Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] A4 Avant 1.9TDI 131KM S line, Recaro (Projekt: "Full Opcja")

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i tu właśnie d*pa - mechanior pracuje w mojej firmie tyle że na innej zmianie. Mijamy się cały czas :/ Najbliższe weekendy mam tak zaplanowane że nic nie zdziałam. Mam możliwość zostawienia auta w warsztacie w środę/czwartek ale cała operacja bez mojej obecności czyli nici z obiecanego fotostory. Najbliższy termin kiedy ew. mógłbym coś zdziałać to 29 sierpnia ;(

• Odpowiedzi 5.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Hehe, zgadza się - gdzieś tu jest post od Mariusza żebym "nie psuł dupki dokładką S-Line" :polew:

Co do soboty - racja WNMP :kwasny: Mechanior dzwonił godzinę temu że przesuwamy robotę. Ehhh...

A widzisz - teraz jest nauczka, żeby nawet siebie nie słuchać.... :gwizdanie: :naughty:

Zostaw auto na spokojnie - mechanior się nie będzie spieszył to i sprawy nie spieprzy :good:

Opublikowano

No tak, ale chciałem tutorial zrobić - i d*pa. Chyba że się wstrzymam jeszcze jakiś czas.... nieeeee, nie dam rady :decayed:[br]Dopisany: 13 Sierpień 2009, 23:45_________________________________________________Faza I - zakończona (bez zderzaka, bo jak już napisałem wcześniej, lakiernik się nie wyrobił :angry:) Wszystko gra i trąbi - oczywiście potrzebna była dodatkowa rurka - rozwiązałem to troszkę inaczej ale o szczegółach później. Jeśli chodzi o różne wysokości zawieszenia tłumików tylnych - w moim przypadku wydaje się że to lewy wisi niżej - ale dla odmiany rura wylotowa prawego tłumika wystaje nieco dalej/niżej (zresztą oceńcie sam, zdjęcia są poniżej). No nic wszystkie te "kleksy" będziemy rozgryzać jak już dostanę dokładkę i będziemy dopasowywać nowe końcówki (czyli jutro albo w sobotę). Generlanie wygląda to całkiem dobrze więc jestem dobrej myśli. Cała robota z przekładką i spawaniem zajęła nam jakieś 2h (nie spieszyliśmy się ;)). Wydaje mi się też że rozpracowałem w końcu sprawę z osłonami termicznymi - ale o tym napiszę dopiero jak będę miał numery i komplet nowych części :)

Fotostory + tutorial "zrób to sam" zrobię na nocce w pracy :) Oto kilka zdjęć z dzisiejszych prac:

wydechfront.jpg

tlumikbottom.jpg

wydechbottom.jpg

wydechrear.jpg

Opublikowano

U mnie i HiRide'a też lewica wisi bardziej, więc najprawdopodobniej tak ma być :good: Funkiel nówka Panie ten wydeszek wygląda :naughty:

A ja kurna dalej nie wiem jaką założyć końcówkę....Chyba jednak będzie coś koło 80mm okrągłe - nie będę kombinował

Opublikowano

No i gotowe - zderzak uwalany kurzem, nie zdąrzyłem umyć auta bo skończyliśmy rezać o 21 (troszkę zachodu było...).

first.JPG

s4.JPG

s6.JPG

s7.JPG

3s.JPG

Wrażenia - hmm wydaje mi się że średnica końcówek mogłaby być jeszcze większa, między dokładką a dyfuzorem spokojnie przejadę do okoła paluchem :) Najwięcej pieprzenia było ze spawaniem i dopasowywaniem dyfuzorów do dokładki (aby to zrobić idealnie pochodziliśmy do spawania kilka razy...). No nie wspomnę też o tym że konstruktorzy OOOO tak za***iście wymyślili mocowanie dokładki że żeby ją zdjąć trzeba wywalić cały zderzak (dzięki 2 śrubkom których ustawienie można było po prostu przemyśleć) :wallbash: Czyli zrzucić tapicerkę w bagażniku, aby dostać się do śrub nakładki, wykręcić wzmacniacz... No nic, najważniejsze że już po wszystkim i efekt jak dla mnie bomba. Jutro jak już umyję autko, zrobię więcej fotek i dopiero zobaczymy jak MA to wyglądać :D

Opublikowano

no ładnie wyszło :gwizdanie:

Opublikowano

Adaś, jeszcze felgi od Ciebie i będzie GIT :decayed:

Teraz czas na lotkę/spojler bagażnika:

009.jpg

Opublikowano

kolejne razenie za :oklaski: :oklaski: bravo Bartek

jak Ty ten wydech złapaś to ja się dziwię-ja tu pilnuje allegrogo przez cały dzień-ale widzę że są bardziej zawięci :polew::polew:

Opublikowano

Nadal uwazam, ze koncowki wygladaja slabo... :gwizdanie: Maja ten nieszczesny "parapet".

No i obowiazkowo trzeba zdjac oznaczenie z klapy.

Opublikowano

Nadal uwazam, ze koncowki wygladaja slabo... :gwizdanie: Maja ten nieszczesny "parapet".

No i obowiazkowo trzeba zdjac oznaczenie z klapy.

