Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Windows De- Icer zamiast tradycyjnego zimowego plynu do spryskiwaczy....?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak myslicie nie stanie sie nic z ukladem spryskiwaczy jak na zime wleje takie cudo http://www.smithandallan.com/products-large/2730.jpg zamiast zwyklego plynu?

Pytam bo w garazu mam z 10 takich butelek i predko tego nie wykorzystam a szkoda by bylo zeby sie zmarnowaly, a jak wiadomo przy dobrych mrozach i dobry plyn zimowy potrafi zamarznac.

Co o tym powiecie?

Opublikowano

W skład tego odmrażacza wchodzi etanol >75%. Możesz mieć problemy przy kontroli trzeźwości ;-).

Opublikowano
  • Autor

tak no bez przesady w zwyklym zimowym plynie tez jest uujj nawalone alkoholu zeby nie zamarzł

jedynie to boje sie ze wlaniem tego deicera moge zaszkodzic pompce lub przewodom od spryskow

Opublikowano
W skład tego odmrażacza wchodzi etanol >75%. Możesz mieć problemy przy kontroli trzeźwości ;-).

:facepalm:

---------- Post dopisany at 19:08 ---------- Poprzedni post napisany at 19:04 ----------

co do takiego płynu, kiedys nawet zalozylem temat w panice bo myslalem ze fura mi sie zajarala

popsiukalem cala szybe takim czyms z rana , odpalilem fure dałem nawiew na maks na szybe i czekam az odparuje, wlaczylem wycieraczki zeby sciagnac to co zostalo na szybie po psiukaniu i kiedy ten płyn dostal sie na goraca nagrzewnice to cale auto w srodku w siwym dymie, spod maski dym, ja panika i prawie kupa w majtach :kox::kox::kox::kox::kox::kox::kox:

Opublikowano

:facepalm:

---------- Post dopisany at 19:08 ---------- Poprzedni post napisany at 19:04 ----------

co do takiego płynu, kiedys nawet zalozylem temat w panice bo myslalem ze fura mi sie zajarala

popsiukalem cala szybe takim czyms z rana , odpalilem fure dałem nawiew na maks na szybe i czekam az odparuje, wlaczylem wycieraczki zeby sciagnac to co zostalo na szybie po psiukaniu i kiedy ten płyn dostal sie na goraca nagrzewnice to cale auto w srodku w siwym dymie, spod maski dym, ja panika i prawie kupa w majtach :kox::kox::kox::kox::kox::kox::kox:

zabiles mnie tym :D

Opublikowano

no jakbys widzial kleby dymu wydobywajace sie z kratek nawiewów i spod maski to tez bys sie zmartwil

teraz sie z tego smieje ale wtedy jak dymilo spod maski to nie wiedzialem co zrobic bo wiedzialem ze jak otworze maske zeby gasic to dam tlenu wrazie co do ognia i hujnia, za sekunde " ale i tak nie mam gasnicy :kox::facepalm:" po kolejnych dwóch sekundach skapnalem sie ze plastik i guma dymia na czarno i sie uspokoilem i poczekalem az przestanie :kox::kox:

Opublikowano
  • Autor

ale suma sumarum chyba to nie zaszkodzi jak sie wleje go do zbiorniczka ?

Opublikowano

Jak masz tego za duzo to możesz mi wysłać że 3 butelki w cenie wysyłki bo latałem dzisiaj pi markiwtach i szukałem ale juz wszystko ludzie wykupili, od tamtej pory jak psiukam z rana to zdejmuje to ręcznie gumaa nie wycieraczkami

Żeby nie zamarzal to może i zda egzamin bo jako środek myjący to chyba nie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

dzisiaj kumpel wzial odemnie 4 butelki tego dziadostwa zalal do swojego golfa i bedzie testowal :grin:

---------- Post dopisany 12-11-2012 at 19:17 ---------- Poprzedni post napisany 29-10-2012 at 20:24 ----------

dobra w razie czego to stanowczo odradzam

w aucie kupa smrodu alkoholowego i nic wiecej :grin:

Opublikowano

Nie jestem pamiętliwy, więc nie napiszę: "A nie pisałem?" :-)

Opublikowano

A jakby tylko dolać tego trochę do tradycyjnego płynu? :whistling:

Opublikowano
A jakby tylko dolać tego trochę do tradycyjnego płynu? :whistling:
-----to tylko trochę będzie śmierdziało
Opublikowano

No ale to w takim sensie że może by trochę jakby mniej przymarzał :naughty:

Opublikowano
  • Autor

najlepsze wyjscie jak dla mnie zeby mniej plyn przymarzal to, kupno dobrego koncentratu.

rozrobilem takiego mieszanka 2:1 i ma zamarzac dopiero przy -30*

pachnie nie najgorzej a jak bedzie zima zadecyduje