Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Reset sterownika silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, panowie powiedzcie mi jedną rzecz, czy da się przez Vag zresetować do ustawień fabrycznych komputer silnika ?

Pytam bo jeżdżenie na benzynie nic nie daje by wróciło do normy a kasy na paliwo wydałem więcej niż na gaz.

---------- Post dopisany 27-10-2012 at 23:23 ---------- Poprzedni post napisany 23-10-2012 at 12:29 ----------

Panowie pomoże ktoś ? to da się jakimś kodem zrobić ? bo nie odpalę rano :/

Opublikowano

odepnij akku na kilka minut

---------- Post dopisany at 23:34 ---------- Poprzedni post napisany at 23:34 ----------

co sie dzieje z autem ?

Opublikowano

nie odpala na zimnym z reszta mam o tym cały wątek w dziale benzyna. Wtryski podaja ale jednak za mało bo gdy podam mu strzykawka to odpali. Kiedyś mi padł aku i stał z kilkanaście minut bez prądu i mie widziałem różnicy, bo znajomych mi coś mówił o nastawach w vag że tam się zeruje.

---------- Post dopisany at 14:11 ---------- Poprzedni post napisany at 00:18 ----------

i tylko wina mam nadzieje tego ze za mało paliwa podaje bo paliwo leci. Więc nastawy dodam że tak działo się z dnia na dzień gorzej.

Opublikowano

jakie masz ciśnienie na listwie ?

Opublikowano

Nie sprawdzałem, bo nie ma jak podłączyć manometru do listwy. Ma ktoś jakiś sposób na sprawdzenie tego?

Jedyne miejsce jakie widzę by się wpiąć to przy pompie paliwa ale tam to chyba nie ma sensu bo jest przed filtrem.