macjar Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 Witam zmienilem wlacznik swiatel z 8E0 941 531A na 8E0 941 531B jakie powinno byc kodowanie zeby dzialal tryb AUTO ja mam u siebie kodowanie skandynawskie "00012" i na czym polega tryb AUTO ?
wrclaguna Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 A tu zagladałes ? czytałes ? http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh-138327/index2.html
macjar Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Opublikowano 20 Listopada 2012 no pewnie ze czytalem z tego wnioskuje ze tryb "auto" dziala tylko do MCE "F" i czujnik swiatla w lusterku ? dobrze kombinuje ?
domin79 Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 no pewnie ze czytalem z tego wnioskuje ze tryb "auto" dziala tylko do MCE "F" i czujnik swiatla w lusterku ? dobrze kombinuje ? bardzo dobrze:wink:
uhu2 Opublikowano 21 Listopada 2012 Opublikowano 21 Listopada 2012 to kichy to :/ Niestety kolego ale wlacznik AUTO to czesc ktora wspolpracuje tylko z MCE F oraz lusterem z czujnikiem zmierzchu.Wlacznik juz masz to moze warto pojsc dalej.
macjar Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Opublikowano 21 Listopada 2012 niestety ten etap doposażania autka muszę zamknąć, bo mam na głowie problem z doładowaniem turbiny
woodzuu Opublikowano 22 Listopada 2012 Opublikowano 22 Listopada 2012 no dobra ... a to.... :?????? Swap włącznika A na B (pod kątem przygotowanie do uruchomienia czujnika światła): Mostkujemy piny 7 i 16 w włączniku świateł (dzięki temu połączeniu zasilimy żółtą diodę AUTO). Oprócz tego pin 7 łączymy z pinem 29 w 32-pinowej kostce MCE (uruchomienie automatycznego włączania świateł gdy włącznik ustawiony zostanie w pozycji AUTO). Następnie łączymy pin 1 przełącznika świateł z pinem 18 w 32-pinowej kostce MCE (ucinamy ori czarny kabelek doprowadzony do pinu 1 w przełączniku świateł, izolujemy go i zostawiamy luzem). Nie bedzie to działać tak że przełącznik na stałe w pozycji auto i swiatła same się zapalają po odpaleniu silnika ? bez względu na litrkę modułu ?
macjar Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Opublikowano 23 Listopada 2012 z tego co mi napisali to literka AUTO działa tyko z lusterkiem z czujnikiem światełka
woodzuu Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 to sorry za zamieszanie. zawsze myslałem że do instalacji Low można dołożyć włącznik High .pozamieniać piny i gotowe. czujnik owszem jeśli miały by się zapalać same w czasie jazdy (np wjazd do tunelu) .bez czujnika to kilka sekund po włączeniu silnika same by SiĘ zapalały i świeciły aż do zgaszenia silnika.(ocywiście ustawione w pozycji auto ). Tak do tej pory myślaŁEM I zamierzałem założyć u siebie. A TERAZ ZGŁUPIAŁEM I SAM NIE WIEM .
macjar Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Opublikowano 24 Listopada 2012 tez tak myślałem ale wyprowadzono mnie z "ciemnoty" musisz mieć: 1. wlacznik AUTO 2. MCE high - obslugujacy czujnik swiatla (w twoim przypadku to chyba z F) 3. wlacznik DRL 4. lusterko z czujnikiem swiatla ja mam do tej pory tylko wlacznik
woodzuu Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 zobacz ten temat. post 4 http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/wlacznik-swiatel-funkcja-auto-238554/
Kriss1322 Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Witam, w aucie mam włącznik zwykły bez auto, lecz mam juz nowy z auto od b7 sama funkcja auto działa prawidłowo, po odpaleniu silnika po ok 2-3sek włączaja się światła, po zgaszeniu wszystko gaśnie-czyli prawidłowo, jedynie jest problem z światłami przeciw mgielnymi za równo przednie i tylne nie chodzą, proszę o pomoc które piny należy podmienić aktualnie 531D wcześniej bez funkcji auto 531A
Rekomendowane odpowiedzi