Robak Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 Witam! Koledzy, czy mogę wypiąć zegary bezkarnie a po podłączeniu wszystko będzie działać i nie zablokuje mnie immobilaizer czy coś? Chodzi mi o B5 1.6 Avant AHL 97r.
Gość cwiara Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 Wszystko będzie ok. Nic się nie stanie. Oczywiście na wyłączonym zapłonie, bo inaczej poducha się zapali.
Robak Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Opublikowano 7 Listopada 2012 Ok,dzięki za szybką odpowiedź!
sgx Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Wszystko będzie ok. Nic się nie stanie. Oczywiście na wyłączonym zapłonie, bo inaczej poducha się zapali. ... paradoksalnie informując o uszkodzonej kontrolce AIRBAG'a :]
karol24 Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 a najlepiej chyba odpiąć akumulator a co tam, wtedy na 100% bedzie pewne, że żaden błąd nie wyskoczy
tomcioo18 Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 odpiąć i poczekać 15-20 minut poki impulsy nie wyjdą bo może być bumm
pezex Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 bezproblemu to zrobisz. tylko najlepiej wypnij akumulator. nawet bez odczekiwania powinno dać radę ale przezorny zawsze ubezpieczony
janusz_stg Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Wypinanie akumulatora to takie działanie na wszelki wypadek. Wypinałem zegary i nawet zdejmowałem kierę i wypinalem poduszkę kierownicy na podłączonym akumulatorze i żyję nic sie na stało. Ważne :wyłącz zapłon wyciągnij kluczyk ze stacyki i przy otwartych drzwiach kierowcy do dzieła. Jedyną stratą będzie wyzerowanie kilometrow dziennego przebiegu i to tyle.Nie wypinając baterii wymieniłem też kostkę stacyjki i nic sie nie stało. Z tym wypinaniem akumulatora to dobra sprawa i o ile można to wypinajmy ale można wykonac wiele napraw bez jego wypinania. Ja nie posiadam od 5 lat kodu do radia i nadal gra (fabryczne ) gdybym rozpiął akumulator już by nie grało... .Dodam że wykonałem te naprawy i musiałem wykasować błąd wypiętej poduszki kierowcy.
Damian_1986 Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 Przy wyjmowaniu zegarów i ponownym podłączeniu zdarza się, że przepalają się żaróweczki podświetlenia tablicy zegarów. Mi się spaliła żaróweczka od licznika kilometrów. Dobrze jest mieć na ewentualną zamianę żarówkę 1,2W w obudowie.
rafal9119 Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 ja u siebie jak wymienialem zarowki w liczniku to nie odpinalem aku i nic sie nie pali wszystko jak bylo tak i jest.
Damian_1986 Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 Za pierwszym razem odpiąłem aku i mi się spaliła żarówka, za drugim razem aku pozostał podpięty i było wszystko ok.
pezex Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 Za pierwszym razem odpiąłem aku i mi się spaliła żarówka, za drugim razem aku pozostał podpięty i było wszystko ok. musiałeś cos nie tak robić ja jak wyciągałem to odpinałem aku i wszystko było OK
siara Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 Ja już kilka razy wyjmowałem zegary u siebie z podpiętym aku, z kierą tak samo i nic się nie działo
MatUSh Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 Ja w roczniku 95 przy odpinaniu zegarów nic nie robiłem stacyjka oczywiście off i to wszystko akuma nie trzeba odpinac ani nic z tych rzeczy
pezex Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 czyli i bez odpinania aku sie da ale w razie "W" lepiej mieć odpięty ;-)
siara Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 Przy zegarach oczywiście nie obyło się bez spalonych żarówek..... więc demontaż od nowa
pezex Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 spaliło Ci żarówki podczas wyciągania?
siara Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 Ta.....Okazało się jak już było wszystko ładnie poskręcane więc śrubokręt w dłoń i jazda.... Ostatecznie założyłem diody,ale to był chybiony pomysł.... Trzeba będzie wrócić do standardowych przy najbliższej okazji
Damian_1986 Opublikowano 21 Listopada 2012 Opublikowano 21 Listopada 2012 Diody mają zbyt skupione światło? widziałem u kolegi w Carismie i nie wyglądało to najlepiej.
siara Opublikowano 21 Listopada 2012 Opublikowano 21 Listopada 2012 No właśnie o to chodzi muszę je zamienić z powrotem na standard
Rekomendowane odpowiedzi