Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zrobienie programu od zera wrocław - jelenia góra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ..jak w temacie...zamierzam troszke przytyrac swojego AFNa..i chciałbym wysłuchac kilku porad ...mam zamiar kupic wtryski 0.216 , turbine AWX badz BRD,

wiekszy IC (orurowanie juz zakupione ) no i od razu chciałem wymienic kompletny dwumas (ten od AWX podejdzie bez rzeźbienia?)...i teraz moje pytanie:

ktora turbine wybrac...która wytrzymalsza...kolektor od awx od razu kupic czy zostaje stary......wszystkie fanty bede sam montował w garazu ;P

tylko bede potrzebowął jakiegoś magika który sie zna na dziele....który od razu mi zhamuje(quattro jesli to istotne) autko.....najlepiej z okolic Jeleniej Góry : ale moge także podjechac do Wrocławia ..tylko pojechac tam do jakiegos fachowca z doświadczeniem........ile takie strojenie trwa (zebym to nie musiał nocowac 3 dni gdzies na cpnie;P)

ile powinno to kosztowac.......od razu co musze dokupic dodatkowego zebym to nie rozebrał auta i pozniej czekał na jakaś śrubke 2 tyg....czytam rózne tematy i czytam i juz łeb mi peka od natłoku nagromadzonych informacji i wkoncu juz nic nie wiem wiec dlatego pisze tutaj indywidualnie;P

nagromadziłem troszke PLNów i chciałbym je mądrze zainwestowac;P...

z góry dziekuje ..

Opublikowano

Jetronik wrocław

Opublikowano

dwumas z awx będzie pasował. Kolektor zmień na AWX'owy, co do turbiny, brałbym BRD, są różne opinie o nich, ale mają większy potencjał niż T.AWX:wink:

Opublikowano
zrobienie programu od zera wrocław - jelenia góra

nie wiem czy jest ktos w PL kto potrafi napisac program na sterownik EDC "od zera" (tunerzy to nie inzynierowie oprogramowania)... ale podmiana n mapek standardowego programu w tak popularnym aucie zrobi pewnie kazdy tuner

Nie zapomnij sie upomniec o oryginalne kosci oraz ustalic z gory ze kosci nowe beda w podstawkach tak by w razie czego mozna bylo je wyciagnac, przeczytac czy podmienic

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano

We wroclawiu masz evo albo ecu project. Turbo kwestia gustu, wiekszosc twierdzi, ze brd pozniej wstaje i jedna drugiej nierowna. AWX na pewno tanszy w zakupie, a roznice w mocy max 10kunia na kozysc BRD, niuton podobny :wink: 216 teraz na rynku masz duzo, a IC chinol wystarczy :wink: U siebie mam z A5, ale trzeba rzezbic w gownie troche :decayed: Dwumas w AWX i AFN jest p&p :wink:

Opublikowano
  • Autor

aha spoko czyli we wrocławiu coś zawsze znajde..a czy tarcza od sprzegła dwumasowego i docisk które mam nowe (od pól roku)podejdzie pod dwumas od awxa czy nie bawic sie w dwumas od awx tylko pozostac przy afn???tak sie pytam o ten dwumas od awx bo gdzies ktos mi powiedział ze mocniejszy niz w afn : czy to prawda??b o jezeli nieprawda to zakupie tylko dwumase od asn i juz 500zł w kieszeni

Opublikowano

Nie wiem w jakim stanie masz dwumas, ale skoro wymieniales sprzeglo pol roku temu i mechanior zostawil to raczej w dobrym :wink: Na twoim miejscu nie pakowal bym sie w wymiane dopoki nie kleknie. Ponoc do 400nm daje rade :wink: Ja u siebie mam ori helmutowskie sprzeglo jeszcze (na blacie malo wiarygodne 240k km), smigam pol roku na AWX i 216 (155/340) i poki co pfu pfu nie ma z nim problemow :wink:

Opublikowano
  • Autor

aha to dobrze....zobacze z tym dwumasem moze faktycznie zostawić narazie....kolektor ssacy od awxa dawałes??? mógłbys mi napisac wszystkie niespodzianki jakie mozna napotkac podczas wymiany , żebym miał juz wszystko nagromadzone ....z tego co wiem to trzeba jakas przejściówke z allegro(69zł około) na kolektor z AFN a jak kolektor AWX to tez to trzeba??

