Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wibracje na wolnych obrotach na całej karoserii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dłuższego czasu mam problem wibracji karoserii na wolnych obrotach... nasila się ona im silnik jest cieplejszy...

poduszki pod silnikiem i skrzynią - wymienione

plecionka na wydechu wymieniona oraz przejrzany jest cały układ wydechowy...

jakieś jeszcze sugestie ?

Czy kont wtrysku może powodować takie wibracje ?

Czy może to dwumas.... dodam, że nie wydobywają się żadne stuki itp itd i nie ma zmiany przy wcisnieciu lub wycisnieciu sprzęgła...

pacjent to A4 AFN

Opublikowano

Dwumas kolego dwumas . Mam identycznie a ostatnio jak postoje w korku i się rozgrzeję to przy ruszaniu kangurek się robi.

Opublikowano

ja nie mam żadnego kangurrka... sprzęgło chodzi jak najbardziej normalnie czy zimny czy ciepły.... jedynie wraz ze wzrostem temperatury wibracje odczuwalne na całej budzie... a dodam gazu na 1000-1200 obr wszystko sie uspokaja

Opublikowano
Dwumas kolego dwumas . Mam identycznie a ostatnio jak postoje w korku i się rozgrzeję to przy ruszaniu kangurek się robi.

Dokładnie jak pisze polny , trzeba kaskę szykować :whistling:

Opublikowano

Przerobiłem temat we wszytkie strony i to musi być dwumas.....niestety ok 1600 zł dwumas + sprzegło Luk u naszego TOM z forum :) Ja od momentu początku drgań do momentu końca sprzęgła zrobiłem może z 10 k km.

Też plecionka wymieniona , poduchy wszystkie na nowe i dalej drgało po czym jak mówię sprzęgło się praktycznie skończyło już......

Opublikowano

a też kolego miałeś tak,że jak puściłeś gaz i dałeś gaz to dość często był tak jak by gdzieś luz??? telepało Ci budą na postoju???

Opublikowano

u mnie właśnie tak jest i bd musiał chyba w niedługim czasie sprzęgło zmienić... nawet na kierownicy mam drgania, ale jak wcisne sprzęgło to ustaje:)

Opublikowano

na kierownicy najbardziej mam odczuwalne.... u mnie nie ma różnicy czy wcisne czy wycisne sprzęgło.... dwumasa ze sprzęgłem już mam ;)