Flyerku mi tez sie nie widza ale po moim przykladzie mozna sie domyslec ze kazdy ma inny gust :) co do klapy 100 % racji :good:

Bartek - szedlem wczoraj do auta z lapkiem sprawdzic modul zegarka radiowego..otwieram drzwi,antenka jest :>

EOT

Opublikowano

Parapet - zostaje :cool1:

Oznaczenie - hmmm, pomyślimy :mysli:

Obecnie na tapecie: spojler klapy bagażnika, felgi 19", front PDC i HomeLink :decayed:

Opublikowano

Miodzio jest teraz :naughty::kox:

Opublikowano

Dzięki chłopaki, mnie też się widzi :decayed::naughty:

Tylko niestety okazało się że muszę wszystkie planowane mody odłożyć w czasie. Debatuję teraz na ten temat z HiRidem ale możliwe, że czeka mnie mały remoncik/mod skrzyni multi. Zaczęła się pocić, filtr oleju ma przekroczony przebieg o 40tyś a poza tym jeśli chcę myśleć o chipie - konieczne będzie dołożenie 7 lamelki. Koszt w Sserwis u Sopy to ok. 3 tyś. Żona jak to wczoraj usłyszała... :bicz3: :bicz: :ranting1: :baseball::takiego::bokser::vava:

skrzyniapot.JPG

Teraz jeszcze muszę zagadać do Pepina o tą ruchomą hamownię :D

Opublikowano

Nie zapominaj, że musisz w koszty wkręcić od razu soft :naughty::kox:, a to już nie 3k, tylko ponad 4k :polew:

Toć to grzech nie zrobić za jednym zamachem w tym samym zakładzie :>

Opublikowano

To już ustalone :) Tylko umówiłem się tak, że teraz wymiana simeringu, oleju, filtra i dołożenie lamelki a potem i tak trzeba przyjechać na jeszcze jedną wymianę oleju za 5 000km i wtedy robimy program. Do tego czasu będziemy bogatsi w doświadczenia z kręceniem multi - H4mm3R dziś czipuje swojego BLB u Sopy :D

Opublikowano

To już ustalone :) Tylko umówiłem się tak, że teraz wymiana simeringu, oleju, filtra i dołożenie lamelki a potem i tak trzeba przyjechać na jeszcze jedną wymianę oleju za 5 000km i wtedy robimy program. Do tego czasu będziemy bogatsi w doświadczenia z kręceniem multi - H4mm3R dziś czipuje swojego BLB u Sopy :D

nie zebym byl zlosliwy ale jak juz Twoja wyremontowana skrzynia po czipie sie rozsypie wewnatrz to napisz od razu bo ciekaw jestem ile km zrobisz na programie.Bedziesz jako pierwszy na forum z takm doswiadczeniem :tongue4: i oby ostatni :tongue4:

Opublikowano

No właśnie nie będę pierwszy - H4mm3R mnie wyprzedził :)

No i kolejne graty czekają na wyrezanie - zewnętrzne osłony słupków B w połysku i spojler klapy bagażnika S-Line (siwy i Grzesiek, jeszcze raz dzięki :good:)

oslonyB.JPG..spojlerklapy.JPG

Teraz jeszcze trójkątne panele w połysku na tylne drzwi :decayed:

Opublikowano

No właśnie nie będę pierwszy - H4mm3R mnie wyprzedził :)

No i kolejne graty czekają na wyrezanie - zewnętrzne osłony słupków B w połysku i spojler klapy bagażnika S-Line (siwy i Grzesiek, jeszcze raz dzięki :good:)

oslonyB.JPG..spojlerklapy.JPG

Teraz jeszcze trójkątne panele w połysku na tylne drzwi :decayed:

i jeszcze jezdzi ? :shocked: jaki ma model bo nie kojarze kolegi...

a co do slupkow to miales mat ze zmieniasz na polysk?To jakas byla opcja czy co bo ja myslalem ze oslony slupkow i trojkaty zawsze byly w polysku

Opublikowano

Jeśli chodzi o H4mm3Ra to był dziś u Sopy na robienie czipsa ale... ma za stary soft w ECU. W międzyczasie były dwie modyfikacje - będą robić program dopiero na najnowszym sofcie (za parę dni mają go otrzymać, jakieś zamówienie z dojczlandu). Oczywiście późniejszy tuning będzie dopasowany do auta - nie wgrywają żadnego gotowca. Jak dla mnie profesjonalne podejście... Poza tym to 2.0TDI BLB B7 05' więc ma 7 lamelek - dlatego zniesie większy moment. Pytanie tylko jaki...

Wracając do osłon - o tym, że są w połysku dowiedziałem się przez przypadek na zlocie w Pile... Stoję sobie obok aut Musashiego i Iversona, i coś mi daje po oczach... Chopy mieli połyskujące słupki. Do tej pory widziałem tylko matowe (a może po prostu nie zwracałem na to uwagi). Nie wiem czy to opcja czy nie - w katalogach nie ma żadnej wzmianki na ten temat. Mat dla słupka B w ASO kosztuje 230zł a połysk 330zł więc jednak jakaś różnica jest...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...