Opublikowano

Przejsciowka jest na waz dolotu a nie na kolektor ---->Przejściówka redukcja turbo AWX ASZ AFN inne tdi (2805548933) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jak od razu robisz fmicka, to wtedy nie rob redukcji na standard waz, tylko pierdyknij od razu na waz 50mm :wink: Kup sobie tez uszczelke od splywu turbiny (koszt w aso z 4zl, a zakladasz nowa i masz pewnosc zenie pocieknie) no i koniecznie wypierdziel kata jesli jeszcze go masz :wink: Mozesz tez sie zastanowic nad mechanicznym usunieciem EGRa, wtedy na programie wylacza Ci go programowo. Ja mam kolektor dolotowy od AFNa :wink: Wiecej niespodzianek z turbem nie ma, wtryski to h roboty pod warunkiem, ze dobrze wyczyscisz gniazda i zalozysz NOWE podkladki :wink: Fmic to niestety ciagle przymiarki i docinki :decayed: Zainwestuj od razu w dobre obejmy, ja kupilem gowno i musze kupic raz jeszcze :decayed:

Opublikowano
  • Autor

fmic mam zamiar zrobic narazie dzisiaj przyszła paczka http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/fmic-intercooler-tlumiki-2-5-tdi-1-6-1-8-a-251773/ te obejmy beda dobre czy od razu walnac nowe?? a jakiego Ic kupiłes na front??masz moze jakis link? to od razu zakupie......katalizator wywaliłem z 2 tyg temu...czyli kolektor od AFN narazie sobie zostawie ,, egr mam zaslepiony około miesiaca ...ale pomysle o wył elektronicznym o ile to mozliwe...przejściówke od razu kupie pod fi50 ,

Opublikowano

te obejmy sa do d*py, od razu do kosza :wink: poszukaj takich Obejma SGB 64-67mm, opaska na silikony, skręcana (2586387747) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ja mam od A5 ten wezszy, ale sporo jest przy nim rzezby w belce i teraz pewnie kupilbym chinola. Zerknij sobie w moj watek :wink: Przejzalem Twoj watek i Ty masz jednomasa :wink: Wiec problem ze sprzeglem Ci zupelnie odchodzi :decayed:

Opublikowano
  • Autor

ciezko znaleśc zregenerowana BRD i z gwarancja

tutaj mam cos od awx co sodzicie o tym ?TURBOSPRĘŻARKA VW PASSAT 1.9 TDI 130 PS AFV AWX (2770861287) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

rok gwarancji gościu daje

---------- Post dopisany 22-11-2012 at 15:16 ---------- Poprzedni post napisany 21-11-2012 at 22:44 ----------

kupiłem, juz wtryski ale pytaja sie mnie jakie ciśnienia mają być ustawione 190/300 czy 220/300?? co powinienem wybrac pod turbinke awx?

Opublikowano

Jako że temat znam:facepalm:

1. Zacznijmy od tego co chcesz osiągnąć? tu masz podane koszty i wyniki

http://a4-klub.pl/turbo-chiptuning-tuning-mechaniczny-15/all-tdi-podniesie-mocy-1-9-vp-pd-koszty-czesci-efekty-218213/ według mnie ten post jest wystarczająco jasny:wink: co i jak i za ile

2. odnosnie kolektora AWX i czesci potrzebnych, o ile śrubki nie musisz kupować to zalecam kupić uszczelki

http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/b5-afn-czyszczenie-wymiana-kolektora-ssacego-82934/

Jesli zdecydujesz sie na jego montaż zapomnij o EGR, chyba że swap całosci zaworka z AWXa, jeśłi nie to musisz kupić flansze by podpiac sie pod wąż, kupiłeś od łajmi orurowanie, było wczesniej zamontowane w B6, wiec musisz sie przyjrzeć jak to tam jest zakończone(najdłuższa rura) i czy było to robione pod fabryczny EGR z B6?

