Skocz do zawartości
IGNOROWANY

jak zamontować dodatkową zapalniczkę w schowku?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym zamontować dodatkową zapalniczkę w schowku abym mógł tam podłączać cb radio, ale nie mam pojęcia jak ją zamontować... Nie wiem, zdemontować schowek i tam gdzieś pod jakiś kabel się podczepić? A może ciągnąć od akumulatora nową wiązkę (wolałbym tą opcję) ale nie mam pojęcia gdzie przepchać kable z komory silnika do kabiny? Ma ktoś jakiś pomysł albo zdjęcia gdzie takie miejsce jest, w którym mógłbym przepchać wiązkę kabla?

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie lepiej wyprowadzic sobie kable z tablicy przekaznikow w okolice cb? zawsze to lepsze niz dziurawienie schowka.

Opublikowano

Kolego trochę nie bardzo rozumiem, mówisz o tym miejscy za kierownicą? Jak tam sie dostać? Może masz jakieś zdjęcie, z miejscem o którym mówisz? Sorry ale w sprawach samochodowych nie orientuję się zbyt dobrze...

Opublikowano

pod kierownicą masz pólke. sciagasz zaslepke z boku deski i tam masz 2 srubki, potem pod kierownica po obu stronach po 1 srubce i sciagasz ten dol. tam masz przekazniki i mozliwosc znalezienia napiecia ktore bedzie Ci zasilalo CB. poszukaj na forum dobrze, jest sporo na ten temat.

Opublikowano

A jakie to napięcie mam szukać? Rozumiem, że mam szukać w wolnych gniazdach w których nie ma przekaźników? Jakiś miernik do tego potrzebuję?

Opublikowano
A jakie to napięcie mam szukać? Rozumiem, że mam szukać w wolnych gniazdach w których nie ma przekaźników? Jakiś miernik do tego potrzebuję?
weź sobie jak kolega mówił z tablicy bezpieczników szukaj tam grubego czerwonego kabla po nim dojdziesz i zobaczysz w wolne pole zamontuj sobie jakiś bezpiecznik a masa to masa gdzieś zawszę ją złapiesz :wink:
Opublikowano

Albo możesz zapalniczkę zdemontować i tam masz 3 pinowa koste (jak dobrze pamietam) podłaczyc kable do CB.

Opublikowano

ok na weekend będę coś działać, póki co kupiłem sobie kabelki, żeby wiązkę poprowadzić ;)

Opublikowano

Kolego, jak ty się pytasz czym szukać, to lepiej sobie daruj. Jeszcze samochód sobie spalisz. W samochodzie są za duże prądy, żeby laik grzebał w instalacji :/