jaras231 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Witam! Niedawno miałem wymieniane zawieszenie z tyłu i trochę z przodu, później geometria no i ustawili to tak <br /><br /> no i moje pytanie czy tak jest dobrze? Bo w tym wątku jest coś inaczej? http://a4-klub.pl/zawieszenie-13/all-b5-nastawy-zawieszenia-a4-s4-44628/ No i autkiem się jakoś dziwnie jedzie,na koleinach trochę kierownice wyrywa, muszę kontrować, no i czasem jak przelecę przez studzienkę to tak jakby wyrzucało mnie na prawo i nie wiem czy to może być wina złej geometrii? Gdy jadę po prostym na wprost to delikatnie znosi, a kierownica jest lekko w prawo przy jeździe na wprost Tak więc proszę znawców o wypowiedz Dodam tylko że wydaje mi się że mam zawias 1BE ale po tej wymianie gum i wszystkiego auto jakoś wysoko stoi, kiedyś widziałem wątek w którym było napisane jaka odległość powinna być od środka piasty do nadkola ale nie mogę tego znaleźć wiec jak ktoś ma 1BE a avancie to czy mógłby zmierzyć? Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć kto zna temat, albo jak ma ustawione w swoim quattro? ---------- Post dopisany 03-12-2012 at 23:50 ---------- Poprzedni post napisany 02-11-2012 at 21:56 ---------- Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć kto zna temat, albo jak ma ustawione w swoim quattro?
.Pablo. Opublikowano 4 Grudnia 2012 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Kąty pochylenia przednich kół nie mieszczą się w normie. Co do geometrii to powiem z doświadczenia że jeździ się tylko na polecane warsztaty. Ja na reklamacje jechałem 5 razy a i tak partacze spiepszyli. Pojechałem do gościa polecanego i od razu ustawił a auto prowadzi się jak po sznurku.
jaras231 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2012 Dzięki za odpowiedz, a w jaki sposób idzie poprawić kąt pochylenia przednich kół? Może ktoś kogoś polecić z Poznania lub okolic? Teraz jak spadł śnieg to przy maksymalnym skręcie w jedną czy drugą stronę czuję tak jakby jedno kolo uciekało i auto ślizga się przodem nawet przy bardzo małych prędkościach, przy jeździe na wprost jest niby dobrze, no i gdy na śniegu w czasie jazdy wcisnę pedał a kola zaczynają boksować to auto na prostej drodze zaczęło rzucać tyłem, a jak kupiłem to kojarzę że takiego efektu nie było, ze tylko kola boksowały a auto szlo do przodu równo a nie na boki
MatUSh Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Ja płaciłem 80 zł także leć ustaw i będzie baja i nie zastanawiaj się !!
jaras231 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2012 no ok, ale czy ktos zna sprawdzony warsztat w Poznaniu czy okolicach, bo co z tego ze pojadę jak to samo mi ustawia? Tam gdzie bylem gość nie widział nic dziwnego w tych katach z przodu kazał jeździć ;/
Rekomendowane odpowiedzi