Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Oil Sensor ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

c09cb9d83adbb3f4med.jpg

Witam, pojawił mi się taki oto komunikat. Wyczytałem że może to być wina uszkodzonego czujnika oleju w misie olejowej. Po oględzinach okazuje się że w misie olejowej nie widzę żadnego czujnika tego typu. vag też nic nie pokazuje. Co w tej sytuacji robić ?

Opublikowano
http://s12.postimage.org/c311v1bnd/c09cb9d83adbb3f4med.jpg

Witam, pojawił mi się taki oto komunikat. Wyczytałem że może to być wina uszkodzonego czujnika oleju w misie olejowej. Po oględzinach okazuje się że w misie olejowej nie widzę żadnego czujnika tego typu. vag też nic nie pokazuje. Co w tej sytuacji robić ?

To chyba kontrolka minimum oleju:whistling:

Opublikowano

Jeśli w misce nie ma miejsca na czujnik to ratuje wymiana na taką z czujnikiem, ewentualnie można spróbować podać masę na pin w liczniku odpowiadający za stan oleju ale w 99% w tdi nie idzie zgasić tej kontrolki nie wiem jak w PB bo jeszcze nie próbowałem.

Nikt nie zmieniał miski olejowej ?

Opublikowano

To nie jest od minimum tylko ta kontrolka odpowiada za czujnik jeśli jest uszkodzony i jest on w misce tylko zle szukasz patrząc od przodu auta po prawej stronie miski , może brudna wtyczka jest

http://nokautimg3.pl/p-f5-8a-f58af09cd7a7937ca265eba721754471500x500/audi-a4-11-00-11-04-czujnik-poziomu-oleju.jpg

Opublikowano

Olej mam idealny stan także spoko :)

Jeżeli chodzi o czujnik to dziś jeszcze raz to dokładnie zbadam i poszukam ale mam wrażanie że go po prostu nie ma :kwasny: Być może misa była wymieniona w poprzednich latach :decayed: Jak nie znajdę będę kombinował z pinami kumpel mówi że to już robił i to 2 minuty pracy wiec w ostateczności ...

Opublikowano

Ale zapytam czy to tak masz od kiedy masz auto czy wyskoczyło tak znikad a przedtem było ok?