Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak najlepiej dbać o skórę w A4 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze auto ze skórami, narazie są w bdb stanie, ale chcę dbać na bieżąco aby takie pozostały, co radzicie ?? Kupiłem jakieś mleczko z woskami różnymi, ale niewiem czy to coś daje, napewno dużo jest osób na forum bardziej doświadczonych w sprawie skóry w aucie, zawsze się broniłem przed skórą, a teraz trochę pojeździłem i jest piękna :decayed: , także czekam na wszystkie informacje sugestie doświadczonych userów skóry :wink:

Opublikowano

Ja raz w miesiącu czyszczę szarym mydłem i potem stosuję mleczko z CarPlanu -Leather Valet. Mam też jakieś scierki do bierzącego czyszczenia. Niestety boczki kubełków mam dość wytarte , trzeba będzie znaleźć na nie sposób :wink:

Opublikowano

co jakis czas nacieram mleczkiem nie pamietam nazwy a nie chce mi sie do garazu isc:decayed: wiem ze dalem za buteleczke 200ml jakies 30 zeta:eusathink: w kazdym razie nie nacierana skora twardnieje i latwiej ja zniszczyc szczegolnie w lecie jak slonce jara :wink: nacierac mleczkiem bedzie lepsza w dotyku i milsza :wink: teraz bym sie nie przeszedl ze skory na welur :kox:

Opublikowano

Jest jeszcze taki środek do psikania, do kupienia np. w realu.

Ma żółtą obudowę, zapach - nie pamiętam.

Jedyny środek, który widziałem w realu do skóry.

Stosuję go już 3 lata i wszystko jest w porządku.

Przed zimą dobrze jest smarować fotele, aby wilgoci nie łapały.

Opublikowano

podrzucajcie najlepiej jakieś konkretne nazwy produktów - też jestem zainteresowany :kox::decayed:

Opublikowano
Ja raz w miesiącu czyszczę szarym mydłem i potem stosuję mleczko z CarPlanu -Leather Valet. Mam też jakieś scierki do bierzącego czyszczenia. Niestety boczki kubełków mam dość wytarte , trzeba będzie znaleźć na nie sposób :wink:

Zawsze jest jakas opcja....

Przed renowacją

Obraz_009.jpg

Po renowacji

Obraz_100.jpg

Przed renowacją

Obraz_017.jpg

Po renowacji

Obraz_101.jpg

Renowacja przeprowadzona przez :

Auto-spa-Zgorzelec

59-900 Zgorzelec

ul. R. Traugutta 86

Tel.: 790 292 136

e-mail: [email protected]

fb : Auto-Spa Zgorzelec | Facebook

www : http://www.auto-spa-zgorzelec.pl/

od poniedziałku do soboty

w godzinach 8:00 - 18:00

Opublikowano

Ja korzystam już od roku z produktu meguiars - gold class rich leather spray. Jak dla mnie jest ok. Skóra ładnie pachnie i nie widać na niej efektu plaka, tzn. nie świeci się jak... oraz tapicerka nie jest tłusta w dotyku.

Opublikowano

Jakie Środki to są do renowacji .

Opublikowano

Te fotki co przedstawilem to dostalem dzis od goscia zajmujacego sie renowacja skory... nie wiem czego on uzywa...ale efekt jest miazga jak dla mnie...

Opublikowano

Używam produktów Furniture Clinic i jestem b. zadowolony (konkretnie Leather care kit) - raz na powiedzmy 2-3 miesiące.

Efekt Satyny (skóra nie błyszczy się jak psu...) i ładny neutralny zapach skóry.

Leather Cleaners & Conditioners

Opublikowano

Te fotki co przedstawilem to dostalem dzis od goscia zajmujacego sie renowacja skory... nie wiem czego on uzywa...ale efekt jest miazga jak dla mnie...

No faktycznie jest :kox: :kox: :kox: ale to już chyba jest jakaś profi firma/robota - dobrze by było mieć jakiś dobrze działający produkty do celów domowych :wink:

Opublikowano
Ja korzystam już od roku z produktu meguiars - gold class rich leather spray. Jak dla mnie jest ok. Skóra ładnie pachnie i nie widać na niej efektu plaka, tzn. nie świeci się jak... oraz tapicerka nie jest tłusta w dotyku.

