Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak wspomagania po uruchomieniu silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich mam problem ze wspomaganiem (a4 b5 ) po uruchomieniu silnika nie działa czasami wspomaganie jak było ciepło to nie było z tym problemu.jak silnik chwilę pochodzi i poruszam kierownicą jest wszystko ok czy to może być wina płynu od wspomagania może być stary samochód kupiłem 3 mies temu i nie wiem czy był wymieniany a płynu jest troszeczkę więcej niż max czy ktoś miał już taki przypadek pozdro:doh:

Opublikowano

Jaki masz kolor płynu (pewnie czerwony ) , może być tak że przekładnia puszczała i ktoś wlał najtańszy płyn, zrobiło się chłodniej i wspomaganie nie działa,płyn się zagrzeje i wraca do normy.

Jak kupiłem kiedyś audi V8 mialem to samo ,przy temp ujemnych praktycznie brak wspomagania.

Opublikowano

dzięki koledzy za podpowiedzi wymienię płyn i zobaczę jaki będzie efekt :facepalm:

Opublikowano

pamietaj ze tam leje sie zielony mineralny

polecam LHM do hydropneumatów citroena

Opublikowano

ja miałem takie objawy wymiana płynu nic nie pomogła nie było wspoma na zimnym silniku jak zaczeło się już chłodniej robić wymiana pompy wspomagania i zalanie układu atf2 czerwony rozwiązała sprawę... rok pożniej poszła maglownica luz na listwie...

Opublikowano

Właśnie wymieniłem płyn na nowy i niewiele się zmieniło jak zimny to nadal brak wspomagania,jak chwilę silnik pochodzi wszystko działa.Myślę że będzie mnie czekać naprawa pompy wspomagania:naughty: