Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[AEB C5] 1,8T 150km Brak mocy - gorzej calkiem nie ma sily ruszyc !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ookrec rure ktora wlatuje powietrze to turbiny i zobacz czy wirnik sie kreci.

Opublikowano
  • Autor

kreci sie juz sprawdzalem ale niewiem jak jest z tym drugim co idzie do wydechu :mysli:[br]Dopisany: 13 Czerwiec 2008, 22:22 _________________________________________________i pytanie za 100punktow gdzie jest katalizator w A6 :?: :?:

Opublikowano

ma jeszcze jedno pytanko gdzie jest tek Katalizator

Katalizator jest zaraz za turbiną, na zdjęciu go niema jest widoczny od góry (widać go na filmie)... i na Boga nie męcz już tego silnika. Zapomnij o logach w tym stanie, laweta i do mechanika.

Opublikowano
  • Autor

A rachunek wystawie tobie 160euro za godzine pracy w irlandzkim servisie nikt inny sie nie zna wiecej ja sie naucze niz oni wiedza dlatego postanowilem go sam naprawic a lawet to tylko do polski !!!

Opublikowano

A jak zawór zrobi dziure w pokrywie podczas robienia logów to komu wystawisz rachunek?? Jeżeli chcesz sam próbować to sugeruje najpierw sprawdzić kompresje, a dopiero potem zabierać się za robienie logów.

Opublikowano

Na moje to na 99% zapchany katalizator, albo nawet kawałek wkładu się oberwał i obrócił uniemożliwiając wychodzenie gazów- stąd dymienie z turbo i przy silniku. Nie męcz więcej tego auta tylko wywal kat, i powinno banglać.

Opublikowano

a w tym silniku jest olej?

pracuje jak diesel. :mysli:

wyglada ze sie dostaje olej na rozgrzane elementy ukladu wydechowego lub turbo, taki dymek to nie przedmuchy - za mala dynamika,raczej sie cosik pali.

diagnostyke rozpoczalbym od pomiatu kompresji cylindrow. oraz cisnienia smarowania.[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2008, 08:17 _________________________________________________ocen wyglad oleju, czy nie wyglada jak krem kakaowy, wyglad oraz zapach plynu chlodzacego e zbiorniczku wyrownawczym

Opublikowano

moze tylko jakies znikome ilosci spalin wychodzą?

Ja bym jeszzcze oprocz wywalenia kata sprawdzil wogole czy wirnik od turbawki sie kreci swobodnie.

Opublikowano

w tym dziale i jeszcze chyba dwoch innych jest poruszany ten watek,autor pisze ,ze spaliny wychodza i wirnik od turbawki sie kreci http://www.a4-klub.pl/smf/c5_aeb_duze_problemy_z_silnikiem_auto_nie_moze_ruszyc_z_miejsca-t34592.0.html;msg401980#msg401980

Opublikowano

Miałem to samo zapchał mi się katalizator dobrze że się nie rozsypał i nie zapchał układu wydechowego :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Ok panowie rozwialiscie troszke moje watki bynajmiem mam kolejny trop :th:dzis odlacze kata tylko ze tam jest sonda :mysli: czy dam rade odpalic silnik kiedy sonda bedzie w odlaczonym wydechu ?? :mysli: powiem tak to jest moziwe bo jak wczesniej padlo mi turbo to strasznie kopcil i bral olej w niesamowtych ilosci to moglo spowodowac zapchanie kata to bylo jakies 10tys.km temu. A co do tego oleju w ukladzie chlodzenia to go nie ma no i olej jest zmieniony i brak jest tak zwanej kaszy na zaworach wiec ten watek mozemy pominac tylko jak sprawdzic cisnienie moze mi ktos to jakos opisac ?? :th:

Opublikowano

Po obejrzeniu filmu stawiam na rozrząd.

DOMJENICK chyba masz racje już widzialem takie objawy ale w BMW

Opublikowano
  • Autor

zibizab a jakie miales objawy w BMW przeciez tam nie ma Turbo no chyba ze w TDSie tez tracila na mocy z dnia na dzien az wkoncu klekla tak ze nie mogles ruszyc z miejsca ??

A co do tego rozrzadu to mam foty tyko brak mi opisu nigdy nie ustawialem rozrzadu w audi ale mysle ze dam rade go bynajmiej sprawdzic zaraz wrzuce foty ktore posiadam ale sciagnelem je z netu bez opisu kolejnosci dzialan :mysli:

Moze ktos mi to opisac ??[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2008, 16:35 _________________________________________________moze mi ktos napisac gdzie znajduja sie znaki do ustawienia rozrzadu ??[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2008, 16:54 _________________________________________________3ae8c311a63f0b1bm.jpg

[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2008, 16:54 _________________________________________________A moze ktos ma jakis ladny shemacik z zaraczonymi miejscami znakow ??

Opublikowano

rzucę ci schemat -BM-ka occzywiście diesel objawy jak u ciebie

Opublikowano
  • Autor

Wracajac do tematu mojej Audi to wiem ze sugerujecie sie stukaniem zaworow ale nie sugerujcie sie rozrzadem przez to pykanie bo ona tak pykala zawsze a na filmiku troszke to zawyraznie slychac w zeczywistosci jest cichsze to stukanie no ale jest tak wlasnie zrobili mi remont silnika W SERVISIE VW/AUDI GAŁGAŃSKI w Gorzowie WLKP :oklaski:

Opublikowano

podaj mi rok prod czy do 05-99 czy od 06-99 [br]Dopisany: 14 Czerwiec 2008, 17:14 _________________________________________________Wedle życzenia :th:

Opublikowano
  • Autor

30.04.1999r tak jest dokladnie w dowodzie z gory dziekuje :th: