zlota1977 Opublikowano 29 Września 2012 Opublikowano 29 Września 2012 Witam Może ktoś się spotkał z takimi samymi objawami, a mianowicie przy hamowaniu( delikatnym!!!!!!!) włącza mi się ABS i tak jakoś dziwnie turkota jak to ABS raczej nie jest to normalne, mechanik podejrzewa pompę ABS-u ale jeszcze tego nie sprawdził. Czy jest możliwe że to pompa???? jaki koszt naprawy i co trzeba wymienić???? kolega z forum podpowiadał że to może tylko czujnik, na forum wyczytałam że tez to może wina sterownika???? Jak sądzicie????????:eusathink:
spetsnaz Opublikowano 29 Września 2012 Opublikowano 29 Września 2012 problem pojawia się przy kończeniu hamowania? Przy niskich prędkościach?
Dev Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 jak było cos grzebane przy zawieszeniu to są żle ustawione czujniki vs. pierścieni
zlota1977 Opublikowano 30 Września 2012 Autor Opublikowano 30 Września 2012 problem pojawia się przy kończeniu hamowania? Przy niskich prędkościach? tak dokładnie przy niskich obrotach w końcowej fazie hamowania!!!!!!! ---------- Post dopisany at 13:21 ---------- Poprzedni post napisany at 13:19 ---------- jak było cos grzebane przy zawieszeniu to są żle ustawioneczujniki vs. pierścieni nie wiem czy był wymieniane zawieszenie? nie dawno ją kupiłam, ale jeśli chodzi o koła to były łożyska wymieniane:eusathink:
Dev Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 jezeli były wymieniane łożyska to masz odpowiedz czujniki są żle ustawione względem koronki prawidłowa odległosc 0.6-0.8mm wystarczy je docisnąc aaaa i zmien mechanika, to jakis dyletant
zlota1977 Opublikowano 1 Października 2012 Autor Opublikowano 1 Października 2012 po ściągnięciu koła wyszło na jaw to <br /><br /> prawdopodobnie tu tkwi przyczyna problemu z ABS???? co Wy na to????????
Dev Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 trzeba podłaczyc VAG-a i sprawdzic niech mechanik wcisnie mocniej czujnik i wówczas sprawdz
zlota1977 Opublikowano 2 Października 2012 Autor Opublikowano 2 Października 2012 dzięki Tomik za podpowiedz:notworthy: a przegub tak czy siak wymienię
Krzysiek29 A4 Opublikowano 2 Października 2012 Opublikowano 2 Października 2012 Witam tak czytam co piszcie ciekawego i miałem taki sam przypadek w w swojej B7 przy zawracaniu na skręconych kołach i hamowaniu ABS w końcowej fazie uruchamiał się i był dzwięk trtrtrtrtrtrtrtrtrttrtrt- dokładnie taki heheeh:grin: po wymianie taśmy w kierownicy wszystko w porządku.
zlota1977 Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Opublikowano 5 Listopada 2012 a ja wymieniłam uszkodzony przegub i wszystko jest ok:decayed: podobne objawy a jednak przyczyny są jednak różne!!!!!!!!
Rekomendowane odpowiedzi