Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Passat B6 2.0TDI 140KM Highline...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ale jest chociaż sztywniejszy?

Jest - sprężyny były niższe (mniejszy skok) + amorki w wersji sport.

No tak przecież amorki zakładałeś:wink:
Opublikowano

Zaciski moglismy dać czerwone.

Czarne giną w kolorze tej budy.

Opublikowano
  • Autor

No i masz - właśnie wysrał się rozrząd (wykręciła się śruba napinacza :facepalm:).

Opublikowano

A mówiłem Bartku nie inwestuj w to autko ,teściu miał dobre golasem jezdzić :wink: Ty to masz całe życie pod górka :facepalm:

Opublikowano
No i masz - właśnie wysrał się rozrząd (wykręciła się śruba napinacza :facepalm:).

:kwasny:

jakie uszkodzenia? swap będzie konieczny? :kox:

Opublikowano
  • Autor
A mówiłem Bartku nie inwestuj w to autko ,teściu miał dobre golasem jezdzić :wink: Ty to masz całe życie pod górka :facepalm:

Co zrobić Andrzeju - taka karma :kwasny:

---------- Post dopisany at 13:51 ---------- Poprzedni post napisany at 13:50 ----------

:kwasny:

jakie uszkodzenia? swap będzie konieczny? :kox:

Jeszcze nie wiem... Słupek BKP jest ciężko dostępny i kosztuje w c**j siana (5k jak masz szczęście). Raczej remont głowicy + przy okazji wymiana napędu pompy oleju. Uderzam do ekipy która zrobiła swap Siemianowi.

---------- Post dopisany at 13:55 ---------- Poprzedni post napisany at 13:51 ----------

Objaw miałem taki, że po zatankowaniu ujechałem 1km - zatrzymałem się na światłach i wtedy motor zgasł. Pierwsze co pomyślałem to że kolo na stacji zalał mi benzynę... No i próbowałem kręcić - ale coś za lekko szło. Podjechał sąsiad - ściągneliśmy obudowę rozrządu i... pasek luźny. Dalsza analiza... śrubę napinacza można było obracać ręką :facepalm:

Opublikowano

Znam ten ból, sam to ostatnio przerabiałem :kwasny: BKP to 8V czy 16V?

Opublikowano
  • Autor

Znam ten ból, sam to ostatnio przerabiałem :kwasny: BKP to 8V czy 16V?

16v

Opublikowano

no a nie można by wsadzić jakiegoś innego np BMM z A3 - to bezproblemowy motor :decayed:

---------- Post dopisany at 14:52 ---------- Poprzedni post napisany at 14:50 ----------

przykładowa aukcja

silnik 2.0 TDI 140KM BMM vw audi skoda seat BMM (3524066346) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano
  • Autor
no a nie można by wsadzić jakiegoś innego np BMM z A3 - to bezproblemowy motor :decayed:

Nie wiem czym dokładnie się różni od BKP - a nie mam teraz czasu bawić się w rozkminkę odnośnie różnic w osprzęcie i tego czego oczekuje sterownik silnika. Sam BKP jest OK - tyle, że miałem po prostu pecha (niedługo i tak przypadała wymiana rozrządu).

Opublikowano

kumam

Opublikowano
  • Autor
kumam

Jeszcze przed awarią myślałem o swapie na nowszy słupek ale 16v bez DPF w Pasku to tylko BKP - był produkowany przez cały zakres nadwozia B6.

Opublikowano

Ja bym w coś takiego celował > MITSUBISHI GRANDIS OUTLANDER 2.0 DID SILNIK 75TYŚ (3480965312) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Też próbowałem auto odpalić jak mi napinacz urwało i wszystkie popychacze zaworów dostały... Przelicz koszty, bo sam remont głowicy to 1,5K

---------- Post dopisany at 15:43 ---------- Poprzedni post napisany at 15:08 ----------

Blok i głowica jest ta sama, jedynie musisz podmienić PD i wiązkę głowicy :wink:

Opublikowano
  • Autor
Ja bym w coś takiego celował > MITSUBISHI GRANDIS OUTLANDER 2.0 DID SILNIK 75TYŚ (3480965312) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Też próbowałem auto odpalić jak mi napinacz urwało i wszystkie popychacze zaworów dostały... Przelicz koszty, bo sam remont głowicy to 1,5K

---------- Post dopisany at 15:43 ---------- Poprzedni post napisany at 15:08 ----------

Blok i głowica jest ta sama, jedynie musisz podmienić PD i wiązkę głowicy :wink:

Będę miał taką opcję na uwadze - dzięki Tomku :wink:

Opublikowano

k**wa Bartek czyżby to się stało w piątek 13-go...?:facepalm: współczuje:kwasny:

Opublikowano
  • Autor
k**wa Bartek czyżby to się stało w piątek 13-go...?:facepalm: współczuje:kwasny:

Nie no Włodku - dziś... Leciałem ze skrzynką do Poznania (i po nowe felgi do Paska :facepalm:).

Opublikowano

Ja jebie no to się narobiło...szkoda tylko pracy włożonej w tą ślicznotkę:kwasny:

Opublikowano
  • Autor
Ja jebie no to się narobiło...szkoda tylko pracy włożonej w tą ślicznotkę:kwasny:

Nie no motor się wyprostuje tylko skąd brać na to kasę. Na ostatnie prace poszło łącznie 9k :facepalm:

Opublikowano

Nie no o kasie to nawet nie wspominam bo trzeba by było mieć worek pieniędzy i tak było by mało:whistling:

Opublikowano
  • Autor
Nie no o kasie to nawet nie wspominam bo trzeba by było mieć worek pieniędzy i tak było by mało:whistling:

Wszystkiego nie przewidzisz... Gdyby to się stało przed wymianą hebli/zawieszenia to po prostu na pokładzie zagościłby nowy motor a tak masz - znów piz*a. Myślałem, że może serwis coś zj***ł jak regulowali wałek zaworów wylotowych ale twierdzą, że regulowali tylko kołem pasowym i nie ruszali napinacza. Zresztą mam do nich zaufanie więc tutaj po prostu miałem pecha - trzeba podnieść d*pę, zrobić, zapłacić i jakoś z tym żyć...