Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana filtra paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie jak wymienić samemu filtr paliwa ?

Wiem, że znajduje się pod prawym nadkolem, może ktoś podpowiedzieć co będę potrzebował i mniej więcej krok po kroku co zrobić?

Wiem, że jest to prosta czynność, aczkolwiek jak się człowiek nie zna, to nie chce spier**dzielić : ]

Pozdrawiam:wink:

---------- Post dopisany at 15:02 ---------- Poprzedni post napisany at 14:54 ----------

czy taki filtr podejdzie ?

FILTR PALIWA MANN AUDI A4 A6 FORD GALAXY 1.8 2.4 (2700394479) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

z ta wymiana to akurat nie ma zadnego problemu.kladziesz sie pod auto i demontujesz stary filtr,przy odpinaniu wezykow musisz uwazac bo troche poleci paliwa.poczekasz az zleci i bierzesz nowy i wstawiasz w miejsce starego,wiec nic trudnego.a jesli chodzi o filtr paliwa to w kazdym sklepie go dostaniez i nie jest to droga rzecz ale mysle ze ten z allegro tez podejdzie..wiec powodzenia

Opublikowano
  • Autor

Ok, dzięki. Czyli mam rozumieć, że żadnego paliwa mam nie spuszczać? Zleci tylko ta resztka, co jest w przewodach?

Opublikowano

dokladnie

Opublikowano

zaopatzr się ewentualnie w obejmy zaciskowe skrtęcane nowe bo stare mogą byś skorodowane filtr z aukcji podejdzie w 100Procentach pamientaj o dobrym ułożeniu filtra stzrałka na nim mówi o kierunku przepływu paliwa w storne silnika

Opublikowano

co robi zanieczyszczony filtr paliwa? i co ile go wymieniac?

Opublikowano

Powiem Ci ze może nic nie robić , ja jak pierwszy raz u siebie wymieniałem filtr gdzie auto juz miało nalatane 200 K km to był od nowości z 2000 r.:facepalm:

po wymianie żadnej różnicy nie odczułem ale silnik może odczuł

Nie jest to droga rzecz wiec razem z olejem czy filtrem powietrza pylkowym można go nawet wymieniać co czemu nie

Opublikowano

po zalozeniu przekrec kluczyk ze dwa trzy razy na zaplon, zeby pompka paliwa podala benzyne w nowy filtr, dopiero potem odpal

Opublikowano

Ale i tak się chwile podusi ale tylko chwile

Opublikowano

W ADR pompka nie działa na zapłonie nic się nie będzie dusił tylko poprostu troszkę dłużej będzie kręcił ale jak odpali to bedzie już wszystko dobrze :)

Opublikowano

jak nie dziala jak dziala :kwasny:

Opublikowano
co robi zanieczyszczony filtr paliwa? i co ile go wymieniac?

u mnie wyrzuciło bezpiecznik od pompy

a wymiana z uwagi na to że rzecz nie droga co 10000 do 15000 z spokojna twoja poczochrana

Opublikowano

cacek89 w ADR na 100 % pompka nie pracuje na zapłonie tylko w czasie gdy rozrusznik kręci :) taki typ :) a takie piszczenie jakie szłychać przed zapaleniem to przepustnica "gada"

Opublikowano

U mnie myślałem ze też nie działa po zapplnie bo zero dźwięku nawet po położeniu ucha na deklu od baku , dopiero jak odlaczylem wężyk od pompki i dałem na zapolon to siknelo jak z fontanny

Opublikowano

nie no gdzie przepustnica? wyraznie slychac po przekreceniu kluczyka ze z tylu auta prez dwie sekundy jest tiiiiiiii :)

---------- Post dopisany at 21:01 ---------- Poprzedni post napisany at 21:01 ----------

moze w przedliftach jest inaczej

• 4 lata później...
Opublikowano

Pozwalam sobie odgrzać temat, bo jakoś nie umiem znaleźć odpowiedzi. Czy w silniku 1.8t BFB konieczne jest odpowietrzanie instalacji po wymianie filtra paliwa? W "Sam naprawiam" tak wyczytałem...

Opublikowano

Nikt nie wie??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wydaje mi się że nie, no bo jak ? :) Też niedługo go będę wymieniał, ktoś wie w jaki rozmiar opasek mam się zaopatrzyć ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Według "Sam Naprawiam" niby tak:

Untitled1_001.jpgUntitled1_002.jpg

Edytowane przez awisnia

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 12.04.2017 o 12:59, awisnia napisał:

Pozwalam sobie odgrzać temat, bo jakoś nie umiem znaleźć odpowiedzi. Czy w silniku 1.8t BFB konieczne jest odpowietrzanie instalacji po wymianie filtra paliwa? W "Sam naprawiam" tak wyczytałem...

Cześć, teraz ja odgrzewam :)

awisnia, i jak z tym odpowietrzaniem? udał Ci sie cos ustalić jak to w tym 1,8T? Jakies dodatkowe akcje trzeba wykoanć przy wymianie?