i muszą zagrzać.Polecam podpiąć vaga jak telepie i sprawdzić parametry pompek.
tomasimo Opublikowano 25 Września 2012 Autor Opublikowano 25 Września 2012 kiedys sprawdzałem i było wszystko ok z pompkami . A co temperatura zewnetrzna ma do pompek ? W lato chodzą ok a w zimie zle . A to u mnie juz telepie w srodku jak jest ponizej + 10 stopni , wiec myśle ze to nie swiece ale i tak trzeba wymienic Za 20 min zapodam fotkę z plecionką i sobie zobaczycie , myslę ze juz po niej .
Spidan Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 A to ma że jak masz niesprawną pompkę nawet jedną (rdzeń pompki albo końcówkę) to im zimniej na zewnątrz tym będzie gorzej palił a w duże mrozy 2-3 razy trzeba zapalać żeby załapał a potem chwilę będzie telepał budą.Jakie miałeś wartości na vagu w kanale 013,018 i 023 ?
tomasimo Opublikowano 25 Września 2012 Autor Opublikowano 25 Września 2012 <br /><br /> Co wy na to ---------- Post dopisany at 16:23 ---------- Poprzedni post napisany at 15:12 ---------- VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM ---------- Post dopisany at 16:24 ---------- Poprzedni post napisany at 16:23 ---------- to tak na szybko i nie wiem czy dobrze , ststyczne Pewnie napiszecie ze nic z nich nie wynika , ale ja ni bata nie umiem tego robic i wku....a mnie to
Rekomendowane odpowiedzi