Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prawo jazdy kat. C+E. Przebieg egzaminu i takie tam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to zapraszam kolego do bielska :) Mi sie trafil taki egzaminator na C ze z linijka w tunelu gonil i mnie uj***l bo stanalem 102 cm od linii koncowej ;)

Az boje sie kogo na C+E trafie na egzaminie :)

Powinno swiecic przeciwmglowe jak w ciezarowce tak w przyczepie.

Opublikowano
  • Autor
latwo powiedziec chlopy, ale jakbyscie trafili na takiego egzaminatora jak ja co nic nie wie to inaczej byscie gadali :grin:

o co go nie zapytam, to mi mowi ze nie wazne, ze nie pamieta, a jak mu mowie ze jest tak a nie inaczej to mowi ze przepisy sie musialy pozmieniac :grin:

ty mialo byc napisane instruktora nie egzaminatora :wink:

---------- Post dopisany 09-11-2012 at 19:45 ---------- Poprzedni post napisany 05-11-2012 at 19:55 ----------

a wiecie moze czy jest okreslone w przepisach ile metrow stoi sie od "garazu" w przypadku parkowan prostopadlych tylem badz przodem?

Opublikowano

Pewnie gdzieś to jest ale przy parkowaniu tyłem aby przód 0,5m za pachołki się schował i będzie git, przy parkowaniu przodem podjeżdżasz do pachołków na 0,5m i też będzie dobrze. Nikt tego nie będzie przecież linijką mierzył, chociaż jak już ktoś pisał zdarzają się świry ale to naprawdę wyjątki.

Przed egzaminem a nawet i teraz jak jeździsz podjedź sobie do WORDu i zobacz jak wygląda egzamin na C+E i będziesz spokojniejszy bo zobaczysz co i jak należy robić.

Na plac pewnie nikt Cię nie wpuści ale pewnie jest taka salka z widokiem na plac manewrowy i tam można popatrzeć jak zdają inni. Zresztą C już masz więc świeżak nie jesteś:)

Opublikowano
  • Autor
Pewnie gdzieś to jest ale przy parkowaniu tyłem aby przód 0,5m za pachołki się schował i będzie git, przy parkowaniu przodem podjeżdżasz do pachołków na 0,5m i też będzie dobrze. Nikt tego nie będzie przecież linijką mierzył, chociaż jak już ktoś pisał zdarzają się świry ale to naprawdę wyjątki.)

boguki zle mnie zrozumiales... chodzi mi o to ile metrow stoi sie wczesniej zestawem (rownolegle do "garazu") przed przystapieniem do parkowania?

do WORDU pewnie ze bym podjechal oblukac jak to wyglada ale wlasnie problem w tym ze Lodzki nie ma czegos takiego typu: taras widokowy itp :kwasny:

stad tu wypytuje wszystkich co i jak :)

Opublikowano

Cacek zapłacisz za egzamin 2 paki, pójdziesz zobaczysz co i jak i na kolejny raz już będziesz wiedział jak nie wolno :decayed:

Opublikowano
  • Autor

hahahaha ''kuń by się uśmioł" :grin:

juz zaplacilem... 28.XI. dzien sądu...

Opublikowano
Pewnie gdzieś to jest ale przy parkowaniu tyłem aby przód 0,5m za pachołki się schował i będzie git, przy parkowaniu przodem podjeżdżasz do pachołków na 0,5m i też będzie dobrze. Nikt tego nie będzie przecież linijką mierzył, chociaż jak już ktoś pisał zdarzają się świry ale to naprawdę wyjątki.)

boguki zle mnie zrozumiales... chodzi mi o to ile metrow stoi sie wczesniej zestawem (rownolegle do "garazu") przed przystapieniem do parkowania?

do WORDU pewnie ze bym podjechal oblukac jak to wyglada ale wlasnie problem w tym ze Lodzki nie ma czegos takiego typu: taras widokowy itp :kwasny:

stad tu wypytuje wszystkich co i jak :)

No faktycznie, sorki:)

