gcienki Opublikowano 29 Października 2012 Opublikowano 29 Października 2012 Witam. W ostatnich dniach mam problem z wycieraczkami. Przy włączeniu pracują normalnie lecz przy powrocie przełącznikiem w pozycję 0 wycieraczki staja w tym miejscu w jakim zostały wyłączone. Przy użyciu spryskiwacza szyb wycieraczki dwukrotnie przejadą szybę po czym staja w pozycji pionowej, Powrót do pozycji dolnej muszę wykonać przyciskając włącznik wycieraczek na pozycję w dół na tzw jedno przetarcie szyby i to jeszcze w odpowiedniej chwili puścić przełącznik aby trafić w pozycję na dole. Dodaje, że podczas naciśnięcia przełącznika w dół na funkcje przetarcia szyby mogę zatrzymać wycieraczki w każdym miejscu w momencie puszczenia włącznika wycieraczek. Czy ktoś może mi powiedzieć co się stało jak temu podołać, nie co mnie to irytuje. Proszę o pomoc
bediks Opublikowano 29 Października 2012 Opublikowano 29 Października 2012 sprawdz najpierw przekaznik 377 jest od wycieraczek jak go podmienisz i bedzie to samo znaczy silniczek uklekl, przerabialem to i mialem podobnie tyle ze po wylaczeniu wycieraczek jeszcze majtaly troche i stawały gdzie chcialy, pozniej jak wymienilem silniczek i go rozebralem to wiedzialem co sie stalo raczej napewno bedzie jego wina
gcienki Opublikowano 29 Października 2012 Autor Opublikowano 29 Października 2012 gdzie szukac tego przekaźnika
bediks Opublikowano 29 Października 2012 Opublikowano 29 Października 2012 Za puszka bezpieczników, idzie tam włożyć chuda łapę, jak masz bochny musisz zdjąć obudowę pod kiera i masz elegancki dostęp, duży czarny z białym napisem 377 tylko teraz nie wiem czy on jest tylko od wersji z czasowymi czy bez czasu też, zależy jakie ty masz
gcienki Opublikowano 29 Października 2012 Autor Opublikowano 29 Października 2012 popatrze. wiem jedno jak włączam wycieraczki słysze cyknięcia przekaźnika z okolic podnóżka. I czy to by była wina silniczka jeśli chodzi na wszystkich trzech biegach
adadur Opublikowano 31 Października 2012 Opublikowano 31 Października 2012 obstawiam silnik - padło "zliczanie" obrotów
bediks Opublikowano 31 Października 2012 Opublikowano 31 Października 2012 No raczej to o stawiałem i obstawiam od początku , bo u mnie to samo padło w silniczku po zatarciu sworzni ze przy każdym zapłonie wycieraczki startowaly Na alledrogo z rs4 z tego co pamiętam za 100 wytargalem razem z ramionami bo moje się pogiely od tych zapieczonych sworzni Autorze w razie dobierania silniczka patrz koniecznie na numery bo szło kilka rodzaji w zależności od rocznika
gcienki Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Opublikowano 2 Listopada 2012 doraźnie usterka usunięta. zdjąłem zaślepki wycieraczek trochę oleju do przekładni automatycznych na mocowanie wycieraczek i śmigaja aż miło patrzeć staja gdzie powinny wszystko wróciło do normalności. Czeka mnie zatem czyszczenie i smarowanie całego mechanizmu. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi