Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem takie Kumho ale 225/40/18 - bardzo dobra opona.

Mam pytanie - czy klimatronik w B6 i B7 działa w ten sam sposób? Zmieniałem klimatronik bo założyłem grzanie d*p i teraz w aucie jest za gorąco - nawet jak mam ustawione 19 st to powietrze z kratek leci gorące, dopiero jak dam na LO to czuć że zimne. Wcześniej nagrzewanie auta było bardziej płynne.

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 824,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

U mnie jeszcze autko nie rozebrane ale już rozglądam się za sprzęgłem... :whistling: Obejrzeliśmy tylko z góry jak to wygląda bo kanał jeszcze zajęty i cosik ze sprzęgłem (coś się tam rozpadło). Aż iskra leci jak mocno na obroty wejdzie, głośno słychać jakby jakiś łańcuch się obijał w środku i sporo opiłków wokół... Pytanie czy tylko sprężyna czy wszystko będzie do wymiany. Jutro już może uda się to rozebrać. :good: Już patrzę na ceny sprzęgła jakby co. :naughty: Sachs bydzie OK?

SACHS SPRZĘGŁO AUDI A4 B7 A6 C6 2.0 TDI 136 140 KM (2865761908) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

---------- Post dopisany at 20:04 ---------- Poprzedni post napisany at 19:54 ----------

I nie wiem co z kołem dwumasowym będzie... Jakby co to co myślicice o takim zestawie?

SACHS SPRZĘGŁO AUDI A4 B7 A6 C6 2.0 TDI 136 140 KM (2865761908) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

jak już rozbierasz i robisz dla siebie a nie na handel to za jedną robotą załóż kpl. sprzęgło i dwumasa

Opublikowano
Miałem takie Kumho ale 225/40/18 - bardzo dobra opona.

Mam pytanie - czy klimatronik w B6 i B7 działa w ten sam sposób? Zmieniałem klimatronik bo założyłem grzanie d*p i teraz w aucie jest za gorąco - nawet jak mam ustawione 19 st to powietrze z kratek leci gorące, dopiero jak dam na LO to czuć że zimne. Wcześniej nagrzewanie auta było bardziej płynne.

w B6 jest troszkę inaczej jeśli chodzi o odpalenie ogrzewania tylnej szyby czy lusterek

jest temat podwieszony jak sobie z tym prosto poradzić

jeżeli chodzi o zbyt cieple powietrze to najprawdopodobniej kupiłeś klimatronik, który przed wyjęciem był ustawiony np. na 18'C

a jak wypinałeś swój stary to miałeś w aucie ustawione np. na 23'C

i najprawdopodobniej teraz na 18'C jak ustawione masz to grzeje jak na 23'C a żeby było chłodno to na maxa musisz iść w low

Nie wiem czy to co napisałem jest w pełni zgodne z prawdą ale pamiętam jak było u kumpla

Jest też możliwość z-czytania na-stawów z starego klimatronika i wgranie przez vag-a do nowego i będzie liga:wink:

---------- Post dopisany at 20:10 ---------- Poprzedni post napisany at 20:07 ----------

jak już rozbierasz i robisz dla siebie a nie na handel to za jedną robotą załóż kpl. sprzęgło i dwumasa

jak nie chcesz w koło wyciągać skrzyni to najlepiej, żeby sprzęgło i dwumasa była jednego producenta

Opublikowano

jak nie chcesz w koło wyciągać skrzyni to najlepiej, żeby sprzęgło i dwumasa była jednego producenta

Chcę zrobić dla siebie i chcę żeby było dobrze. :good: Po tym zabiegu jadę na korektę softu bo właśnie teraz coś Rogalowi nie pasowało jak zajechałem i nie zrobił softu i dobrze bo pewnie by się rozsypało u niego na hamowni...

Co myślicie o tym zestawie?

SPRZĘGŁO KOŁO DWUMASOWE AUDI A4 A6 2.0 TDI BLB (2805182070) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

akjam na twoim miejscu szukałbym kompletu pod silnik BRD 2.0 170 podobno jest mocniejsze:thumbup1:

Opublikowano

P&P? :mysli:

Opublikowano

No ale ja mowie o AWX + Q w b7 :) jak ktos by nie plakal ze przekladany silnik to fajna opcja. Sam nie wiem co tam jeszcze wloze :P moze 1,8T :whistling:

Opublikowano

Czy Panel z A5 - sterowanie szyb lewa strona (kierowca) z A5ki podejdzie do B7ki?

I czy same przyciski z A2 podejdą do B7ki? :mysli:

Opublikowano

Siema Wszystkim odnośnie naklejek B7 CREW po rozmowie z Jarko byłby to za drogi gips,:kwasny: są wykonane magnesy w bardzo dobrym projekcie i nawet fajnie wyszły tak twierdzi Jarko.Będzie wysyłał do mnie w poniedziałek jak dotrą porobie fotki przelicze koszty produkcji podziele, wycenię.Ja nic nie chcę na tym zarabiać :wink: aby tylko zwróciły mi się koszty.Chętni będą mogli pisać na moje PW.Wiadomo,że pierszeństwo mają Ci których autka widnieją w pierwszym poście :wink: chyba wystarczy dla wszystkich :decayed:

Opublikowano

Jak będziesz miał je na miejscu to wrzuć fotki. :wink4:

Opublikowano
Jak będziesz miał je na miejscu to wrzuć fotki. :wink4:

Oczywiście :wink:

Opublikowano

Jakie mniej więcej wymiary tych magnesów będą ?

Opublikowano
Jakie mniej więcej wymiary tych magnesów będą ?

Chyba 50/120mm

Opublikowano

Czekam na fotki :decayed:

Opublikowano

Może w nowym roku uda mi się przygotować nowe logo B7 Crew... Teraz krucho z czasem ale w wolnych chwilach będę kombinował. Plus jest taki, że jak skończę będzie można testować różne setupy naszych B7-ek :wink:

Tu próbka: pierwszy to model 3d, oteksturowany model.

041.jpg

012red.jpg

Opublikowano

Panowie zapomniałem gdzie to jest zakodowane:

Chcę w(y)łączyć tylną wycieraczkę która się automatycznie włącza podczas wrzucenia wstecznego gdy mam wycieraczki w pozycji AUTO (w aucie jest czujnik deszczu)

Opublikowano
Panowie zapomniałem gdzie to jest zakodowane:

Chcę w(y)łączyć tylną wycieraczkę która się automatycznie włącza podczas wrzucenia wstecznego gdy mam wycieraczki w pozycji AUTO (w aucie jest czujnik deszczu)

A dlaczego chcesz to wyłączyć toż to fajna sprawa :wink:

Opublikowano

wkur.iająca

na tylnej szybie pełno piachu i syfu a ona mi się włącza :kwasny:

kiedyś to wyłączałem ale nie pamiętam

Opublikowano

No w sumie dobry pomysł. :good: Też mnie to wqrwia! :naughty: