kaka26 Opublikowano 16 Października 2012 Opublikowano 16 Października 2012 Witam Po odkreceniu korka wlewu oleju nie chlapie ale unosi sie lekki dymek cos jakby parowalo z niego. Czy jest sie czym przejmowac?
czornycinek Opublikowano 16 Października 2012 Opublikowano 16 Października 2012 raczej nie masz sie czym przejmować to normalne że przy rozgrzanym silniku tak sie dzieje u mnie w 1.6 też tak jest
ja74687 Opublikowano 16 Października 2012 Opublikowano 16 Października 2012 u mnie np przy 1,8 ADR nawet przy rozgrzanym silniku nie widać żadnego dymu. A jeździsz dużo samochodem tzn. czy robisz jakieś dalekie trasy bo może być tak ze masz silnik nie dogrzany i dlatego ale jak sporo jeździsz to może być objaw że pierścienie już się kończą
rafal9119 Opublikowano 17 Października 2012 Opublikowano 17 Października 2012 u mnie jest podobnie tez dymi. a przebieg to ok 310 tys.
Hardjack Opublikowano 17 Października 2012 Opublikowano 17 Października 2012 Czytałem kiedyś że to zależy od tego na jakim oleju jeździmy. Tak samo gdy zbiera się biały osad pod korkiem
Marko42 Opublikowano 17 Października 2012 Opublikowano 17 Października 2012 Czytałem kiedyś że to zależy od tego na jakim oleju jeździmy. Tak samo gdy zbiera się biały osad pod korkiem biały osad szczególnie zbiera się zimą gdy samochód jeździ na krótkich odcinkach , niedogrzany silnik
pioteros Opublikowano 17 Października 2012 Opublikowano 17 Października 2012 u mnie nie ma dymu, ale jesli silnik chodzi poprawnie, nei wciaga oleju duzo ani plynu itd itp... to jezdzij i sie nei przejmuj, a przy wymianie oleju zmien producenta, moze przestanie dymic wraz z innym olejem
zradek1 Opublikowano 17 Października 2012 Opublikowano 17 Października 2012 nie ma się czym przejmować, w poprzednim samochodzie też tak miałem jeździłem nim dalej przez 2 lata i nic się nie działo
kaka26 Opublikowano 18 Października 2012 Autor Opublikowano 18 Października 2012 Dzieki za uspokojenie. Jezdze raczej krotkie krotkie trasy miasto czy tez praca a jaki olej wybrac? jest 10W/40 MOBIL akurat zbliza sie wymiana oleju wiec dolozyc troszke kasy i np. zalac MOTULA? Troche nie na temat ale przy okazji chce sie dowiedziec.
Rekomendowane odpowiedzi