Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Truckerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
My w piątek pracowaliśmy do 17:00 następnie szybka kąpiel do domku się ładnie ubrać i na imprezę firmową do marokańskiej restauracji....:wink:

Było wino śpiew i taniec brzucha,łeb mnie do dzisiaj jeszcze boli bo po upiciu się wińskiem była poprawka polską wódką ....:kwasny:

Teraz dwa tygodnie postojowego....:naughty:

fajno się bawicie :grin::grin:

w sobotę,też zrobiłem ostatnie kółko do świąt. jeszcze tylko jutro przekładam graty do nowego..:wink:

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 269,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Panowie jak to jest w końcu z jazdą bez karty,bo wedle naszego prawa w teorii można(karta zgubiona,zepsuta to 15dni można na wydrukach jeździć), a w praktyce ebane ITD po kontroli na firmie przysłało mi 2koła mandatu.Po czym zostałem wezwany do złożenia wyjaśnień,tłumaczenie że karta padła podczas tygodnia mieli w poważaniu.Inspektor stwierdził że nie mają jak sprawdzić jazdy/pauz quwa a tacho i wydruki to ujj:facepalm: ,wydruki dziennie robione ale to dla nich mało. Sprawa trfiła do sądu i tu też zonk 6stówek mandatu z wyjaśnieniem że nie mam udokumentowanej pracy:doh:

Qurwa państwo w państwie przepisy swoje a rzeczywistość swoję

Nie strasz mnie, bo mi się karta wysunęła to cały tydzień na wydrukach jeździłem bo co zrobić innego jak się na Włoszech było :decayed:

nie straszę,teraz chyba będzie trzeba się odwołać :facepalm:

państwo w państwie

odwołuj się

mój na jednym z kursów rozmawiał na ten temat z inspektorem i ten mu powiedział , że przez jakiś czas można jeździć na wydrukach o ile się nie mylę to trzeba było je robić dwa razy dziennie

ale widać jak mówisz państwo w państwie :facepalm:

Opublikowano

W przypadku, gdy karta jest uszkodzona, działa niepoprawnie, jeśli zostanie skradziona lub zgubiona, należy niezwłocznie wystąpić o duplikat do Polskiej Wytwórni Papierów Wartościowych. W takim przypadku kierowca może prowadzić pojazd bez używania karty, ale jest zobowiązany do wykonania wydruku z tachografu na początku i końcu swojej zmiany.

Dobrze mieć fotokopie wniosku który złożyłeś o nową kartę .

Opublikowano

Ostatnio załapałem się na taka akcję Policji KWP - Komenda Powiatowa Policji w Szczytnie

nagrali kawałek trasy,a potem ściągnęli do zatoczki nieoznakowanym Suprebem niedaleko Pisza nie miałem jednak czapki ani swetra w paski :grin::grin:

---------- Post dopisany at 22:19 ---------- Poprzedni post napisany at 13:50 ----------

Czy taki zestaw powinien mieć długość taką samą jak na tandemie 18,75 czy jest w przepisach ustalona inna długość??

index.php?action=dlattach;topic=431.0;attach=109147;image

Opublikowano

pojazd i przyczepa - 18,75 m, pojazd samochodowy i naczepa 16,5 m :wink:

zaraz ostatnie kółko w podwójnej do Lipska i wolne do 7.01 :decayed:

Opublikowano
W przypadku, gdy karta jest uszkodzona, działa niepoprawnie, jeśli zostanie skradziona lub zgubiona, należy niezwłocznie wystąpić o duplikat do Polskiej Wytwórni Papierów Wartościowych. W takim przypadku kierowca może prowadzić pojazd bez używania karty, ale jest zobowiązany do wykonania wydruku z tachografu na początku i końcu swojej zmiany.

Dobrze mieć fotokopie wniosku który złożyłeś o nową kartę .

fotokopi brak, co do wydruków to qurwa w firmie w której robiłem jest taki burdel że wszystko gubią i gdybym nie robił wydruku extra dla siebie to by bylo calkiem przeebane:facepalm:

---------- Post dopisany at 08:48 ---------- Poprzedni post napisany at 08:33 ----------

ja już skończyłem na ten rok:wink:

szatański licznik wskoczył na powrocie :grin:

20131128_193127.jpg

Opublikowano

GILI do druta idziesz?:whistling:

Opublikowano
GILI do druta idziesz?:whistling:

w życiu :whistling::grin:

zmienili mi zestaw zarejestrowany jako 'specjalny' Bóg jeden wie co to znaczy...ma 19,30 i podobno może tak być.

Opublikowano

no jedno szczęście, najlepsi kierowcy jakich maja już pomału odchodzą, bo mówią, że kołchoz się robi jak na hali wśród kierowców:facepalm:

Opublikowano

Rozmawia się czasem z kierowcami od nich,to się można nasłuchać. Jak bedziecie mieli ponad 10 aut,to też tak będzie :grin:

ucho.77 nie mam doświadczenia z Iveco,ale zegary wyglądają całkiem fajnie.

Opublikowano

ucho.77 nie mam doświadczenia z Iveco,ale zegary wyglądają całkiem fajnie.

to jest taka większa multipla:grin:,jedyny plus to kabina bo jest duża,

skrzynia biegów z przebitką:facepalm:użyte materiały i wykonanie :facepalm:6miesięczne auto a wszystko trzeszczy jakby miało bańkę:decayed:

Opublikowano

Ale z tego co słyszałem to motory 500 KM nie mają sobie równych w terenie górzystym zapierdalają jak szalone ...:naughty:

Opublikowano

Ponoć,ja mam 450km:wink: i daję radę tylko trzeba go wysoko kręcić

teraz mają do mnie dwa HiVey-e przyjść 500km to się wypowiem

Opublikowano

Taka zamiana z 440KM na 450KM

blu_012.jpg

Opublikowano

GILI nic nie mów, w styczniu wpada nowy, już stoi w serwisie w Toruniu do odbioru

teściu twierdzi, że do 10 i na tym koniec:facepalm: tyle, że ja go za dobrze znam:grin::decayed:

Opublikowano

Gili jak twój pojazd i przyczepa przekroczą magiczne - 18,75 m to chyba będziesz mógł rozwijać szybkość do 80 km/h .....:eusathink:

Opublikowano

Zepnę i zmierzę,bo latałem nim tylko solo,dopiero po świętach z przyczepą na LT.

Szkoda,że nie mamy takich zestawów jak Skandynawowie..no i tak dobrych i pustych dróg :grin:

Z drugiej też strony jak 25metrów i 25 centymetrów ogarnąć rondo w Wyszkowie,czy Pułtusku jak tam tradycyjny zestaw ryje krawężniki :facepalm:

Opublikowano

wypsiu 80km/h to w praktyce wszyscy powinniśmy jezdzić :grin:

Opublikowano

W NL takie latają a w BE i DE trzeba mieć pozwolenie i muszą być osie skrętne jak i wzmocnienie belki zaczepu ABS itp.

img0110sy1.jpg

img0079kg4.jpg

img0133aq7.jpg

Opublikowano

fajny zestaw :naughty: w Finlandii pierwszy raz się z takim zestawem spotkałem:wink: