Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana Klimatronika w B6 z B7 z grzaniem foteli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam ważne pytanie odnośnie wymiany klimatronika w B6.

Posiadam cale "wnetrze" elektryczne klimatronika z Audi A4 B7 w wersji z grzanymi fotelami.

Chce go uzyc i wsadzic do mojego auta (zalezy mi glownie na uzyskaniu mozliwosci sterowania temp od 16 st.C).

Tutaj mam pytania:

1.Wiem ze tylna szyba nie bedzie grzala - moge zamontowac przekaznik. Czy ktos wie czy istnieje inny sposob oprocz przekaznika - cos gdzies mi sie nawinelo na uszy o wlutowaniu gdzies rezystora??

2.Co z grzanymi fotelami- czy klimatronik z grzanymi fotelami pasuje do auta bez ogrzewania foteli?

Opublikowano

2. Pasuje tylko nie będziesz miał grzania foteli :wink:

Opublikowano

pasuje.... tyle ze tylnia szyba nie bedzie działac i u mnie lusterka tez nie smigaja:facepalm:

Opublikowano
  • Autor
pasuje.... tyle ze tylnia szyba nie bedzie działac i u mnie lusterka tez nie smigaja:facepalm:

Ok, ale czy probowales jakiejs przerobki - jest na forum opisana metoda z przekaznikiem... Ja mam nadzieje ze uda mi sie to zastosowac i bedzie dzialac...

Ale rozumiem ze regulacja temp. dziala juz od 16StC? Bo to jest moj glowny powod wymiany, poprostu 18 to dla mnie za duzo w aucie i mnie lekko wkurza ze nie mam jak zejsc nizej...

Opublikowano
Ok, ale czy probowales jakiejs przerobki - jest na forum opisana metoda z przekaznikiem... Ja mam nadzieje ze uda mi sie to zastosowac i bedzie dzialac...

Wstawienie tego przekaźnika, to nie jest rocket science... Na pewno dasz sobie radę :-)

Opublikowano

wstaw przekaznik i bedzie dzialalo - u mnie juz 2 wiosenki smiga :hi:

• 2 lata później...
Opublikowano

Informacja dla tych co wymieniają panel w B6 na ten od B7:

Od numeru nadwozia „400000“ modelu roku 2005 (w wersji Limousine i Avant) oraz „012913“ modelu roku 2005 (w wersji Cabrio) → Katalog części ETKA montowany jest zmieniony czujnik fotoelektryczny promieniowania słonecznego -G107- i zmienione jednostki obsługi i wskazań sterownika układu Climatronic -J255-. W przypadku jednostek obsługi i wskazań sterownika układu Climatronic -J255- o numerze części do indeksu „AH“ mogą być lub zostać zamontowane tylko czujniki fotoelektryczne promieniowania słonecznego -G107- o numerze części 8E0 907 539, zamontowane w samochodach do numeru nadwozia „399999“ modelu roku 2005 (w wersji Limousine i Avant) oraz „012912“ modelu roku 2005 (w wersji Cabrio) → Katalog części ETKA. W przypadku jednostek obsługi i wskazań sterownika układu Climatronic -J255- o numerze części od indeksu „AJ“ mogą być lub zostać zamontowane tylko czujniki fotoelektryczne promieniowania słonecznego -G107- o numerze części 8P0 907 539, zamontowane w samochodach od numeru nadwozia „400000“ modelu roku 2005 (w wersji Limousine i Avant) oraz „012913“ modelu roku 2005 (w wersji Cabrio) → Katalog części ETKA.

Jeśli przyporządkowanie pomiędzy czujnikiem fotoelektrycznym promieniowania słonecznego -G107- a jednostką obsługi i wskazań sterownika układu Climatronic -J255- jest nieprawidłowe, jednostka obsługi i wskazań sterownika układu Climatronic -J255- nie może odczytać sygnału czujnika fotoelektrycznego promieniowania słonecznego -G107- i regulacja układu klimatyzacji jest błędna.

(źródło: ELSA)

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

Tu jest wątek jak rozwiązać problem z grzaną szybą po zmianie climatronika u mnie działa

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/115996-panel-klimatyzacji-b7-do-b6-rozwiazanie-z-grzana-tylna-szyba/