Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Truckerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też dzisiaj czerwonego XF-a mijałem stał w korku na S6 :wink:. Z daleka się w oczy rzuca

---------- Post dopisany at 19:19 ---------- Poprzedni post napisany at 19:01 ----------

A to moja nowa padaka :decayed: Wezmę aparat do pracy to sesyjkę w Ustce zrobię bo często jestem

WP_000186.jpg

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 270,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jeździcie do Przysieki Polskiej? Widziałem kiedyś na Polcopper-ze takie auto.

---------- Post dopisany at 09:25 ---------- Poprzedni post napisany at 09:22 ----------

Tradycyjny Litewski skład :grin::grin:

Szczerze,to do jeżdżenia najbardziej komfortowy koń,a jak jest cały na poduchach,to już bajka.

Opublikowano

Na szczęście nie jest, nie lubię bujania :) Jeszcze ta niższa była do wyboru, volvo się obroniło :decayed:

22352306_zestawy.jpg

Opublikowano

Wracam się pochwalić bo C+E też już wpadło za pierwszym razem, jak i świadectwo kwalifikacji :wink: Czekam teraz na wyrobienie dokumentu. Wniosek o kartę kierowcy mogę składać dopiero w chwili jak będę miał odebrane nowe prawko? Ile się czeka w rzeczywistości na wyrobienie karty? :wink:

I jeszcze jedno pytanie, a raczej ciekawość - znajomy powiedział mi, że jak ma się kat. C+E to "gratis" dostaję się wpis na kat. B+E, czy to prawda? :wink:

Opublikowano

B+E z automatu ci wbiją w plakietkę :wink:

Opublikowano

Jeżeli dokument będziesz wyrabiał w tym samym wydziale komunikacji to możesz już składać kwity na kartę bo nr prawa jazdy się nie zmieni ale musi być zachowany ten warunek co napisałem wcześniej.

Naskrobane telefonikiem

---------- Post dopisany at 15:13 ---------- Poprzedni post napisany at 15:12 ----------

A zapomniałem dopisać czeka się od 3 tyg do 4

Naskrobane telefonikiem

Opublikowano

Pytałem się w wydziale komunikacji i dostałem odpowiedź, że całość odbywa się internetowo, to znaczy trzeba wydrukować sobie wniosek i wysłać do pwpw. Na stronie pwpw w wymaganych dokumentach jest "kopia awersu i rewersu prawa jazdy".

Teraz rodzi się pytanie - czy musi być to już to nowe prawo jazdy z wszystkimi posiadanymi kategoriami czy wystarczy stare prawko z samą kat. B bo tak jak zostało wspomniane numer prawa jazdy będę miał przecież ten sam? :whistling:

Opublikowano

Karta kierowcy jest potrzebna do kategorii C, D, C+E, D+E itp., więc jeśli wyślesz wniosek z prawkiem B to będzie zgrzyt z tego co pamiętam. Wszystko produkuje pwpw i sprawdzają dokładnie co się z Tobą dzieje. Jeśli wyjdzie im, że równocześnie czekasz u nich na prawko to zablokują Ci wniosek. Ale to wiedza sprzed roku i może być już dzuirawa, więc doczytaj tutaj: wagaciezka.com - Forum transportu drogowego • Wyświetl temat - Karta kierowcy

Opublikowano

Nie powinno być problemu, ponieważ na stronie PWPW jest napisane:

"Karta kierowcy – dla kierowców wykonujących przejazdy samochodami wyposażonymi w tachografy cyfrowe w celu rejestracji czasu i przebiegu jazdy."

więc nie ma tu mowy o kategoriach, bo można sobie w każdym aucie zamontować tachograf aby kontrolować czas pracy. Sprawdziłem też w ustawie i nie ma tam nic napisane o kategoriach prawa jazdy, jedynie wydaje się na wniosek zainteresowanego.

W razie co to masz infolinię:

W przypadku pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt:

INFOLINIA: (0 22) 332 92 90

Infolinia pracuje od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 15:00

Opublikowano

no to czekamy co tam Revor ustali

Opublikowano

Jutro będę dzwonił na infolinię i zdam relację co i jak :wink: Wiadomo, rozchodzi się o czas, wszędzie trzeba czekać, a człowiek już chcę usiąść za kierownicą :naughty:

EDIT: Jeśli prawo jazdy jest w trakcie wyrabiania to nie ma możliwości złożenia wniosku, to znaczy jest, ale na pewnym etapie on będzie zatrzymany tak jak napisał kolega mech15 :wink: Muszę poczekać aż mi prawko wydadzą.

Natomiast jeżeli numer prawa jazdy się nie zmienia to nic nie stoi na przeszkodzie wyrobić kartę jeszcze na starym prawku - w moim przypadku miałem tylko kat. B i mogłem to zrobić w czasie kursu na C czy nawet C+E. Trudno, trzeba będzie poczekać :wink:

Opublikowano

W dzień ciepło,nie można było zasnąć,piwko,potem flaszeczka,zeszło się trochę i są skutki.

Opublikowano

A to moja maszynka tzn DAF, kolegi jest Maniek

DSC_0046.jpg

Opublikowano

Fachowe zabezpieczenie ładunku :grin: Egipt

DSC07158.jpgDSC07163.jpg

Opublikowano

Krokodylków tam nie mają to co się dziwić:)

Opublikowano

Panowie w sobotę po Niemcach idzie dalej jechać górą tzn A15/A13/A10/A2???