graba83 Opublikowano 2 Października 2012 Opublikowano 2 Października 2012 Witam Jakiś czas temu kupiłem okazyjnie Fujitsu Amilo 3540. Wszystko było fajnie do momentu gdy w lipcu skończyła się gw. Najpierw padła grafika- kupiłem drugą, identyczną i było ok. Teraz nie wiem co się stało bo lap się uruchamia, można na nim wszystko robić tylko ekran wyświetla się w zieleni i przestał działać mikrofon. Rozkręcałem dziada, sprawdzałem połączenia podzespołów, ale dalej razi zielenią. Help.
sasza Opublikowano 2 Października 2012 Opublikowano 2 Października 2012 albo taśma łacząca matrycę z grafiką, albo karta graficzna. No chyba ze cos z matrycą
xXxMAROKOxXx Opublikowano 3 Października 2012 Opublikowano 3 Października 2012 sprawdź grafikę, na 99% to ona.
graba83 Opublikowano 3 Października 2012 Autor Opublikowano 3 Października 2012 Dziś postaram się podjechać do znajomego co ma podobnego grata i posprawdzać ten "sprzęt"
xXxMAROKOxXx Opublikowano 3 Października 2012 Opublikowano 3 Października 2012 Zieleń to kolor najczęściej uszkodzenia lutów na grafie. Często objawia się to paskami zieleni na ekranie, ale czasem bywa, że i cały ekran jest zielony. W razie jeśli sprawdzisz i będzie to grafa to znam prosty a zarazem drastyczny sposób na jej naprawę. W razie czego napisz;]
graba83 Opublikowano 4 Października 2012 Autor Opublikowano 4 Października 2012 Cudowanie zakończone i niestety lub stety ale po przepieciu gratów padło ponownie na grafikę. Na szczęście jeszcze ma gw po poprzednim właścicielu do grudnia więc się uratowałem. THX
Rekomendowane odpowiedzi