zyzgak Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Witam Mam taki problem. Jakiś czas temu pojawiła się (O). Vag znalazł błąd 00526 - open circuit. Wymieniłem czujnik stopu, błąd skasowałem i nie wraca a kontrolka nadal jak była tak jest. Żadnych innych błędów nie ma. Poziom płynu ok, klocki też jeszcze grube. Możliwe że gdzieś zużycie klocka zfiksowało? Można to jakoś samemu sprawdzić, bez zdejmowania klocków?
Lu-Gi Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Wyczyść kostki z klocków czesto śniedzieja i nie ma obwodu
zyzgak Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Opublikowano 29 Listopada 2012 To jest gdzieś przy klockach? Nie trzeba klocków zdejmować? Nie mam do tego wprawy ani narzędzi.
zyzgak Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Opublikowano 29 Listopada 2012 OK, jutro przekładam zimowe to sprawdzę. Dzięki.
tomekhxc Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 albo jakis kabelek przerwany lub uszkodzony od czujnika klockow , jesli sprawdzisz styki jak kolega wyzej napisal i nadal blad bedzie to trzeba bedzie przeleciec kabelkownie czy wszystko jest ok
pakotomasz Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Ja właśnie miałem taki problem, że klocki były naprawdę zdrowe, a wyświetliła się ikonka zużytych klocków. Problemem okazał się uszkodzony delikatnie jeden z kabelków od kostki klocków. Zlutowałem i po problemie
tomekhxc Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Ja właśnie miałem taki problem, że klocki były naprawdę zdrowe, a wyświetliła się ikonka zużytych klocków. Problemem okazał się uszkodzony delikatnie jeden z kabelków od kostki klocków. Zlutowałem i po problemie to jest dosc czesta przyczyna
zyzgak Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Opublikowano 30 Listopada 2012 Mieliście rację - przetarty kabelek, ten od piasty do wtyczki. Jego się da wymienić czy to razem z klockiem jest? Tymczasowo dałem zworkę we wtyczce ale docelowo chcę naprawić.
Rekomendowane odpowiedzi