bomba220 Opublikowano 3 Listopada 2012 Opublikowano 3 Listopada 2012 Witam. Czy mógłby mi ktoś doradzić co może być powodem drgań samochodu Audi a4 b 8 2.0 diesel 143 KM Avant podczas jazdy - przebieg samochodu 195 tys. km. Dzieje się to w dwóch przedziałach prędkości 1. między 60-80 km/h 2. około 140 km/h i tylko i wyłącznie przy wrzuconym biegu. Na wolnych obrotach (biegu jałowym) drgania nie występują. Dzieje się tak zarówno przy przyspieszaniu jak i zwalnianiu. Dodam że to na pewno nie opony ani felgi gdyż już to sprawdzałem. Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Wolvox Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Sprawdź przeguby wewnętrzne i jeśli będzie coś nie tak to całe półosie proponowałbym wymienić.
AJEDREK1 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Mam to samo tylko że w b8. jak przejadę kilka kilometrów to trochę zanika drżenie ale cięgle jest:( Gdyby się komuś udało rozwiązać problem proszę o info:naughty: jedno co sprawdziłem to że mam duży luz na prawej flanszy, ale czy tak ma być?
wrclaguna Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 ===> http://a4-klub.pl/uklad-kierowniczy-97/drgania-kierownicy-zakresie-google-page-rankingedkosci-110-140-a-235822/
Rekomendowane odpowiedzi