lester0071 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Powiedzcie co można zarzucić silnikowi z serii 1,9 TDI o symbolu AJM !!!!Pozytywne strony już znam. * zwróć proszę uwagę na błędy ortograficzne - Łukasz
Tomeks Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 czasami padaja PD,poprawili to w AWX i AVF.
Norbi TDI Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Nie przesadze jak powiem że to najbardziej nieudany z TDIków własnie ze wzgledu na PD
Flyer Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 "Miekki" dół silnika, pompowtryski bardziej awaryjne niz stare pompy VP37... ale o problemach z nimi raczej na forum nie slychac.
M@rcus Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Chodzą pogłoski że coś w tym silniku często pada, ale jak trzeba podac konkretny przykład, komu, gdzie i co padło to nie ma chetnych Przejechałem już 60 tys. bez żadnych niespodzianek. Dawno temu, jedynie po zalaniu złego gnoju zaczął mi przerywać (bardzo irytujące jak się chce kogoś wyprzedzić), ale lać dobre paliwo i olej do PD (505.01), regularnie zmieniać filtry - jednym słowem serwisować, a powinno obejść się bez niespodzianek.
spanky Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Pozytywne strony już znam. a z negatywnych to poprzedni wlasciciel .... poza tym silnik godny polecenia ....
M@rcus Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Pozytywne strony już znam. a z negatywnych to poprzedni wlasciciel .... No tak, o tym zapomniałem, ale to wada chyba większości naszych wozideł
przemik Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Pozytywne strony już znam. a z negatywnych to poprzedni wlasciciel .... poza tym silnik godny polecenia .... Ale wolabym ATJ - podobno jest pozbawiony błedów "wieku mlodzienczego" PD
M@rcus Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 To ten sam silnik, tyle że z 6-biegową skrzynią.
Tomeks Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 To ten sam silnik, tyle że z 6-biegową skrzynią. moze tylko w audi z 6 biegowa skrzynia,mam passata B5 z ATJ z 2000r.i mam 5 biegow,ale biegi sa wyjatkowo "dlugie", moj brat ma passata B5 z AWX i 5 biegami i musi duzo szybciej zmieniac biegi, poza tym ATJ ma 310Nm,a AJM 285Nm
lester0071 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2008 "Miekki" dół silnika- o co chodzilo w tym zdaniu i co to jest PD ?? dalej nie wiem co można zarzucić silnikowi AJM !!
juncek Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 zakładka wyszukaj PD to z niemca Pompe Duse jak się nie mylę ( pompowtryskiwacz) a miekki to sam chętnie się dowiem
marewel Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 A wracajac do tematu:AJM to najepsza jednostka w B5
Tomeks Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 A wracajac do tematu:AJM to najepsza jednostka w B5 najlepszy jest ATJ,pozbawiony wielu niedomagan mlodosci pierwszego silnika 1,9TDI PD-AJM-a.
marewel Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Czy z ATJ i AJM to nie jest ta sama bajka co z AWX AVF ktore to różniły sie jedynie skrzynia biegow? W/g autodaty ATJ i AJM byly produkowane w tych samych latach,wiec kiedy mieli cos poprawiac?
Tomeks Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Czy z ATJ i AJM to nie jest ta sama bajka co z AWX AVF ktore to różniły sie jedynie skrzynia biegow? W/g autodaty ATJ i AJM byly produkowane w tych samych latach,wiec kiedy mieli cos poprawiac? no a skad roznica w momecie obrotowym? AJM-285Nm ATJ-310Nm wydaje mi sie,ze AJM byl produkowany troche wczesniej niz ATJ
spanky Opublikowano 4 Czerwca 2008 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Ale wolabym ATJ - podobno jest pozbawiony błedów "wieku mlodzienczego" PD cos Ci sie chyba pomylilo ... Panowie nie szukajcie dziury w doopie !!! motor jest udana jednostka ... jedyny problem to kupic taki motor w dobrym stanie .... a jak sie uda to pozostaje sie juz tylko cieszyc .....
marewel Opublikowano 4 Czerwca 2008 Opublikowano 4 Czerwca 2008 AJM-285Nm ATJ-310Nm Skad masz te dane,tylko nie mow ze z auto swiata.
Rekomendowane odpowiedzi