3. Montaż turbo, jeśli kupisz AWX potrzebna bedzie flansza redukująca srednice, albo kompletny wąż S z AWXa

tu jest opis montazu AWX, musisz uważać na doprowadzenie oleju, łatwo mozna uszkodzić

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/b5-afn-wymiana-turbiny-awx-66045/

4. Program... jedź do wrocławia, magików zostaw w spokoju

5. ciśnienia... ja mam 220/300 i ten sam silnik co Ty:wink:

---------- Post dopisany at 15:54 ---------- Poprzedni post napisany at 15:39 ----------

Na chwile obecną ja bym polecał zrobić taki setup:

1. Turbo BRD, pare osób reklamuje sie na forum, np. olek_wroc, w dziale tuning mechaniczny są widoczni wystarczy poczytać podpisy

Ludzie też polecają kontakt z

EvoLution Motor Sport - Chip Tuning Wrocław, chiptuning VW, AUDI uturbianie silników, diagnostyka komputerowa

1a. przerobione GTB17vk 2tys zł:decayed:

2. Wtryski 230

np. oferta cowboya z forum golfa

3. FMIC, to poprostu z alegro:decayed:

4. Jak hajs pozwala to

TUNING 1.9 TDI Tłokorozdzielacz 11mm+fala DE143 (2806272294) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

6. Sprzęgło AWX było by lepsze, jednomas do wzmocnienia jak pójdzie sz w ten setup(daje mu rok w Q:grin:)

5. strojenie

bez pompy masz 170km pewne, z pompą 185+:decayed: a najlepiej to podjedź do kogos siedzącego w fachu w Wrocławiu i spytaj sie o usługi i organizacje cześci:wink:

takze Pan wydaje Pan sie bawi:grin:

---------- Post dopisany at 16:12 ---------- Poprzedni post napisany at 15:54 ----------

Albo odrazu z grubej rury:decayed:

Zestaw Tuning 200-215km do 1.9tdi vw audi skoda ! (2741116975) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano
  • Autor

już wszystko wiem;wtryski kupiłem ale 216te wloskie , karze ustawić na 220/300

turbo takze kupione ale awx wraz z kompletem uszczelek......i czekam na paczki ...

prawde mówiac w pompe 11 nie ma zamiaru sie bawić starczy to co bedzie...a jak nie to sprzedam paździerza , dołoze pare zł i kupie od razu mocniejsze;P

---------- Post dopisany at 21:21 ---------- Poprzedni post napisany at 18:59 ----------

w sumie juz dzwoniłem do ecu project ..jutro jeszcze arz dokladnie dowiem sie co i jak ale mam jeszzce jedno pytanko:

czy do zrobienia programu musze założyc fmic???czy moge pojechac na seryjnym a póxniej dołozyc sobie go i juz nie wystrajac?

Opublikowano

ECU PROJECT Wrocław:naughty:

Opublikowano

Zobaczysz szybko się znudzisz a apetyt rośnie z zapotrzebowaniem:)

Opublikowano
  • Autor

hehe zobaczymy..to jak zakladać fmic do strojenia czy wystroic bez tego?? bedzie jakaś róznica?

Opublikowano

Ja bym stroił na gotowo by nie było póxniej jakis niedomówień, ogarniasz mechanike i robisz soft

Opublikowano
  • Autor

turbine przed zamontowanie zalac olejem czy cos? od razu nowy olej wlac do silnika czy stary zostawic(3tys przejechałem)a i weże od IC w których jest troszke oleju wyczyscic?

Opublikowano

jak juz wymieniasz turbawke to wymienilbym tez przewody olejowe do niej...