Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Truckerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7bc46c153c6c4fa9c120472d5b1ad291.jpg

Ja wczoraj pierwszy raz w swojej karierze otwierałem dach i powiem wam, że wolę otwieranie dachu niż męczyć się z burtofiraną

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 269,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak dach lekko się składa to można pracować :decayed:

Opublikowano

Jak długo już tak jeździsz - codziennie ta sama droga nie znudziła się już ? :decayed:

4 miesiąc sie już zaczyna :decayed: no powiem ci ze po tygodniu już mi sie opatrzyła droga ale kasę trzeba robic wiec jeżdzę :)

Opublikowano

7bc46c153c6c4fa9c120472d5b1ad291.jpg

Ja wczoraj pierwszy raz w swojej karierze otwierałem dach i powiem wam, że wolę otwieranie dachu niż męczyć się z burtofiraną

Za to lubię huty, nie lubię za to że trzeba czekać...
Opublikowano

Jeszcze nie miałem przyjemności i mam nadzieję że nie będzie okazji.

Raz byłem Jmd i więcej nie, a o budowie też nie wspomnę

Opublikowano

ładowałem raz stal i szybko poszło,a na rozładunku stałem na budowie prawie całą sobotę.

DSC_0486_2.jpg

Opublikowano

Huta - umarł w butach ...

Opublikowano

Ja w czwartek zawoziłem zestawy kolejowe do pkp cargo [emoji2]

5535a3e04abad0a2a26ea7a83a1088cb.jpg

70 km od domu koło Opola wczoraj kumpel się złożył na drodze, w momencie gdy się to stało rozmawialiśmy przez telefon, uczucie którego nie polecam nikomu, uważać panowie [emoji36]

7f8794499cbe60fa42ad669a4db54927.jpg

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W zeszłym miesiącu ładowałem takie osie wagonowe w Mińsku Mazowieckim :wink:

Opublikowano

Wracałem wczoraj wieczorem do chaty,to od Chojnic było tak ślisko,że nie dało się jechać więcej jak 50-60,a w górki ledwo pusty zestaw wchodził.Powinni mieć oszczędności,bo nie było zimy,a nie sypią wojewódzkich, czasem nawet krajówek.

Opublikowano

Panowie teraz pytanie z innej beczki, zapewne nie raz było wałkowane ale padła mi navi i potrzebuję nowej na gwałt. Co polecacie? Na czym jeździcie ? Jakie urządzenie ? A jakie mapy?

Opublikowano

Samo urządzenie bym kupił nowe za nie więcej jak 300 zł, do tego mapa iGo Primo Truck i malina :)

Opublikowano

Witam kolegów, od paru tygodni rozważam zrobienie C+e i zmiany pracy na kierowcę. Mam 24 lata, pracuję jako sprzedawca w sklepie z częściami. Wypłata... hm 1600. Z wszystkimi sobotami, czyli można by powiedzieć najniższa krajowa. Do pracy mam 200m i to jedyny plus, Atmosfera taka sobie. Czasami z fuszkami po godzinach jest 2500, a czasami nie ma fuszek i gołe 1600zł. Ostatnio byłem zapytać o kredyt na mieszkanie... Załamałem się trochę. 180tys na 30 lat po 814zł +/- rata - Do 54 roku życia bym spłacał jeśli w ogóle dostał. I właśnie w tym momencie zrodził się pomysł na poważnie z C+E, już nie raz o tym myślałem ale teraz na poważnie.

Oczywiście wszystkie filmiki na jutube obejrzałem o tym. Zastanawiam się czy by nie wziąć w obecnej pracy wolnego i przejechać się z kumplem w traske. Zobaczyć z czym to się je że tak powiem. Zarobki z tego co się orientowałem na polskie warunki - kręcenie się wokół komina to około 3tyś, całą polska około 4tyś, europa od 4 w zwyż. Czyli po 5 latach latania na europę można spokojnie odłożyć na mieszkanko i mieć wycięte z życia 5 lat a nie kredyt do 54 roku życia i jedzenie chleba ze smalcem.

Prawko chciałbym zrobić conajmniej po części z dowinansowania z PUP.
Pojeździć pół roku - rok wokół komina - po polsce
Iść na Europę. Może dobry znajomy załatwiłby mi pracę u prawdziwego szwaba, nowe auta, spoko spedycja - wypłata 12tys na rękę (jakiś kosmos dla mnie....) Jednak czy poradzę sobie z językiem ? Niemiecki odpada - w ogóle nie znam. Angielski tak sobie. ma upartego łamanym angielskim się może dogadam. Zastanawia mnie jak radzą sobie na międzynarodówce kierowcy którzy mają po 50-60 lat i nie znają języka.... do ogarnięcia ??

Fajnie jakby ktoś opowiedział o pracy, życiu i w ogóle jak to wygląda. Gdzie najlepiej jeździć pl czy eu... Byłbym wdzięczny bo przez tą decyzję po nocach nie śpię. Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Edytowane przez b-rad

Opublikowano

Powiem krótko mam kredyt i nie jem chleba ze smalcem :decayed:

Opublikowano

Wszystko zależy od dochodów. Nie lubię brać kredytów. Jest fajnie jak wszystko idzie po Twojej myśli, praca, zdrowie itd. Wystarczy wypadek, utrata zdrowia, utrata pracy i robią się problemy. Tyły w spłacaniu i nerwówka. To co kupimy za gotówkę - jeśli nie mamy komorników na głowie to nikt nam nie zabierze. Dlatego też myślę o tej pracy.

Rozmawiam z ludźmi którzy są w tym zawodzie, większość sobie chwali. Jeden starszy Pan powiedział mi coś co zapamiętałem: dla kogoś kto polubi, trafi na dobrą firmę to parę lat na międzynarodówce to będzie przygoda życia.

Edytowane przez b-rad

Opublikowano

Większość kierowców ci powie, że tą pracę trzeba chociaż trochę lubić. Spotkałem się już z takimi gośćmi co po miesiącu dochodzili do wniosku, że taka praca nie jest dla niego. Nic na siłę. Skoro masz okazję pojechać w trasę z kumplem to jedź, wtedy zobaczysz jak to wygląda "od kuchni". Jeśli ci się spodoba to jak najbardziej, rób papiery i jazda :)

Opublikowano

No tylko teraz znaleźć firmę która jest ok to tez jest wyczyn ;)

Opublikowano

Pracowałem w różnych firmach .Była Anglia robiłem Danie , Francję i benelux. Moim skromnym zdaniem obecna miedzynarodówka u PL pracodawcy to nic ciekawego , mnóstwo wyrzeczeń i nędzne warunki życia. Ale jak widzę kolega dla posiadania domu bez pomocy banku poświęci wszystko. I jak będzie trzeba to w kryzysie pojedzie "dziadowi " za miskę ryżu. Widzę że już wszystko sobie przeliczyć ile zarobisz i ile przez 5 lat będziesz miał $$$. Robotę kierowcy trzeba lubić , bo jak ktoś zacznie jeździć dla mamony to nie wróżę mu przyszłości . Znam kierowców co zaczęli po trzydziesce jeździć i do dzisiaj śmigają.

Jak koledzy Ci wyżej pisali, jak masz możliwość jedź w trasę zobaczysz jak się żyje i sam zdecydujesz....;)

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez wypsiu

Opublikowano

Ile chcesz zarabiać, żeby w kilka lat odłożyć gotówkę na mieszkanie???

20 tyś?

Opublikowano

Może kolega nie planuje mieszkania/domu za kilkaset tyś, więc te 20k na miesiąc mu nie potrzebne...