Będę obserwował temat bo bardzo fajny, też mam skórę i muszę o nią dbać, tym bardziej że to recaro :decayed:

Kolego a czym sie różni gold class rich leather od gold class leather conditioner ?:eusathink:[h=1][/h]

Opublikowano

No faktycznie jest :kox: :kox: :kox: ale to już chyba jest jakaś profi firma/robota - dobrze by było mieć jakiś dobrze działający produkty do celów domowych :wink:

Jutro sie do nich wybieram. Moze poradza cos na moja skóre...

20121106_193337a.jpg

Opublikowano

Zapytaj czy mają coś ogólnie do skóry czy do różnych kolorów różne produkty - jak bym potrzebował do czarnej i do szarej :wink:

Opublikowano

Panowie,

W zależności od tego co potrzebujecie- czy zregenerować skórę czy o nią dbać na bierząco to sprawa generalnie wygląda tak:

Dbanie na bieżąco:

-czyszczenie skóry (specjalną szczoteczką lub gąbką) + preparat

-zabezpieczenie jej (ten preparat odpowiada za wykończenie- połysk, mat, satyna itd.)

Regeneracja (w wielkim uproszczeniu):

-dokładne czyszczenie z brudu,

-odtłuszczanie

-lakierowanie specjalnym lakierem do skór

-teraz można ją wykończyć (połysk, półpołysk, mat, satyna itd) - niektóre preapraty oferują ten etap

-zabezpieczenie.

Grunt to używać produktów do tego przeznaczonych a nawet laik sobie z tym poradzi (chybą, że skóra jest pęknięta, przetarta itd.)

Opublikowano

:hi: vario polecał mi ten produkt na ich oficjalnej stronie i nie mieli dostępnych produktów - :facepalm: nie pomyślałem o alledrogo :facepalm:

Jeszcze raz :hi:zaraz zamawiam :wink:

Opublikowano

kurcze nie mam kasy teraz bo też bym sobie kupił:kwasny:

Opublikowano
Ja raz w miesiącu czyszczę szarym mydłem i potem stosuję mleczko z CarPlanu -Leather Valet. Mam też jakieś scierki do bierzącego czyszczenia. Niestety boczki kubełków mam dość wytarte , trzeba będzie znaleźć na nie sposób

:wink:

Zawsze jest jakas opcja....

Przed renowacją

http://s12.postimage.org/5ddfcs3q1/Obraz_009.jpg

Po renowacji

http://s13.postimage.org/jkwrt829f/Obraz_100.jpg

Przed renowacją

http://s8.postimage.org/bcxkyjj7l/Obraz_017.jpg

Po renowacji

http://s7.postimage.org/he4c6ge53/Obraz_101.jpg

Skora *ma nowy lakier,prawdopodobnie nanoszony pistoletem(czasami robia to recznie)

Stara warstwe lakieru trzeba dobrze przetrzec ostrym rozpuszczalnikiem.Nastepnie drobnym papierem sciernym matowi sie powierzchnie i przygotowuje pod *lakierowanie.Lakier jest specjalny-elastyczny i trwaly na wycieranie.Wadą tej odnowy jest to,ze wszystko zostaje polakierowane.Jesli mamy *czarna skore i biale nici -niech bedzie z pakietu audi exclusive*:kox::grin: to po lakierowaniu wszystko jest czarne.

Po bialej nici sladu nie bedzie.U siebie mam szara skore i biale nici.Szkoda by bylo zapackac wszystko na jeden kolor:kwasny: Koszt *odnowy jednego fotela w zaleznosci od stopnia zniszczenia to ok 400-500 zl.

Odradzam smarowac warstwe lakieru mleczkami typu johnson albo jak to juz ktos pisal ...pastą do butów :facepalm:* Nie warto oszczedzac na skorze bo naprawa tania nie jest. Zabezpieczenie *specyfikami do skory warto zrobic dwa razy w roku-zaraz po zimie i przed zimą.