Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

37 minut temu, Gremlin0209 napisał:

Szczerze to nie wiem. Gaz był zakładany w Niemczech. Póki co dokręciłem opaski, jedna była dosyć luźna (ponad pół obrotu), reszta były ok. Zobacze jutro w trasie do roboty czy coś to dało, jak nie... to nowy trójnik i opaski najwyżej ?

Edit: ale tak na pewno, to trójnik od gazu, więc pewnie obojętnie jaki, tylko odpowiednie średnice, żeby były... jakie? ?

Jak już Ci cieknie to zrób jak być powinno czyli reduktor wpięty w obieg chłodnicy oleju. Kup węże Parker 15mm i opaski samozaciskowe lub skręcane Norma.

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 823,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
2 godziny temu, ulisses napisał:

skręcane Norma.

Normy to właśnie ma,najlepsze są gsb bo nie puszczają nawet pod bardzo wysokim ciśnieniem.

Opublikowano

To nie są Normy tylko jakieś tanie zamienniki. Założyłem takich Norm z 1000 i miałem problemy z max 10szt. Tak czy inaczej reduktor jest nieoptymalnie wpięty w wodę i dobrze to poprawić za 1 robotą. 

Opublikowano
11 godzin temu, ulisses napisał:

To nie są Normy tylko jakieś tanie zamienniki. Założyłem takich Norm z 1000 i miałem problemy z max 10szt. Tak czy inaczej reduktor jest nieoptymalnie wpięty w wodę i dobrze to poprawić za 1 robotą. 

Ja akurat sprzedaje takie opaski i to są normy lub typu norma. Tak czy siak gsb są dużo lepsze,praktycznie nie przekręcają się i dociskają równomiernie na całej powierzchni. Normy potrafią przepuszczać w miejscu gdzie opaska wchodzi pod gwint.

Opublikowano

Mówisz, że te przepuszczają? 

WWW.PHJACUS.PL

Sklep internetowy części LPG. Ekspresowa wysyłka, najniższe ceny! Bogata oferta części do samochodowych instalacji gazowych LPG. W ofercie posiadamy reduktory, parowniki, listwy wtryskowe, wtryski...

Ciekawe... 

I chyba chodzi Ci o opaski GBS a nie GSB.

Edytowane przez ulisses

Opublikowano
6 minut temu, ulisses napisał:

Mówisz, że te przepuszczają? 

WWW.PHJACUS.PL

Sklep internetowy części LPG. Ekspresowa wysyłka, najniższe ceny! Bogata oferta części do samochodowych instalacji gazowych LPG. W ofercie posiadamy reduktory, parowniki, listwy wtryskowe, wtryski...

Ciekawe... 

I chyba chodzi Ci o opaski GBS a nie GSB.

Tak gbs,błąd w pisowni. A tych opasek norma różnych producentów sporo przetestowałem (Polskie i Chińskie),każdą można przekręcić bo wynika to z jej budowy i materiałów. Jedne trwalsze,inne mniej,tak czy inaczej zawsze gorsze od gbs(testowałem pod ciśnieniem kilku barów i normy zawsze przepuszczały nawet 2 sztuki założone,gsb nigdy). Tyle że 1 zł różnicy w cenie robi różnicę dla niektórych gazowników a później klient wraca na poprawki z wyciekami i te zaoszczędzone kilka złotych na opaskach kosztuje godzinę pracy.

Opublikowano

No widzisz ja stosuje opaski skręcane tylko Normy (producent Norma) a nie typu norma i tu leży pies pogrzebany. Dużo ludzi stosuje te GBS ale przeważnie widzę to na małych średnicach, chciałbym zobaczyć jak to radzi sobie na trójniku 19mm z wodą, może kiedyś wypróbuję.

Opublikowano

Oryginały norma tez sprzedaje,ogólnie cena tych opasek jest niska więc są popularne. Ale tam gdzie liczy się niezawodność w cięższych warunkach pracy to trzeba zainwestować kilka złotych więcej.

Opublikowano

Paniwie wie ktoś coś na temat TA TECHNIX????

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Adam87 napisał:

Ale co? gwint? Dobry jak jeździsz po bułki do biedry. 

Opublikowano
11 minut temu, H4mm3R napisał:

Ale co? gwint? Dobry jak jeździsz po bułki do biedry. 

Tak Tomuś, podobno gwint:lol1:

Czyli lipa...

Podobno konkuruje z MTS... Prawda???

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Adam87 napisał:

Tak Tomuś, podobno gwint:lol1:

Czyli lipa...

Podobno konkuruje z MTS... Prawda???

Ta sama półka. 

Opublikowano

@ulisses@pila24

Skoro już Wam się taka rozmowa o zaciskach udzieliła to może podzielicie się doświadczeniem i polecicie dobre szczypce do zaciskania opasek tego typu o wymiarze 25x7

N10255601.jpg

Opublikowano
7 godzin temu, Adam87 napisał:

Ta technix = Ta śmietnik 

Pisałem Ci to się słuchaj ;)  

Opublikowano
Godzinę temu, afroo. napisał:

@ulisses@pila24

Skoro już Wam się taka rozmowa o zaciskach udzieliła to może podzielicie się doświadczeniem i polecicie dobre szczypce do zaciskania opasek tego typu o wymiarze 25x7

N10255601.jpg

Np. knipex 10 98 i220,lub zwykle szczypce czołowe.

Opublikowano

Znaleziona przyczyna ubywającego płynu, pęknięty trójnik na całej długości pod jednym z węży... ?Foto wstawię później ?

I dzięki za szybkie odpowiedzi ?

Opublikowano
15 minut temu, Gremlin0209 napisał:

Znaleziona przyczyna ubywającego płynu, pęknięty trójnik na całej długości pod jednym z węży... ?Foto wstawię później ?

I dzięki za szybkie odpowiedzi ?

Dobrze, że znalezione i naprawione:good:

Opublikowano

20200423_191207.jpg

20200423_191229.jpg

Opublikowano

Kiepski plastik po przegrzaniu pęka w miejscu ścisnięcia.

Opublikowano

To możliwe, że pokrywa zaworów by się odkrztalcila? Tak wmawia mi mechanik. Zrobiłem uszczelkę, 2 tygodnie okej. Po 2 tygodniach wymiana wiązki PD. I zauważyłem silikon spod pokrywy oraz ciekło dość mocno. Telefon i reklamacja. Silikonu jeszcze więcej i dalej pojawia się olej. Usłyszałem telefonicznie że to prawdopodobnie wina pokrywy.