daarek1969 Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 witam wszystkich mam problem ze wspomaganiem (a4 b5 ) po uruchomieniu silnika nie działa czasami wspomaganie jak było ciepło to nie było z tym problemu.jak silnik chwilę pochodzi i poruszam kierownicą jest wszystko ok czy to może być wina płynu od wspomagania może być stary samochód kupiłem 3 mies temu i nie wiem czy był wymieniany a płynu jest troszeczkę więcej niż max czy ktoś miał już taki przypadek pozdro:doh:
waskivw Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 Jaki masz kolor płynu (pewnie czerwony ) , może być tak że przekładnia puszczała i ktoś wlał najtańszy płyn, zrobiło się chłodniej i wspomaganie nie działa,płyn się zagrzeje i wraca do normy. Jak kupiłem kiedyś audi V8 mialem to samo ,przy temp ujemnych praktycznie brak wspomagania.
pawel_tl Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 zacznij od wymiany płynu. w miare szybko żeby pompę szlag nie trafil
daarek1969 Opublikowano 30 Września 2012 Autor Opublikowano 30 Września 2012 dzięki koledzy za podpowiedzi wymienię płyn i zobaczę jaki będzie efekt
Dev Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 pamietaj ze tam leje sie zielony mineralny polecam LHM do hydropneumatów citroena
MATIUS Opublikowano 2 Października 2012 Opublikowano 2 Października 2012 ja miałem takie objawy wymiana płynu nic nie pomogła nie było wspoma na zimnym silniku jak zaczeło się już chłodniej robić wymiana pompy wspomagania i zalanie układu atf2 czerwony rozwiązała sprawę... rok pożniej poszła maglownica luz na listwie...
daarek1969 Opublikowano 8 Października 2012 Autor Opublikowano 8 Października 2012 Właśnie wymieniłem płyn na nowy i niewiele się zmieniło jak zimny to nadal brak wspomagania,jak chwilę silnik pochodzi wszystko działa.Myślę że będzie mnie czekać naprawa pompy wspomagania:naughty:
Rekomendowane odpowiedzi