Tu masz link z placem manewrowym, Nauka Jazdy TURBO, prawo jazdy Warszawa, nauka jazdy warszawa, Miedzeszyn, Wesoła kat. A, A1, B, B1, - Egzamin kategoria E-C proporcje zestawu są zachowane więc mniej więcej możesz sobie obliczyć ile to metrów będzie. Ale jest na tyle daleko, że nie ma problemów ze złamaniem zestawu aby poprawnie zaparkować.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

pojutrze egzamin także trzymać kciuki! :naughty:

powiem mi ktos jak zapina sie przewód pneumatyczny zespolony czyli ten dwa w jednym (taki wlasnie jest w Lodzkim WORD)

nie mialem jeszcze okazji takiego podpinac, zawsze tylko dwie osobne sluchawki, jedna zolta, druga czerwona

Opublikowano
Opublikowano
  • Autor

dzieki Mateusz za ten film

w sumie to chyba nawet szybsze i wygodniejsze polaczenie niz dwie oddzielne sluchawki, mam racje?

Opublikowano

Dokładnie, jest o wiele szybciej, ja nie miałem takiej możliwości ...

Opublikowano
  • Autor

a egzamin tez zaczyna sie jak na filmiku ze najpierw zestaw rozczepiam a później spinam?

Opublikowano

U mnie było tak że byłem 2 i ostatni na liście. Pierwszy poszedł to auto było rozpięte i stało obok. Spiął, zrobił zadania na placu, rozprzęgnął postawił obok i wyszedłem ja, i tak samo sprzęgnięcie, plac i ja pojechałem na miasto a po powrocie rozprzęgnięcie

Opublikowano
  • Autor

zadania na placu czyli: pierwsze: naprewno rękaw, nastepnie dwa z listy : parkowanie przodem, tyłem, skośne, podjazd pod górkę?

Opublikowano

dokladnie tak. I jeszcze losujesz 2 zagadnienia z obslugi pojazdu. No i spiecie rozpiecie samochodu. Nie wiem jak u Ciebie ale w BB jest wazna kolejnosc podlaczania i odlaczania przewodow do przyczemy

Opublikowano
  • Autor
Nie wiem jak u Ciebie ale w BB jest wazna kolejnosc podlaczania i odlaczania przewodow do przyczemy

to jest az takie istotne? czemu wlasciwie to służy? jest na to jakies logiczne wytłumaczenie?

jeszcze przypomniala mi sie jedna kewstia: jak to jest z przebitką skrzyni biegów?

na jazdach mialem MANA starego typu gdzie zmienialo sie to poprzez przesuniecie lewarka biegow w prawo badz lewo

a na egzaminie przy lewarku biegow w MANIE nowego typu jest jakis dzynks ktory chodzi w gore i doł.. powie mi ktos kiedy i w jakim polozeniu jest skrzynia, mala a duza. pomozcie bo jestem zupelnie zielony w temacie

Opublikowano

to jest bardzo logiczne:

jak masz ten języczek na dole to masz dolną (małą) skrzynię w tgl najprawdopodobniej od 1 do 4

i odpowiednio języczek u góry- skrzynia górna (duża) biegi od 4-8

przełączać z górnej na dolną możesz bez użycia sprzęgła tzn jak się rozpędzasz i masz zapięty 4 bieg, możesz już przełączyć na górną skrzynię i później tylko wbić 5ty bieg

na wyświetlaczu po lewej obok numeru biegu pokazuje która skrzynia jest aktualnie używana. po prawej stronie masz pokazane czy masz cały bieg czy połówkę :wink:

Opublikowano
  • Autor

czyli skrzynia z przebitka to nic innego jak skrzynia ktora ma male/duze biegi dobrze kumam?

dzieki duffy za logiczne wytlumacznie

Opublikowano

dokładnie :wink:

Opublikowano
  • Autor

kurde a z tym cofaniem do tylu podczas spinania zestawu dobrze rozumiem: moge wysiasc z auta ile razy chce zeby zobaczyc czy wysokosc/odleglosc auta wzgledem przyczepy jest ok? ogranicza mnie tylko czas 5min dobrze to kumam?