Skocz do zawartości
IGNOROWANY

centralny zamyka po nacisnieciu hamulca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie jak jade i nacisne na hamulec nożny to zamek centralny zamyka wszystkie drzwi, dopiro po wyłaczeniu silnika otwiera. Jak to wyłaczyć Vagiem

Opublikowano

jeżeli tylko przy hamowaniu to coś jest chyba nie tak :mysli:

Opublikowano

ale hamując :mysli: dziwna sprawa :gwizdanie:

Opublikowano

W twoim roczniku nic nie ustawisz VAG-iem, bo pompka nie ma diagnozy.

To jest kwestia czysto elektryczna, a dokładniej, masz źle podłączone przewody.

Jak się odpowiednio pompkę podłącza, to jest możliwość zamykania drzwi po zapłonie. Ale ktoś źle podpiął kabelki.

Opublikowano

Odepnij tylne lampy i sprawdz czy dalej Cię zamyka. Najprawdopodobniej gdzieś w instalacji masz zwarcie poszukaj w okolicy elektryka bo może być sporo wiązek do przeszukania.

Opublikowano

A mnie się wydaje, że kolega mariusz5847 ma po prostu alarm, który ma podpięty czujnik hamulca jako wyłącznik awaryjny i oferuje funkcję zamykania drzwi po włączeniu zapłonu.

Opublikowano

moze to tez byc funkcja antynapadowa, uruchamia sie central,przy kazdym chamowaniu,np.na swiatlach nikt nie otworzy ci drzwi,czy bagaznika ,odblokowuje sie go przyciskiem kolo klamki :wink4:

Opublikowano

ja tez stawiam na to ze to funkcja alrmu-jak zakladalem ostatnio u siebie alarmik to tez mial taka funkcje ale zrezygnowalem z tego :)

Opublikowano

dokładnie o tym samym pomyślałem, też to miałem dosyć stresująca funkcja, najgorzej z pasażerami jak chcieli wysiadać kiedy auto było jeszcze na chodzie, to myślałem że mi klamki powyrywają :disgust: bo trzeba było na dwa razy