Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Czarna Mamba 206KM 440Nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To po co Ci diesel ktorego do tego męczysz... Kup benzynioka...

Ma dostęp do czerwonej ropy :decayed:

Opublikowano
  • Autor
To po co Ci diesel ktorego do tego męczysz... Kup benzynioka...

Ma dostęp do czerwonej ropy :decayed:

chyba do kosiarki :decayed:

---------- Post dopisany 22-11-2013 at 20:11 ---------- Poprzedni post napisany 19-11-2013 at 20:30 ----------

Niunia ma wreszcie nowe kompletne sprzęgło :) w BRD wielkiego wyboru nie ma, tylko LUK

oczywiście jazda od razu zupełnie inna, oby temat ślizgającego się sprzęgła szybko nie wrócił

Opublikowano
:good: Ja też zmieniałem sprzęgło z dwumasą parę miesięcy temu i też wpadł LUK. :wink4:
Opublikowano
  • Autor

i jak? śmiga bez problemu? mamy podobny moment z tego co widzę, niby na wykresie mam 440nm, ale dzisiaj mi spece powiedzieli, że ichniejszy sprzęt może trochę zawyżać i momentu pewnie jest trochę ponad 420:facepalm:

Opublikowano

co wy sie tak podniecacie tymi momentami, rozrzut kresek na wykresie tego samego auta na roznych hamowniach moze byc przeogromny...

sprzeglo padlo bo bylo juz zmeczone i brd nie byl seryjny co tylko przyspieszylo proces.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

racja, zapomniałem o tym, że to nie jest seria od co najmniej 2-3 lat, to sprzęgło już miało prawo się odezwać

teraz chodzi cudnie, komfort jazdy jest o wiele lepszy, bez porównania, biegi wchodzą płynnie, auto nie skacze, redukcja jest łatwiejsza

---------- Post dopisany 01-02-2014 at 18:11 ---------- Poprzedni post napisany 23-11-2013 at 14:05 ----------

4 godziny polerki, łapy mi odpadają (ręcznie wszystko), ale efekt jest zadowalający :) niestety jutro ma padać:facepalm:

9zbk.jpg

bckp.jpg

Opublikowano

Ładnie się świeci :naughty:

Pierwsze zdjęcie coś się całe nie chce załadować, nie wiem czy to tylko u mnie czy innym też.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

co tu tak cicho? :wink:

machnij Krzysiu grill w czarny matt

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

na razie nic nie będę machał :) małe bananiątko w drodze :D 9 tydzień

we wtorek rozrząd kompletny wymieniłem na ori, doszło też nowe łożysko od kierowcy, buczenia już nie dało się wytrzymać:facepalm:

przydałaby się jeszcze wymiana całego zawieszenia, ale jak o tym żonie powiedzieć:decayed: po tym remoncie jeszcze tylko amorki i auto będę miał jak nowe :)

- DPF out

- swap pompy oleju

- nowe pompowtryskiwacze

- nowe sprzęgło

- nowe kompletne heble (zaciski używane)

,

ale już duuużo modów by się przydało :) marzą mi się xeny, wreszcie parktronic tył, podłokietnik, ledowe oświetlenie w środku... ale skąd mamony tyle brać!?:facepalm:

Opublikowano
na razie nic nie będę machał :)małe bananiątko w drodze :D 9 tydzień

we wtorek rozrząd kompletny wymieniłem na ori, doszło też nowe łożysko od kierowcy, buczenia już nie dało się wytrzymać:facepalm:

przydałaby się jeszcze wymiana całego zawieszenia, ale jak o tym żonie powiedzieć:decayed: po tym remoncie jeszcze tylko amorki i auto będę miał jak nowe :)

- DPF out

- swap pompy oleju

- nowe pompowtryskiwacze

- nowe sprzęgło

- nowe kompletne heble (zaciski używane)

,

ale już duuużo modów by się przydało :) marzą mi się xeny, wreszcie parktronic tył, podłokietnik, ledowe oświetlenie w środku... ale skąd mamony tyle brać!?:facepalm:

Gratulacje :wink:

A co do zawieszenia to musisz powiedzieć że pasuje zmienić co by się żonie podczas ciąży dobrze i komfortowo jeździło a stare zawieszenie już i tak puka i stuka :decayed:

Opublikowano

Zazdroszcze lakieru<3. Moj jest tak skurw....ny ze szkoda gadac. Ale mysle ze wpadnie jakas mechaniczna polerka u lakiernika po zalozeniu letnich. Tylko warunki klimatyczne sie unormuja

Opublikowano
Zazdroszcze lakieru<3. Moj jest tak skurw....ny ze szkoda gadac. Ale mysle ze wpadnie jakas mechaniczna polerka u lakiernika po zalozeniu letnich. Tylko warunki klimatyczne sie unormuja

Żeby ten lakiernik nie był taki dobry jak mechanik :decayed:

Opublikowano
  • Autor

mój też lakier też jest skur..., ale po takim 4-godzinnym pielęgnowaniu i dobrym aparacie wygląda jak prosto z salonu :)

Opublikowano

Żeby ten lakiernik nie był taki dobry jak mechanik :decayed:

Tomek wyczuwam tutaj ironie... :D

Opublikowano

Jeździ ci sie kolego duzo lepiej na tym nowym sprzęgle niż na tym które bylo jak kupiłeś samochód? Jaki masz w tej chwili przebieg?

Opublikowano
  • Autor

jasne, że lepiej się jeździ, bardziej elastycznie się biegi zmienia, redukcja jest łagodniejsza, no i nie ślizga się przy przyspieszaniu, co jest niezwykle ważne w perspektywie bezpieczeństwa przy wyprzedzaniu

obecnie mam 206tys z groszami

Opublikowano

Jakiej firmy wrzuciłeś sprzęgło ?

Ja się zastanawiam nad SAHS'em, bo LUK'a widziałem ze potrafią nowe dwumasy mieć luzy :eusathink:

Opublikowano
  • Autor

do BRD tylko LUK (inne chyba nie wejdzie)

EDIT:

jakie ciśnienie kół robicie? na 17 cali

coś takiego znalazłem: Ciśnienie w oponach dla Audi A4 B7 2,0 125kW

Opublikowano

Mam coś tam na wlepie w aucie ale nie pamiętam, chyba będzie tak jak w linku