Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zestaw naprawczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam w samochodzie zestaw naprawczy do kół i tak się zastanawiam, bo mam napęd quattro i nie wożę

ze sobą zapasówki, czy ktoś z Was wie może jak się go używa? :) chciał bym wiedzieć tak na wszelki wypadek, niemieckiego nie znam a tam wszystko po germańsku :)

Opublikowano

U mnie jest taka instrukcja

image001yc.jpg

Opublikowano
  • Autor

no to u mnie czegoś takiego nie ma :) czyli z tym można jeździć cały czas, tzn jak się naprawi koło to nie trzeba żadnego wulkanizatora?

Opublikowano

ten zestaw jest tylko na dojazd

płyn wpuszczesz przez wentyl

wlewasz chwile czekasz i jedziesz

ale niezbyt szybko bo bedzie biło koło

jedziesz na wulkanizacje, tam wyciągają ci to z opony

wymieniaja zawór i łatają dziure

Opublikowano

Wywal to i włóż zapasówke. Co zrobisz jak uszkodzisz mocno felgę np wjedziesz w dziurę lub opona pęknie? Mi opona strzeliła dziura ok 2cm na wewnętrznym rancie i to dobra markowa opona wtedy ten zestaw na nic mi się nie przydał :-P musiałem dzwonic do ojca żeby zimowke mi przywiózł 30 km od domu.

Opublikowano

Przy butli z klejem powinna być instrukcja w kilku językach. U mnie jest też po polsku, chociaż samochód kupiony był w Niemczech. Też jeżdżę z zestawem już czwarty rok. Na razie nie miałem potrzeby go używać. Jedynie czasami używam samego kompresora do kontroli i ewentualnego dopompowania powietrza. Chociaż i tak w razie uszkodzenia koła pewnie zadzwonię po assistance, za coś w końcu co roku się płaci.

Opublikowano

Tak, jest tylko do dojazdu do pewnego miejsca nie szybciej niż 80km/h :wink:

Opublikowano
  • Autor

no tylko tutaj jest d*pa przy kole zapasowym, bo jak legenda głosi przy napędzie quattro 4 te same opony, niekoniecznie beżnik, ale wysokość i szerokość, więc musiał bym mieć jedną na zime i jedną na lato ;p dzieki wszystkim za odp :)

Opublikowano
Wywal to i włóż zapasówke. Co zrobisz jak uszkodzisz mocno felgę np wjedziesz w dziurę lub opona pęknie? Mi opona strzeliła dziura ok 2cm na wewnętrznym rancie i to dobra markowa opona wtedy ten zestaw na nic mi się nie przydał :-P musiałem dzwonic do ojca żeby zimowke mi przywiózł 30 km od domu.

najlepsze rozwiązanie... ja tłumaczyłem ojcu żeby to wymienił na normalną gumę ale był mądrzejszy i co...... zestaw nie dał rady:doh:

Opublikowano

Też chciałem wymienić na zwykłe koło zapasowe.

Ale póki co jeżdze już 3 lata bez zbędnego balastu i odpukać nic się nie dzieje. Jak się stanie to pewnie będe dzwonił po assistance albo telefon do znajomego. :wink: