Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana wszystkich płynów przed zimą.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dość nietypowe pytanie a mianowicie przyjechałem na stałe z Hiszpanii swoją A4 i chciałbym przed zimą wymienić wszystkie płyny gdyż do tej pory używałem płynów nieprzystosowanych do warunków panujących w zimie w Polsce. I chciałbym się zapytać jakie płyny muszę wymienić i jakich firm najlepiej szukać.

Opublikowano

G12 + płyn do spryskiwaczy zimowy :decayed:

Opublikowano

Możesz sprawdzić w jakim stanie masz płyn hamulcowy to co prawda niema nic wspólnego z zimą, ale jak już się zabierasz za płyny to nie zaszkodzi, chyba że wymieniałeś. Temperatura wrzenia dobrego płynu powinna wahać się w okolicach 260 stopni, ewentualnie dwa lata. I jak już tak z grubej rury to płyn od wspomagania.

Opublikowano

Płynu od wspomagania sie nie wymienia, tak przynajmniej mówią w ASO.

Opublikowano

Każda ciecz z czasem traci swoje właściwości.Ostatnio wymieniłem u Siebie olej w manualnej skrzyni biegów-też się nie wymienia,po odkręceniu korka spustowego wylał się czarny żur a nie olej.

Opublikowano

Każda ciecz z czasem traci swoje właściwości.Ostatnio wymieniłem u Siebie olej w manualnej skrzyni biegów-też się nie wymienia,po odkręceniu korka spustowego wylał się czarny żur a nie olej.

Niestety kolego muszę Ciebie zmartwić iż po tygodniu czasu Twój nowy płyn w skrzyni też będzie wyglądał jak w/w "czarny żur" :))

---------- Post dopisany at 20:46 ---------- Poprzedni post napisany at 20:44 ----------

Słuszna racja,tak jak w skrzyni TYLKO SIĘ DOLEWA!

Pozdrawiam!

Opublikowano

Niestety kolego muszę Ciebie zmartwić iż po tygodniu czasu Twój nowy płyn w skrzyni też będzie wyglądał jak w/w "czarny żur" :))

---------- Post dopisany at 20:46 ---------- Poprzedni post napisany at 20:44 ----------

Słuszna racja,tak jak w skrzyni TYLKO SIĘ DOLEWA!

Pozdrawiam!

Xzibit-Yo-Dawg.jpg

Opublikowano

Nikt nie każe, można robić to co ASO mówi, ASO tak mówi bo inaczej by nie zarabiało, jeden drugi nasłucha się i niestety później jak nie TY to ktoś kto kupi kiedyś będzie musiał zmienić oby tylko zmienić płyn,

Serwisy nie są po twojej stronie i nigdy nie były, zawsze będą robić tak byś do nich przyjechał.

Olej np. w skrzyni po 10 latach jakie on ma właściwości ?? zlej go i zobacz jak wygląda. Będziesz wtedy wiedział czy wato zmieniać czy nie.

Opublikowano

Płyn chłodniczy g12 generalnie każdy spełnia normy.Poszukaj koncentratu maxgear w środku jest to samo co w płynach febiego a cenowo jeden z tańszych na rynku:wink:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie jak spuścić cały płyn z chłodnicy ? Czy jest jakiś kurek spustowy i czy robić to na rozgrzanym silniku ?

Opublikowano

jest kurek :decayed: patrząc od przodu autka po prawej stronie na dole przy chłodnicy - nie można nie zauważyć :wink:

Opublikowano

Koledzy wszystkie płyny eksploatacyjne prędzej czy pózniej tracą swoje właściwości więc wymienia się wszystko pozdro :hi::hi::hi:

Opublikowano

No na rozgrzanym nie, chyba że chcesz się poparzyć i nie dojść do auta przez pewien czas.

Polecam również Pan Samochodzik / Vacaro to również jeden i ten sam produkt co Febi z tym że cena zdecydowanie mniejsza.,